Comença el Sitgestiu Cultural, que ha programat 150 activitats culturals per als propers tres mesos

La Ruta de la Malvasia s’incorpora a les propostes culturals, que inclouen òpera, jazz, clàssica, arpa, orgue, tallers infantils i visites artístiques

 


Dimarts 1 de juliol, comença el Sitgestiu Cultural 2014, que organitza Museus de Sitges i que enguany ha programat prop de 150 activitats que se celebren durant els mesos de juliol, agost i setembre. Ahir diumenge, un centenar de persones van omplir el jardí del Museu Romàntic durant l’acte de presentació del programa, que va oferir un petit tast d’alguns dels espectacles que es veuran aquest estiu.
Òpera, jazz, guitarra, arpa, orgue, la nova Ruta de la Malvasia, tallers infantils, sopars de les nits de lluna plena i visites a la Fundació Stämpfli i el Museu Romàntic configuren un intens programa d’actes que omple l’estiu de Sitges de cultura, lleure i difusió del patrimoni.

 

El programa del Sitgestiu Cultural s’estructura sobre quatre eixos. D’una banda, els actes habituals del calendari (i d’èxit garantit), com els concerts de jazz i d’òpera al Museu Romàntic i la visita al Palau de Maricel amb concert de castanyoles inclòs. Aquests actes tenen un dia fixe al calendari setmanal: el jazz, els dimarts; les castanyoles, els dimecres; i l’òpera, els divendres.

 

El segon eix són els concerts puntuals, alguns dels quals també han format part del programa d’anteriors convocatòries amb notable acceptació. És el cas dels recitals de guitarra de Juan Mario Cuéllar (10 de juliol, 7 d’agost i 4 de setembre), els d’arpa de Caterina del Cerro (24 de juliol i 28 d’agost), els concerts d’orgue al Vinyet, amb visita inclosa (el 7 i 28 de juliol, 11 i 18 d’agost) i els vuit concerts d’òpera en petit format al Saló d’Or del Palau de Maricel (amb gran resposta de públic en l’anterior edició): enguany aquestes funcions d’òpera seran La Bohème (6 i 13 de juliol, 2 i 31 d’agost) i La Traviata (20 i 27 de juliol, 10 i 17 d’agost).

 

El tercer eix són les visites culturals guiades. Enguany, el programa del Sitgestiu Cultural n’estrena una: la Ruta de la Malvasia, que surt del Museu Romàntic, antiga residència de la família Llopis. A l’edifici del carrer Sant Gaudenci hi ha el celler on s’elaborava la famosa malvasia de Sitges, que la família Llopis va llegar a l’Hospital de Sant Joan Baptista. La ruta finalitza precisament en aquest recinte noucentista, amb una visita al celler per veure com s’elabora la malvasia encara ara i poder-la tastar. El capítol de visites culturals del Sitgestiu Cultural té, però, altres propostes, com les visites al Palau de Maricel (tres cops per setmana, en català, castellà i anglès), a l’exposició Power pixels de la Fundació Stämpfli (cada diumenge) i a l’ermita del Vinyet (els dies 7 i 28 de juliol i 11 i 18 d’agost). També destaquen els Sopars de lluna plena, que es realitzen a les terrasses del Palau de Maricel les tres nits amb lluna plena d’aquest estiu (12 de juliol, 9 d’agost i 9 de setembre), que en les dues últimes edicions van tenir un notable èxit.

 

Per últim, el quart pol del Sitgestiu Cultural està protagonitzat pels tallers infantils. Les activitats per a nens i nenes també tenen una presència destacada amb diferents propostes. Els dijous del mes de juliol, al taller de l’artista Núria Corretgé (Sant Sebastià, 32) es durà a terme un taller de creació de targetes pop-up, on els més petits tindran l’oportunitat de realitzar estiuenques targetes tridimensionals. El 31 de juliol, 7, 14 i 28 d’agost serà el torn del taller Píxel a píxel, on els participants interactuaran amb les obres de Miguel Chevalier exposades a la Fundació Stämpfli. Amb motiu de Festa Major i santa Tecla, el 21 d’agost i el 20 de setembre, es reeditarà el taller Tomeus i tecletes, que consisteix en la creació de galetes a partir dels elements festius.

 

Els preus de les activitats van dels 3 als 5 euros les infantils; entre 5 i 10 els recitals i concerts; i entre 8 i 15 les òperes de butxaca. Hi ha entrades combinades i familiars i descomptes especials per a jubilats, aturats, titulars del carnet Jove, socis del Club Tr3sC, subscriptors del diari Ara i membres de Joventuts Musicals de Sitges i del Ram de tot l’any.

 

Podeu consultar tots els actes en el següent enllaç.

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

31.10.2018

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

08.10.2018

Últims dies per participar al concurs de la campanya ReSitges
Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema

04.10.2018

Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema
Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

03.10.2018

Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

AGENDA

L`Hora del Conte
16.11.2018
L`Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
7ª Copa ITF Taekwon-do
17.11.2018
7ª Copa ITF Taekwon-do
Esports
Cicle Música Poble de Garraf. Divina Mysteria. `Figuris Poeticis´
17.11.2018
Cicle Música Poble de Garraf. Divina Mysteria. `Figuris Poeticis´
Activitats culturals • Música
Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

AGENDA

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

Nov 16