El Festival Internacional de Patchwork arriba a Sitges el proper dijous

L'envelat del Passeig de la Ribera acollirà la setzena edició des de dijous 10 fins diumenge dia 13; es tracta del festival de referència internacional del Patchwork. El director general de l’empresa alemanya Guterman visitarà el recinte firal el divendres al migdia.


El Festival Internacional de Patchwork obrirà les seves portes de dijous dia 10 a diumenge 13 de març, enguany sota el lema “Sal i pebre contrastos”. Un any més el públic podrà gaudir de les creacions de l’art tèxtil més importants del món en diferents espais expositius de la vila i dels productes de més de 100 expositors.

 

La Fira comercial s’instal•larà al Passeig de la Ribera en el que serà un espai comercial de més de 2.000 m2 de superfície distribuïts en tres carpes, i pel que fa a les exposicions es podran visitar a l’Edifici Miramar, l’Estudi Vidal, l’Espai Cul¬tural Pere Stampfli, L’Escorxador, la Fundació Ave Maria, el Casino Prado Suburense i Casa Bacardí. Entre les mostres, es podran veure els darrers treballs d’artistes reconegudes com Anna Ramírez; Studio Art Quilt Associates (SAQA); o una mostra dels cosidors egipcis amb el títol “Cairo Tentmakers”. També s’impartiran cursos monogrà¬fics de la mà de creadores com Noriko Endo, Maryline Collioud o Steffani Burton. La fira comercial és totalment gratuïta. Les exposicions tenen un preu d’onze euros de manera conjunta, si es compren el mateix dia.

 

Enguany visitarà la fira el director general de l’empresa Guterman, Peter Zwicky, patrocinadora de l’esdeveniment i líder mundial de fils de cosir. Zwicky recorrerà la fira el divendres, dia 11 de març, a les 12 del migdia.

 

En aquesta edició, el país convidat és Suècia. Es tracta del primer cop que un país nòrdic és el convidat de la fira que es du a terme a Sitges. Aquesta iniciativa de l’organització de l’esdeveniment coincideix amb la iniciativa de turisme de la ciutat d’obrir l’oferta del poble al mercat escandinau.

 

A més, al llarg dels tres dies es faran xerrades, tallers demostratius, cursos monogràfics i tallers gratuïts per als més petits. Dins de les activitats cal destacar els dos concursos. Un és el que porta per títol “Sal i pebre: contrastos”. Les obres que s’han presentat i seleccionat opten a les categories de premi i inclou el primer premi. També hi ha el concurs Joves talents de l’exposició “Greetings from...”. En aquest cas se seleccionaran 12 obres que s’enviaran l’exposició internacional que se celebrarà a Birmingham.

 

El públic del Patchwork, principalment fe¬mení, acostuma visitar Sitges de la mà d’associacions d’aficionades o bé acompanyades de familiars, que aprofiten el Festival per fer una estada de cap de setmana a Sitges. En aquest sentit, la regidora de Turisme i Promoció econòmica, Aurora Carbonell, ha assegurat que “aquest tipus de fires ens permeten sortir de l’estacionalitat i assegurar-nos visitants en altres èpoques de l’any”. Ha afegit que “l'avantatge del Patchwork és que venen turistes de tot el món que ens serveixen també de portaveus de la qualitat de serveis i d’oferta cultural, gastronòmica i lúdica a tot el món”.

 

L'any passat el festival va atraure la visita d’unes 18.000 persones, segons l’organització. Cal tenir en compte que es tracta de l’única fira especialitzada el sector i que agrupa les empreses més importants.  A més, és el lloc on es donen a conèixer les novetats de la temporada.

ÚLTIMES NOTÍCIES

16.06.2017

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel obriran les nits dels dimecres dÂ’estiu
La Gay Pride reivindica els drets del col·lectiu LGTBI

09.06.2017

La Gay Pride reivindica els drets del col·lectiu LGTBI
Arriba a Sitges la Concentració Internacional de Microcotxes Clàssics

25.05.2017

Arriba a Sitges la Concentració Internacional de Microcotxes Clàssics
Sitges acull el primer festival de videomapping

17.05.2017

Sitges acull el primer festival de videomapping

AGENDA

Festa del Corpus
Fins a 25.06.2017
Festa del Corpus
Activitats culturals • Festes i activitats
Festival d`art i reciclatge: Recicl`art
Fins a 16.07.2017
Festival d`art i reciclatge: Recicl`art
Activitats culturals
Concert: `Veneno en la piel´
25.06.2017
Concert: `Veneno en la piel´
Música

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel obriran les nits dels dimecres dÂ’estiu


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Sant Joan

AGENDA

Sant Joan

Jun 24