El Carnaval de Sitges presenta el cartell, el programa i les principals novetats

L'acte de presentació, a Casa Bacardí, ha comptat amb els responsables de la festa i de les colles organitzadores del Carnestoltes i la Reina, No K-Lia i Bon Rotllo, respectivament. 


Sitges ultima els detalls per a la celebració d’un dels 10 millors Carnavals del món. A dues setmanes per a l’inici de la festa, els responsables de l’organització van presentar aquest dimecres el cartell, el programa i les novetats del Carnaval 2016. Del 4 al 10 de febrer, la festa més multitudinària i colorista del calendari local tornarà a lluir al carrer amb un total de 50 colles, que reuneixen més de 2.500 persones disfressades, que participen a les rues.

 

La imatge del Carnaval 2016 és obra de l’artista sitgetà, Genís Hernández. Amb el títol L’origen, l’autor representa l’ànima de la festa en els seus colors i el traç lliure i desenfadat dels personatges que hi apareixen, Sa Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval. Genís Hernández ha estat el creador també de la contraporta¬da del programa del Carnaval 2016, en què es pot veure una simpàtica Quaresma, que llueix un original vestit fet a base de tiquets de número de tanda. Hernández va explicar que “per a mi és un honor i estic molt content d’haver fet el cartell. Retiro, Prado i Independents hi són presents amb els seus respectius símbols, la Lira, el Gall i La Punta”.

 

L'artista és un dels components de la colla de Carnaval No K-Lia, aquesta edició encarregada de l’organització del personatge de Sa Majestat Carnestoltes. Un dels caps de colla del grup, Siscu Rossell, va explicar que, sota el lema #tottorna, No K-Lia recupera “elements que s’havien deixat de fer”. Entre aquests, torna Telefot, la primera televisió que va emetre a Sitges i que només ho feia per Carnaval. La colla ha recuperat part de l’equip que va iniciar aquella aventura per presentar uns clips que es podran veure a la pàgina de Facebook @carnestoltessitges2016, els dies 31 de gener, 1, 2 i 3 de febrer. A més, es recuperen també els informatius de Telefot que es podran veure durant les transmissions en directe de Maricel TV Dijous Gras, Diumenge i Dimarts de Carnaval, i Dimecres de Cendra. Torna la música al carrer amb una xaranga que acompanyarà a Sa Majestat durant tota la setmana i “tornen personatges que havien viscut a Sitges”, ha avançat Rossell.
Com a novetat, No K-Lia estrena un nou espai per a l’Arribo del Carnestoltes. Serà al Pont d’en Domènec, el dijous 4 de febrer, a les 19 hores. Prèviament, el grup ha preparat un espectacle itinerant que es podrà veure a diferents localitzacions, a partir de les 17.30 hores. El grup ha creat el I Concert del Fardo, el dissabte 6, a les 17 hores, davant el monument a El Greco. L’activitat neix amb la col•laboració de les Barraques i presenta al cantautor Miquel del Roig, qui animarà la festa fins a les 20 hores, aproximadament. Una altra de les activitats programades per No K-Lia és una visita als Museus de Sitges perquè, segons el cap de colla “ens agrada la disbauxa però també la cultura i no han d’estar pas renyides”.

 

El grup de Carnaval Bon Rotllo organitza el personatge de la Reina. La colla, activa des del 1998 i aquest any formada per 82 persones, proposa “un personatge que està ambientat en una novel•la del 1912, que està submergida en un món de flors”, ha explicat el cap de colla Marc Matias. Segons Matias, “la Reina serà una mica extravagant, sensual i elegant. Creiem que hem trobat a la persona indicada”. Tal com va avançar, és una noia de Sitges, d’entre 25 i 30 anys, que es presentarà el Dijous Gras, 4 de febrer, a les 19.30 hores a La Fragata.

 

Aquesta nova edició del Carnaval ve marcada pel canvi de recorregut de les rues per motius de seguretat. El president de la Comissió de Carnaval, Carles Garcia, ha explicat que “el Carnaval ha d’anar evolucionant, hem intentat arribar a tothom amb aquest nou recorregut i desitjo que quan arribem a Dimecres de Cendra el recorregut sigui el menys important, perquè totes les persones i entitats que participen de la festa hagin tret el millor al carrer”. La modificació provoca que les rues deixin de passar pels carrers Parellades i Bonaire, de difícil accés en cas d’emergència. El nou recorregut començarà al Cap de la Vila, baixarà per Sant Francesc i continuarà pel carrer Espalter, Plaça del Pou Vedre i carrer de la Bassa Rodona fins al Passeig de la Ribera. En aquest punt les rues desfilaran fins a La Fraga¬ta, on es torna a instal•lar l’espai de graderies, després de l’èxit que la iniciativa va tenir l’any passat. Les rues, a partir d’aquí continuaran el recorregut habitual pel Passeig de la Ribera fins a l’Avinguda Sofia, carrer Mossèn Llopis Pi, Plaça del Pou Vedre per retornar de nou per Espalter, Sant Francesc i culminar al Cap de la Vila. Amb aquesta modificació es pot garantir la seguretat tant del públic com dels participants i evitar que el cap de la rua es trobi amb la cua i es creï un cercle tancat. La regidora de Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha explicat que “el recorregut s’ha canviant atenent a les recomanacions de seguretat que ens donen però intentant mantenir l’essència del nostre Carnaval”. La Regidora va agrair la tasca de totes les persones que des de fa mesos treballen amb l’organització de la Festa i sobretot de la Comissió, encapçalada per Carles Garcia.

 

Segons càlculs d’edicions anteriors, es preveu que visitin Sitges durant la setmana de Carnaval 300.000 persones. Per garantir la seguretat de tant dels participants com del pú¬blic, entre Dijous Gras (4 de febrer) i Dimecres de Cendra (10 de febrer) es desplegaran un miler d’efectius de seguretat i sanitaris, amb punts d’atenció mèdica que s’instal•laran en diferents ubicacions. Les empreses de transport públic, tant de tren com de bus, oferiran serveis especials durant els dies de major afluència, les nits de dissabte, diumenge i dimarts, així com als matins següents. L’objectiu és afavorir l’arribada i sortida de visitants i facilitar els viatges d’aquelles persones que s’hagin de desplaçar per motius laborals.
Segons Rosa Tubau, “les xifres ens diuen que el Carnaval és per a Sitges l’aparador més gran que tenim davant els mitjans de comunicació. És molt important que la cuidem i la vetllem i ho hem de fer tots junts”.

 

L'espai de graderies de La Fragata es convertirà en un tot un espectacle i en un plató televisiu que estarà amenitzat pel periodista, Gerard Romero, i la periodista local, Carola Fernández, tant diumenge com dimarts, a les rues de la Disbauxa i l’Extermini. Una altra de les no¬vetats és que en aquesta edició, Estrella DAMM, patrocinador oficial del Carnaval, premiarà la millor disfressa Mediterrània amb una visita a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i una cata de cervesa.

 

La presentació del Carnaval va finalitzar amb un espectacle d’ombres, a càrrec de la companyia sitgetana La Tija, que donava pistes sobre la temàtica de les disfresses del Carnestoltes i la Reina.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Sitges Rock Trail
23.03.2019
Sitges Rock Trail
Esports
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
Activitats culturals
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 22