La Malvasia de Sitges centrarà la setmana vinent l'activitat a la vila

Una trentena d'establiments de Sitges participen en la quarta edició de la Setmana de la Malvasia del 23 al 29 de maig.


El cinquè Simposi de les Malvasies del Mediterrani arriba aquest any a Sitges, al Palau Maricel, el proper dijous 26 de maig. La jornada està organitzada per l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges i Agis Sitges. El simposi neix amb l’objectiu de promoure la malvasia, un dels conreus de vinya més antics, amb productors i científics.

 

Durant la reunió es faran presentacions sobre la viticultura i l'enologia, així com es parlarà de treballs científics relacionats amb Malvasia al voltant de la biologia, biotecnologia, química analítica, la comercialització i l'ecoturisme. Anteriorment, el Simposi de les Malvasies del Mediterrani s’ha dut a terme a Porec, Salina, La Palma i Monemvasia.

 

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges de l’Ajuntament, Aurora Carbonell, explica que “la Malvasia és un valor patrimonial importantíssim de la vila que cal preservar. És un dels nostres símbols d’identitat  i iniciatives com el Simposi ens ajuden a fomentar aquest gran valor”.

 

Coincidint amb el Simposi, Sitges acull del 23 al 29 de maig la quarta edició de la Setmana de la Malvasia organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Sitges amb la col•laboració de l’Hospital de Sant Joan Baptista, en la que hi participen 29 establiments.

 

La Malvasia és una varietat de raïm de la que se’n té constància que es conrea al Garraf des de l’any 1300. El raïm de la Malvasia és de cep blanc, de baix rendiment i de gra menut, dolç i aromàtic. El seu buquet peculiar és fruit de diversos factors: la proximitat dels ceps al mar, la verema tardana i la considerable graduació i acidesa del vi. Aquets factors han atret, en els darrers anys, a molts productors de vins d’altres comarques properes a la del Garraf, que han posat en valor les seves grans qualitats i conreat a les seves vinyes per a l’elaboració dels seus vins i escumosos.

 
Programa Setmana de la Malvasia

 

Presentació Vi Blanc Subur Aiguadolç
Dilluns 23 de maig, de 17 a 19h, al Palau Maricel.
Presentació del vi Blanc Subur Aiguadolç del Celler de l’Hospital Sant Joan Baptista.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dimarts 24 de maig, a les 18h al VIMESVI (Santiago Rusiñol, 2).
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dimecres 25 de maig a les 19h al PERBACCO (Sant Gaudenci, 5).
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dijous 26 de maig a les 19.30h al EL RACÓ DEL VI (Sant Domènech, 4)
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 





ÚLTIMES NOTÍCIES

20.09.2017

Un tast d’Història de Sitges: visites a la muralla i al casc antic
La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit

12.07.2017

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit
La Festa de la Poesia de Sitges, un referent dels festivals literaris del país

07.07.2017

La Festa de la Poesia de Sitges, un referent dels festivals literaris del país
La clàssica torna al Racó de la Calma

03.07.2017

La clàssica torna al Racó de la Calma

AGENDA

CineClub Sitges `La Flauta Mágica´
20.09.2017
CineClub Sitges `La Flauta Mágica´
Activitats culturals • Cinema • Música
29è Concurs de Colles Sardanistes
24.09.2017
29è Concurs de Colles Sardanistes
Teatre i dansa • Activitats culturals
Tradicional Paella
24.09.2017
Tradicional Paella
Gastronomia

ÚLTIMES NOTÍCIES

Un tast d’Història de Sitges: visites a la muralla i al casc antic


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

AGENDA

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

Sep 21