Sitges celebra el corpus del 28 de maig al 5 de juny

El diumenge 29 de maig és el dia central del Corpus a Sitges. Des de la matinada centenars de persones començaran a elaborar les catifes per a les que seran necessàries més de 300.000 clavells, a més d’altres flors com la de Sant Joan o Buguenvíl•lies i productes com cafè, gespa o clofolla d’arròs. A les deu del matí, AGIS Sitges iniciarà als Jardins de El Retiro la visita guiada Flors, tradició i festa, a les 32 catifes i a altres espais guarnits. Les Misses del dia de Corpus seran a les nou i a les onze del matí i a les dotze del migdia. L’acte litúrgic central començarà a les set de la tarda, a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, i donarà pas a la Processó amb el Santíssim Sagrament, que recorrerà els carrers més cèntrics de la vila amb el seguici popular i religiós.

 

Foment de Sitges s’encarregarà de la confecció de la catifa i l’altar central del Cap de la Vila, en motiu de la celebració del seu centenari. El Foment està estretament vinculat a la història del Corpus. El 1929 va reprendre les exposicions de clavells, que portaven vuit anys aturades, i van organitzar la festa durant 57 edicions. 

 

Durant tot el dia es podrà veure L’ou com balla al Palau Maricel, a l’Hospital de Sant Joan Baptista i, com a novetat aquesta edició, també als jardins de la Societat Recreativa El Retiro.


Espais guarnits, xerrades, tallers i art  per Corpus


El Corpus 2016 presenta set espais guarnits al centre de la vila. El Pati Blau – on les 347 dones de l’associació del Ram de Tot l’Any faran l’homenatge floral més gran fet mai a l’artista Santiago Rusiñol; el Pati de Can Ferret; el pati de l’Edifici Miramar; el Racó de la Calma; les escales de La Punta; els aparadors de cinc establiments comercials, i els tres espais que acullen l’ou com balla es guarniran per celebrar la festa més florida del calendari.

 

A banda dels espais, el Corpus presenta aquest 2016 xerrades, art i tallers. La festa arriba en forma d’exposició a l’Estudi Vidal amb El secret de les flors. L’artista Pedro Martin exposarà les seves pintures en aquest espai, del 20 al 30 de maig. La inauguració de la mostra és aquest divendres, a dos quarts de vuit del vespre.

 

Per aprofundir en la història del Corpus, Eduard Tomàs, membre de la Comissió, pronunciarà la xerrada Història del Corpus i les catifes. Trencant tòpics i mites. El ponent repassarà la història de la festa, i destacarà els punts claus que permetin entendre millor com ha anat canviant fins a l’actualitat.

 

En l’apartat dels tallers, el dijous 26 de maig, hi haurà el de Cuina amb flors, que impartiran les Cuineres de Sitges; l’endemà, Com fer un kokedama, a càrrec de Carme Rodríguez, i el dissabte 28 el Racó amb flors, que decorarà el Racó de la Carlma, en una activitat que compta amb la col•laboració de Museus de Sitges.

 

El Corpus ha arribat també a la Societat de Caçadors de Sitges que organitza la 1ª tirada general de tir al plat de Corpus. L’activitat és a les deu del matí, a Mas Maiol, el dissabte 28 de maig. El mateix dissabte les tres parelles de gegants de Sitges faran la tradicional sortida prèvia a la lectura del pregó i a la inauguració de les exposicions. A dos quarts de vuit del vespre, a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, s’oficiarà la Missa Vespertina de la vigília.

 

El dissabte 4 de juny hi haurà la xerrada Els elixirs florals del Dr. Bach, a càrrec del terapeuta floral, José Luís Gutiérrez, a les dotze del migdia, a l’Hotel Sitges Royal Rooms. A les deu de la nit, els Jardins de la Societat Recreativa El Retiro acolliran el Sopar – ball del Clavell.


Menús florals i els sabors del Corpus


També es pot viure La festa de Corpus des de la cuina dels restaurants, en la que és la 5ª edició del Menú Floral, maridat amb Malvasia de Sitges. Onze restaurants de Sitges oferiran plats amb flors comestibles com a protagonistes.

 

A més, a diferents indrets de Sitges es podrà gaudir de varietats gastronòmiques com pastissos, gelats, cerveses, begudes i còctels a base de flors.

 

La cloenda


La cloenda del Corpus serà el diumenge 5 de juny, també als Jardins de El Retiro. Durant l’acte es repartiran els premis del concurs de balcons, façanes i finestres, i diplomes a les persones i entitats que han participat en la festa i, un cop finalitzi, hi haurà una concentració al Santuari de Nostra Senyora del Vinyet per fer-li la tradicional ofrena col·lectiva de clavells a la Verge.

 

Tot i la cloenda, el Corpus es reserva una darrera activitat, el dijous 16 de juny. A les set de la tarda, a la sala Gòtica del Museu Marciel es podrà seguir la representació del drama espiritual al·legòric, Ordo Virtutum d’Hildegarda de Bingen.


Primer concurs d’Instagram


La Comissió de Corpus convoca el primer concurs de fotografia d’Instagram. Les persones interessades en participar-hi podran realitzar les seves instantànies els dies 28 i 29 de maig, coincidint amb els actes centrals de la celebració. Totes les imatges s’han d’etiquetar amb el hashtag #corpussitges16.

 

Quan finalitzi la celebració, la Comissió seleccionarà les millors instantànies, que s’exposaran a la Cerveseria La Sitgetana (carrer Sant Bartomeu, 10). La inauguració de la mostra és el 3 de juny, a les sis de la tarda, i es farà coincidint amb el lliurament de premis a les persones guanyadores, a les quals s’obsequiarà amb un sopar gratuït en un restaurant de Sitges i dues samarretes. S’han determinat dos premis, a la millor fotografia i a la fotografia més original. 





ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Palau de Maricel
Fins a 28.04.2019
Palau de Maricel
Activitats culturals • Visites guiades
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
Activitats culturals
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 23