Arriba el Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges

La caravana de 75 vehicles, entre cotxes i motos d'època, protagonitzarà la 58 edició
Diumenge, 3 d´´abril: Sortida (11h) des de la Plaça St Jaume i arribada (13.30h) a La Fragata de Sitges.

 

El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges celebra, el 2 i 3 d'abril de 2016, la 58 edició unint aquestes dues ciutats a través de la tradicional rua d'automòbils i motocicletes de principi de segle XX. Es tracta d'una gran col•lecció d'art en moviment amb participants provinents de tota Espanya i també de fora de les nostres fronteres.

Aquesta nova edició, organitzada pels Ajuntaments de Sitges i de Barcelona, juntament amb Foment de Sitges, i que compta amb la col•laboració dels ajuntaments del recorregut, espera la participació de 75 vehicles i les seves respectives tripulacions, persones que el diumenge gaudiran del ral•li vestits d'època.

Dels 60 cotxes inscrits destaquen 14 models centenaris, amb 7 unitats fabricades entre 1902 i 1908, i 7 més produïdes entre 1913 i 1914. El més antic d'ells, un model de tres rodes de la firma gal•la Ache 1902, partirà amb el dorsal número 1 i encapçalarà una comitiva on no faltaran marques mítiques com Rolls Royce o Hispano Suiza, Darracq, Panhard Levasor, Chenard Walcker, Peugeot, Rochet-Schneider, Wolseley, Ford, Buick, Overland, Clement Bayard, Renault, España, Locomobile, Citroën, Delage, Dodge, Amilcar, Donnet Zedel, Lincolm, Gray, Talbot, Cadillac, Chrysler, Chevrolet, Essex, Bentley o Fiat.

Quant a motocicletes, la més antiga és un model Matchless H de 1920, una peça que lluirà durant el recorregut fins a Sitges al costat de 14 muntures més de marques com BMW, Peugeot, Guzzi, Motosacoche, BSA, Royal Enfield, Nimbus, Norton o Gilera. Per poder participar els cotxes han de ser anteriors a 1938 i, les motocicletes, han d’estar fabricades abans de 1938.

 

Conegut popularment com el “Barcelona-Sitges”, la cita ve disputant-se de forma continuada des de 1959. El seu format no és el d'una cursa de velocitat sinó una desfilada pensada perquè el públic assistent gaudeixi veient-lo passar; probablement, aquesta sigui la clau que li ha facilitat la continuïtat en el temps, i ha convertit la prova internacional en una de les més antigues d'Europa només superada pel Ral•li London-Brighton.

Un recorregut característic

 

El Ral·li Internacional de Cotxes d´´Època Barcelona-Sitges té una agenda molt marcada i característica.

A Sitges el dissabte; a la Plaça de La Fragata tindrà lloc una concentració de Minis clàssics, des de les deu del matí fins les cinc de la tarda.

 

El diumenge se celebra la jornada més important: el Ral•li. Comença a Barcelona amb l'arribada a la Plaça Sant Jaume dels vehicles participants i els seus ocupants vestits d'època, des de dos quarts de nou a dos quarts d’onze del matí. Com ja és tradició, a l'Ajuntament de Barcelona s'oferirà l’esmorzar amb xocolata calenta per als inscrits. En aquest interval de dues hores, el públic podrà veure el bonic parc tancat de cotxes i motos, gairebé tots fabricats en el primer terç del segle XX, abans de la sortida que tindrà lloc a les onze hores. Aquesta l'oficiaran Miquel Forns, alcalde de Sitges, acompanyat per Marta Carranza, comissionada de Direcció d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Un itinerari d'uns 40 quilòmetres de distància portarà als participants fins al Port de Sitges-Aiguadolç (dos quarts d’una aproximadament) després d'haver recorregut alguns dels principals carrers de la Ciutat Comtal i travessar les poblacions de L'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels. El conegut port marítim serà el punt de reagrupament després d'haver superat el tram mític de les Costes del Garraf, i des d'allí els vehicles entraran junts i en caravana a Sitges. Arribats a aquest punt, s'espera la calorosa rebuda del nombrós públic que, any rere any, ocupa els carrers de la població. Les actuacions del Festival de Jazz Antic Sitges amenitzarà l'ambient a partir de dos quarts de dotze, a la Plaça de La Fragata, a l'espera que els cotxes i motos arribin a aquest representatiu enclavament, on quedaran exposats des de dos quarts de dues fins a dos quarts de sis, aproximadament. Mentre, els seus propietaris participaran en un dinar de gala a l'Hotel Calipolis on se celebrarà el lliurament de premis 2016 que posarà punt final a la 58 edició.

 

Premis segons antiguitat i elegància

 

Tots els vehicles que prendran la sortida el diumenge tenen, com a mínim, 88 anys (78 en el cas de les motocicletes), encara que la conservació que els seus propietaris li confereixen és realment admirable, transformant cotxes i motos en autèntiques joies, moltes d'elles totalment originals quant a recanvis i decoració.

Per aquest motiu, el ral•li no premia la velocitat sinó aspectes relacionats amb l'antiguitat, estètica, conservació i elegància, no només de les màquines sinó també de les persones que les ocupen.

