Una Setmana Santa plena de propostes

Les activitats litúrgiques comencen, aquest diumenge, amb la benedicció de rams, a les dotze del migdia, a la plaça de l’Ajuntament. Durant els propers dies hi haurà també Caramelles, tallers infantils i ampliació dels horaris de les exposicions de l’Edifici Miramar.


Centenars de persones es retrobaran un any més a la plaça de l’Ajuntament, aquest diumenge, en la benedicció de rams. A les dotze del migdia, mossèn Josep Pausas, oficiarà la benedicció de les palmes i rams, com també ho farà mossèn Batlle, a les onze del matí, a l’església de Sant Joan. Es podran beneir també les palmes i rams, a les deu del matí, a l’Hospital de Sant Joan Baptista, i a dos quarts de dotze a l’Escola Pia.

 

La Setmana Santa continuarà el Dijous Sant, 24 de març, amb la recepció dels Sant Olis i l’exposició dels Passos, a les onze del matí, a l’església parroquial. Els actes litúrgics tornen amb la Missa de la Cena del Senyor, a les set de la tarda, a l’església parroquial i, una hora més tard, a l’església de Sant Joan.

 

Divendres Sant, a les vuit del matí, s’iniciarà un Via Crucis des de l’Hospital de Sant Joan Baptista fins a l’església de Sant Joan. A les onze del matí hi haurà l’ofici de Lectura i Laudes, que es tornarà a repetir el Dissabte Sant a la mateixa hora. A les sis de la tarda, tindrà lloc la celebració de la Mort del Senyor, tant a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla com a l’església de Sant Joan. A les deu de la nit, començarà la Processó de Setmana Santa, que sortirà del Baluard i continuarà per, Mirador, Miquel Utrillo, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafel Llopart, Sant Damià, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard. 

 

A dos quarts d’onze de la nit, Vetlla Pasqual a l’església parroquial. Un cop finalitzi, cap a la mitjanit, a l’interior de l’església hi haurà cantada de les tres colles de Caramelles, Prado, Retiro i Sitgetanes, que actuaran prèviament a la plaça de l’Ajuntament, a les onze de la nit.

 

Les Misses de Diumenge de Pasqua seran a les nou i les onze del matí, les dotze del migdia i a dos quarts de vuit del vespre, a l’església parroquial; a dos quarts de dotze del matí, a l’Escola Pia, i a les deu del matí, a l’Hospital.

 

Dilluns de Pasqua, al Santuari de la Mare de Déu del Vinyet s’oficiarà una Missa amb cant dels Goigs i Caramelles. Un cop finalitzi, davant del Santuari, l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, inaugurarà el nou jardí de Joan Bofill i Martorell, després dels treballs d’arranjament realitzats per l’Ajuntament les darreres setmanes. Durant tot el dia, es podrà veure a les tres colles de Caramelles cantant a peu dels balcons el seu ampli repertori.

 

A més dels actes litúrgics i tradicionals hi ha altres alternatives per a la Setmana Santa. Les propostes arriben de la mà de Museus de Sitges, on proposen el taller infantil Una monada de bodegó. Es tracta d’una activitat en què els més petits faran mones a partir de pintures de bodegons del Museu de Maricel, el dissabte 19 de març, a les cinc de la tarda. Les persones interessades en participar poden reservar prèviament al telèfon 93 894 03 64. L'activitat té un preu de 4€.

 

S'amplien també durant la Setmana Santa els horaris de visita al Museu Maricel. Les persones interessades en les seves sales i obres, així com en conèixer la seva història tenen l’oportunitat de fer-ho amb visites diàries, a les onze del matí, dotze i una del migdia, els dies 20, 22, 23, 24, 25, 26 i 27 de març.

 

L'Edifici Miramar com a espai expositiu amplia també els horaris durant la Setmana Santa per visitar les exposicions Dones de Lluïsa Sallent i Clavells, amics i records (75 anys de Caramelles Sitgetanes). Així del 24 al 28 de març, totes dues mostres es podran visitar d’onze a dues i de quatre a set de la tarda.

ÚLTIMES NOTÍCIES

20.09.2017

Un tast d’Història de Sitges: visites a la muralla i al casc antic
La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit

12.07.2017

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit
La Festa de la Poesia de Sitges, un referent dels festivals literaris del país

07.07.2017

La Festa de la Poesia de Sitges, un referent dels festivals literaris del país
La clàssica torna al Racó de la Calma

03.07.2017

La clàssica torna al Racó de la Calma

AGENDA

CineClub Sitges `La Flauta Mágica´
20.09.2017
CineClub Sitges `La Flauta Mágica´
Activitats culturals • Cinema • Música
L
01.10.2017
L'Arquitectura dels Americanos
Visites guiades
Nits de la Lluna Plena
06.10.2017
Nits de la Lluna Plena
Festes i activitats • Esports

ÚLTIMES NOTÍCIES

Un tast d’Història de Sitges: visites a la muralla i al casc antic


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

AGENDA

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

Sep 25