ERMITES PETITES PER VISITAR AMB TEMPS (II)

Sitges Ermita de Sant Sebastia

L’Ermita de Sant Sebastià custodia Sitges des del capdamunt del pujolet de la platja que rep el mateix nom. La seva ubicació, a la vora del mar, en línea recta amb la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla (La Punta pels sitgetans) i l’ermita del Vinyet, permetia que el so del retoc de les campanes arribes ben lluny per avisar als pagesos i mariners del passar de les hores. L’edifici actual data del segle XIX tot i que es creu que les primeres construccions són anteriors al segle XVIII, forma part del conjunt arquitectònic de l’antic cementiri de Sitges

Si hi aneu, us recomanem que no us perdeu:

- Les vistes des de la porta de l’ermita. Des d’aquí tindreu unes de les panoràmiques més impressionants de Sitges. Al capvespre podreu veure com el sol marxa per darrera les muntanyes deixant el cel vermell amb una estampa incomparable.

- El nou camí de ronda, que recupera l’antic i que envolta l’ermita, comunicant la platja de Sant Sebastià amb el Port d’Aiguadolç. Es tracta d’un passeig molt agradable, tant de dia com de nit.

- Visitar la zona  amb nens o  persones de mobilitat reduïda, tota la plaça del davant de l’església i tota la platja Sant Sebastià són zona de vianants i totalment accessibles. Igualment al peu de la plaça hi trobareu gronxadors on els més petits poden passar una bona estona.

* QUAN LA PODEU VISITAR:

Per a casaments, per a la novena de Sant Sebastià (del 19 al 26 de gener, ofici solemne el 20 de gener) i per Setmana Santa, quan s’hi exposen els passos, un moment molt especial per veure l’ermita i viure un dels moments més especials de la processó de Divendres Sant.

* COM ARRIBAR:

Avinguda Balmins S/N

08870 Sitges

Telèfon de contacte: 93 894 0374 (rectoria)

Mapa

SitgesPlatja00004

Platja de Sant Sebastià

 

 

* MÉS INFORMACIÓ:

http://www.parroquiadesitges.com/cat/santsebastia.htm

Leave a Reply