SANTA TECLA 2014

Sitges Nit de Foc

Santa Tecla és la  copatrona de Sitges i del 18 al 23 de setembre els sitgetans surten al carrer a celebrar la seva Festa Major petita. Com se celebra un cop iniciat el calendari escolar, el bullici de la Festa Major es perd i en el seu lloc ens trobem amb unes festes més tranquil·les, familiars, fins i tot podríem dir que íntimes.

La Festa Major petita sitgetana és especialment esperada per els més menuts, ells en són els protagonistes principals amb tot d’activitats fetes a la seva mida. I el moment culminant per ells és la matinal que se celebra el dia 23 de setembre a les 7 del matí, on només surten gegantets, mini feres fogueres fets pels propis infants, balladors de mig metro i diablets que tiren foc a l’alçada de les cintures dels més grans. Tot i això actes com el correfoc, la demostració d’enceses i els focs artificials seran del gust dels no tan petits i més valents.

Si visites Sitges durant aquests dies et recomanem:

*PER A INFANTS;

→ Divendres 19; veure com vesteixen els gegants moros, a partir de les 17h al Palau del Rei Moro, conte animat, xocolatada i vestimenta dels gegants.

→ Dissabte 20;  el concert de Justo Rocks for Kids, rock & roll per tota la família, a la Vall  a les 12h.

→ Diumenge 21; des de les 10 del matí fins al migdia, començant a la plaça de l’Ajuntament us trobareu un cercavila infantil que acabarà al Parc de Can Bóta, i allà podreu veure l’exhibició de balls infantils.

→ El mateix dia a les 17.30h; concentració de dracs infantils al carrer Sant Francesc i inici del cercavila fins al Parc de Can Bota on faran l’encesa final. I per acabar representació del Ball de diables infantil!

→ Dimarts 23; a les 7 del matí; té lloc l’inici de la matinal infantil, un moment màgic pels petits i emotiu pels grans, no us ho perdeu, riureu i us faran treure alguna llagrimeta.

PER ALS GRANS I PETITS VALENTS;

→ La Nit del Foc; dissabte 20 a les 20.30h des de la Plaça de l’Ajuntament, espectacle pirotècnic, i tot seguit la demostració d’enceses. I a les 22.30h continuem amb més foc amb el Correfoc que surt del Carrer d’en Bosch fins la Fragata.

→ El dilluns 22, a les 19h inici de la processó cívica, aquí veureu totes les colles de gegants, feres, foc, balls populars i el tabernacle de la santa. L’altra processó de la nostra Festa Major petita es fa el dimarts 23 a les 19h des de la plaça de l’Ajuntament.

→ El mateix dia a les 23h; castell de focs artificials. Hi ha empreses privades que lloguen embarcacions per veure els focs des del mar, però la perspectiva continua sent impressionant veient-ho des de qualsevol platja de Sitges (millor les del davant de l’església).

→ Dimarts 23, a les 13 aproximadament; exhibició castellera a la plaça de l’Ajuntament, una de les actuacions més importants del calendari anual de la Colla Jove de Sitges.

Celebres amb nosaltres les festes? Comparteix les teves fotos i impressions a la xarxa amb l’etiqueta: #stsitges14 i #sitgesviu!

En el següent enllaç pots veure tot el programa i recorregut dels cercaviles de SANTA TECLA 2014

Sitges Santa Tecla 2014

Cartell de Santa Tecla 201

 

 

Leave a Reply