En aquesta edició, els premis convocats reconeixeran:

-Els cinc participants més elegants
-El millor participant més elegant a la categoria infantil
-Les tres millors motocicletes
-Els tres automòbils més destacats segons la seva data de fabricació
Grup I fins a 1908
Grup II, entre 1909 i 1914
Grup III, entre 1915 i 1920
Grup IV, entre 1921 i 1928

-Aquest any, a més, hi haurà un guardó RACC per al cotxe fabricat a Catalunya que estigui millor conservat.

 

Cares conegudes de TV3

 

Per la seva excepcionalitat, el Ral•li Barcelona-Sitges atreu l'atenció de persones conegudes que, amants o no dels cotxes, volen formar part de la caravana com a tripulació en algun dels vehicles participants.

Abillats també amb vestits d'època com qualsevol altre inscrit, en aquesta ocasió entre les cares més mediàtiques hi haurà l'actriu Agnès Busquets -imitadora de Sa Majestat la Reina Letizia, així com la periodista Mònica Terribas, la xef Carme Ruscalleda, o la política Alícia Sánchez-Camacho al popular programa de sàtira política ‘Polònia’ de TV3-, i el presentador i periodista, Roger de Gràcia.

Sis joies a L’illa Diagonal

 

Des de 2012, el centre comercial L'illa Diagonal és un dels patrocinadors del Ral•li Barcelona-Sitges. Acull l'etapa de concentració davant la façana principal en plena Diagonal de Barcelona (dissabte 2 d'abril, de 10 a cinc de la tarda), el dinar dels participants d'aquest dia, la roda de premsa de presentació de la cita i, a més, contribueix a donar continuïtat en el temps al ral·li amb una exposició-reclam que marca els prolegòmens de la cita, la qual ja és visible des del 29 de març i quedarà muntada, a la Plaça Anglesola, fins al 16 d'abril següent.


Programa del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges de 2016

Dissabte, 2 d'abril de 2016
 
•10 hores
Concentració de Mini clàssics a la plaça de La Fragata de Sitges fins les cinc de la tarda aproximadament

Diumenge, 3 d'abril de 2016

•8.30 hores
Trobada dels participants, vestits d'època, a la plaça Sant Jaume
Tradicional esmorzar amb xocolata

•11 hores
Sortida del Ral·li. La caravana passarà pels següents carrers i localitats:

Barcelona

 

Ferran
Rambles
Plaça Catalunya
Ronda Universitat
Ronda Sant Antoni
Sepúlveda
Paral·lel
Plaça Espanya
Gran Via
Badal
Constitució

L´Hospitalet de Llobregat

 

Santa Eulàlia
Enric Prat de la Riba
Barcelona

Cornellà de Llobregat

 

Carretera de L’Hospitalet
Av. de la Fama
Tirso de Molina
Av. Baix Llobregat

Encreuament amb la C-245
Sant Boi de Llobregat
Viladecans
Gavà
Castelldefels (C-246)
Costes del Garraf


•12.30 hores
Arribada al Port de Sitges - Aiguadolç

•13.30 hores
Desfilada a Sitges pels carrers:
Av. Port d’Aiguadolç
Emerencià Roig i Raventós
Av. Balmins
Port Alegre
Rafael Llopart
Jesús
Cap de la Vila
Parellades
Bonaire
Passeig de la Ribera fins a Hotel Calípolis
I després passeig de terra fins a arribar a la Plaça de La Fragata

•15 hores
Dinar oficial i repartiment de premis
Els cotxes quedaran exposats a La Fragata fins a dos quarts de sis de la tarda

Per als mitjans de comunicació que desitgin seguir la prova

 

Els mitjans de comunicació que desitgin acreditar-se hauran de recollir la credencial el dissabte, 2 d'abril, a l'espai habilitat per a la premsa a L’illa Diagonal, en horari de deu a dos quarts de dues de la tarda.

Si algun mitjà de comunicació no pot assistir el dissabte haurà de trucar al 93 885 22 56 i se l’informarà de com procedir per obtenir l'acreditació el diumenge, imprescindible per moure's per l'interior de la Plaça Sant Jaume i fer un seguiment de la prova a Sitges.

Patrocinadors i col·laboradors

 

El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges està organitzat pels Ajuntaments de Sitges i de Barcelona juntament amb Foment de Sitges, i compta amb el suport de la marca ‘Sitges Anytime’ que subratlla la cultura i el turisme familiar com a eixos identificadors de la ciutat. També compta amb el patrocini, a més de L’illa Diagonal, de Moritz, el RACC i Caves Pere Ventura. Col•laboren amb la prova Menkes, Cochesafondo.com, així com els clubs Antic Car Club de Catalunya, Motor Club del Bages, ACV i Escuderia Hispano Suiza.

 

Informació i sol·licitud d'acreditacions fins al dia 1 d'abril a retro@jas.es o al telèfon 93 885 22 56.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
Activitats culturals
LÂ’Hora del Conte
29.03.2019
LÂ’Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 25