La Malvasia de Sitges centrarà la setmana vinent l'activitat a la vila

Una trentena d'establiments de Sitges participen en la quarta edició de la Setmana de la Malvasia del 23 al 29 de maig.


El cinquè Simposi de les Malvasies del Mediterrani arriba aquest any a Sitges, al Palau Maricel, el proper dijous 26 de maig. La jornada està organitzada per l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges i Agis Sitges. El simposi neix amb l’objectiu de promoure la malvasia, un dels conreus de vinya més antics, amb productors i científics.

 

Durant la reunió es faran presentacions sobre la viticultura i l'enologia, així com es parlarà de treballs científics relacionats amb Malvasia al voltant de la biologia, biotecnologia, química analítica, la comercialització i l'ecoturisme. Anteriorment, el Simposi de les Malvasies del Mediterrani s’ha dut a terme a Porec, Salina, La Palma i Monemvasia.

 

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges de l’Ajuntament, Aurora Carbonell, explica que “la Malvasia és un valor patrimonial importantíssim de la vila que cal preservar. És un dels nostres símbols d’identitat  i iniciatives com el Simposi ens ajuden a fomentar aquest gran valor”.

 

Coincidint amb el Simposi, Sitges acull del 23 al 29 de maig la quarta edició de la Setmana de la Malvasia organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Sitges amb la col•laboració de l’Hospital de Sant Joan Baptista, en la que hi participen 29 establiments.

 

La Malvasia és una varietat de raïm de la que se’n té constància que es conrea al Garraf des de l’any 1300. El raïm de la Malvasia és de cep blanc, de baix rendiment i de gra menut, dolç i aromàtic. El seu buquet peculiar és fruit de diversos factors: la proximitat dels ceps al mar, la verema tardana i la considerable graduació i acidesa del vi. Aquets factors han atret, en els darrers anys, a molts productors de vins d’altres comarques properes a la del Garraf, que han posat en valor les seves grans qualitats i conreat a les seves vinyes per a l’elaboració dels seus vins i escumosos.

 
Programa Setmana de la Malvasia

 

Presentació Vi Blanc Subur Aiguadolç
Dilluns 23 de maig, de 17 a 19h, al Palau Maricel.
Presentació del vi Blanc Subur Aiguadolç del Celler de l’Hospital Sant Joan Baptista.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dimarts 24 de maig, a les 18h al VIMESVI (Santiago Rusiñol, 2).
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dimecres 25 de maig a les 19h al PERBACCO (Sant Gaudenci, 5).
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dijous 26 de maig a les 19.30h al EL RACÓ DEL VI (Sant Domènech, 4)
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 





ÚLTIMES NOTÍCIES

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient
El Sitges Christmas Festival dona el tret de sortida a les activitats nadalenques

28.11.2018

El Sitges Christmas Festival dona el tret de sortida a les activitats nadalenques
La Ruta del Xató dona el tret de sortida a la seva 22a edició a Sitges

20.11.2018

La Ruta del Xató dona el tret de sortida a la seva 22a edició a Sitges
Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

31.10.2018

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

AGENDA

 Exposició: `Centenari Maricel (1918-2018)´
Fins a 24.02.2019
Exposició: `Centenari Maricel (1918-2018)´
Activitats culturals • Visites guiades
L´Hora del Conte
14.12.2018
L´Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Winter Market Sitges
Fins a 16.12.2018
Winter Market Sitges
Festes i activitats • Mercats

ÚLTIMES NOTÍCIES

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Winter Market Sitges

AGENDA

Winter Market Sitges

Dic 13