La cuina de l'època de Ramon Casas arriba als restaurants de Sitges amb motiu de l’exposició

Dotze establiments elaboren plats, tapes i cerveses inspirades en l’artista.


Què menjaven Ramon Casas i la resta dels modernistes? I què bevien? Amb motiu de l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, Museus de Sitges i el Gremi d’Hostaleria han dissenyat la campanya Ramon Casas al paladar, que pretén vincular patrimoni i gastronomia, destacar-ne els vincles comuns i generar una oferta que té un doble eix cultural i turístic.
 

La campanya Ramon Casas es concreta en tres opcions diferents: plats, tapa i cervesa. Onze restaurants i una cerveseria s’han sumat a la iniciativa, que té com a finalitat principal gaudir de la cuina del tombant dels segles XIX i XX. La campanya comença demà dimecres, 23 de novembre, i estarà activa fins les portes de Nadal, el 18 de desembre.
 

Deu restaurants han inclòs en les seves cartes diferents propostes gastronòmiques, amb sabors de la terra, ideals per a la tardor i començament d’hivern. Es tracta de La Nansa (Calamars maître d’hôtel), La Salseta (dos plats: Escudella amb pilota trufada i Gyoza de carn d’olla amb trinxat de l’escudella), La Pícara (Bacallà a la llauna), Cafè bar Roy (Llomillo amb mongetes), La Dehesa Santa Maria (Petxina de marisc), Marenostrum (Carxofes amb salsa holandesa), Casa Hidalgo (Entrecot maître d’hôtel), Iris Gallery – Hotel Estela (Macarrons ala italiana aromatitzats amb tòfona) i la Punta de Sitges (Amanida de perdiu en escabetx).
 

A més d’aquests plats, un altre restaurant s’ha sumat a la iniciativa: la Incidència del Factor Vi, que ofereix la Tapa Ramon Casas, consistent en una cocotte de bacallà a la llauna amb mongetes de Sant Pau. La Cerveseria La Sitgetana rega totes aquestes propostes amb la Cervesa Ramon Casas, elaborada amb absenta i anís, tot i que de poca graduació (4,1º).
Els preus són variats, segons cada cas (els dels plats van dels 7 als 22 euros), la tapa té un cost de 9,50 euros i la cervesa val entre 2,80 (la petita) i 6 euros (l’ampolla). La campanya és una proposta de Museus de Sitges, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Sitges i l’Ajuntament de Sitges, amb el suport de Gastrotallers.

 





ÚLTIMES NOTÍCIES

16.06.2017

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel obriran les nits dels dimecres dÂ’estiu
La Gay Pride reivindica els drets del col·lectiu LGTBI

09.06.2017

La Gay Pride reivindica els drets del col·lectiu LGTBI
Arriba a Sitges la Concentració Internacional de Microcotxes Clàssics

25.05.2017

Arriba a Sitges la Concentració Internacional de Microcotxes Clàssics
Sitges acull el primer festival de videomapping

17.05.2017

Sitges acull el primer festival de videomapping

AGENDA

Festival Jardins Terramar
Fins a 05.08.2017
Festival Jardins Terramar
Activitats culturals • Música
Festa Popular de les Cases Noves
Fins a 02.07.2017
Festa Popular de les Cases Noves
Festes i activitats
Exposició: `Binomis´. Montse Curtiada-Cristina López
Fins a 13.08.2017
Exposició: `Binomis´. Montse Curtiada-Cristina López
Activitats culturals

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel obriran les nits dels dimecres dÂ’estiu


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festa Popular de les Cases Noves

AGENDA

Festa Popular de les Cases Noves

Jun 27