La Malvasia de Sitges centrarà la setmana vinent l'activitat a la vila

Una trentena d'establiments de Sitges participen en la quarta edició de la Setmana de la Malvasia del 23 al 29 de maig.


El cinquè Simposi de les Malvasies del Mediterrani arriba aquest any a Sitges, al Palau Maricel, el proper dijous 26 de maig. La jornada està organitzada per l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges i Agis Sitges. El simposi neix amb l’objectiu de promoure la malvasia, un dels conreus de vinya més antics, amb productors i científics.

 

Durant la reunió es faran presentacions sobre la viticultura i l'enologia, així com es parlarà de treballs científics relacionats amb Malvasia al voltant de la biologia, biotecnologia, química analítica, la comercialització i l'ecoturisme. Anteriorment, el Simposi de les Malvasies del Mediterrani s’ha dut a terme a Porec, Salina, La Palma i Monemvasia.

 

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges de l’Ajuntament, Aurora Carbonell, explica que “la Malvasia és un valor patrimonial importantíssim de la vila que cal preservar. És un dels nostres símbols d’identitat  i iniciatives com el Simposi ens ajuden a fomentar aquest gran valor”.

 

Coincidint amb el Simposi, Sitges acull del 23 al 29 de maig la quarta edició de la Setmana de la Malvasia organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Sitges amb la col•laboració de l’Hospital de Sant Joan Baptista, en la que hi participen 29 establiments.

 

La Malvasia és una varietat de raïm de la que se’n té constància que es conrea al Garraf des de l’any 1300. El raïm de la Malvasia és de cep blanc, de baix rendiment i de gra menut, dolç i aromàtic. El seu buquet peculiar és fruit de diversos factors: la proximitat dels ceps al mar, la verema tardana i la considerable graduació i acidesa del vi. Aquets factors han atret, en els darrers anys, a molts productors de vins d’altres comarques properes a la del Garraf, que han posat en valor les seves grans qualitats i conreat a les seves vinyes per a l’elaboració dels seus vins i escumosos.

 
Programa Setmana de la Malvasia

 

Presentació Vi Blanc Subur Aiguadolç
Dilluns 23 de maig, de 17 a 19h, al Palau Maricel.
Presentació del vi Blanc Subur Aiguadolç del Celler de l’Hospital Sant Joan Baptista.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dimarts 24 de maig, a les 18h al VIMESVI (Santiago Rusiñol, 2).
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dimecres 25 de maig a les 19h al PERBACCO (Sant Gaudenci, 5).
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 

Tast de vins Malvasia de Sitges
Dijous 26 de maig a les 19.30h al EL RACÓ DEL VI (Sant Domènech, 4)
Places limitades. Per a tots els públics. Aportació de 10€.

 





ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

31.10.2018

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

08.10.2018

Últims dies per participar al concurs de la campanya ReSitges
Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema

04.10.2018

Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema
Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

03.10.2018

Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

AGENDA

L`Hora del Conte
16.11.2018
L`Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
7ª Copa ITF Taekwon-do
17.11.2018
7ª Copa ITF Taekwon-do
Esports
Cicle Música Poble de Garraf. Divina Mysteria. `Figuris Poeticis´
17.11.2018
Cicle Música Poble de Garraf. Divina Mysteria. `Figuris Poeticis´
Activitats culturals • Música
Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

AGENDA

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

Nov 16