La cuina de l'època de Ramon Casas arriba als restaurants de Sitges amb motiu de l’exposició

Dotze establiments elaboren plats, tapes i cerveses inspirades en l’artista.


Què menjaven Ramon Casas i la resta dels modernistes? I què bevien? Amb motiu de l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, Museus de Sitges i el Gremi d’Hostaleria han dissenyat la campanya Ramon Casas al paladar, que pretén vincular patrimoni i gastronomia, destacar-ne els vincles comuns i generar una oferta que té un doble eix cultural i turístic.
 

La campanya Ramon Casas es concreta en tres opcions diferents: plats, tapa i cervesa. Onze restaurants i una cerveseria s’han sumat a la iniciativa, que té com a finalitat principal gaudir de la cuina del tombant dels segles XIX i XX. La campanya comença demà dimecres, 23 de novembre, i estarà activa fins les portes de Nadal, el 18 de desembre.
 

Deu restaurants han inclòs en les seves cartes diferents propostes gastronòmiques, amb sabors de la terra, ideals per a la tardor i començament d’hivern. Es tracta de La Nansa (Calamars maître d’hôtel), La Salseta (dos plats: Escudella amb pilota trufada i Gyoza de carn d’olla amb trinxat de l’escudella), La Pícara (Bacallà a la llauna), Cafè bar Roy (Llomillo amb mongetes), La Dehesa Santa Maria (Petxina de marisc), Marenostrum (Carxofes amb salsa holandesa), Casa Hidalgo (Entrecot maître d’hôtel), Iris Gallery – Hotel Estela (Macarrons ala italiana aromatitzats amb tòfona) i la Punta de Sitges (Amanida de perdiu en escabetx).
 

A més d’aquests plats, un altre restaurant s’ha sumat a la iniciativa: la Incidència del Factor Vi, que ofereix la Tapa Ramon Casas, consistent en una cocotte de bacallà a la llauna amb mongetes de Sant Pau. La Cerveseria La Sitgetana rega totes aquestes propostes amb la Cervesa Ramon Casas, elaborada amb absenta i anís, tot i que de poca graduació (4,1º).
Els preus són variats, segons cada cas (els dels plats van dels 7 als 22 euros), la tapa té un cost de 9,50 euros i la cervesa val entre 2,80 (la petita) i 6 euros (l’ampolla). La campanya és una proposta de Museus de Sitges, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Sitges i l’Ajuntament de Sitges, amb el suport de Gastrotallers.

 





ÚLTIMES NOTÍCIES

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit

12.07.2017

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit
La Festa de la Poesia de Sitges, un referent dels festivals literaris del país

07.07.2017

La Festa de la Poesia de Sitges, un referent dels festivals literaris del país
La clàssica torna al Racó de la Calma

03.07.2017

La clàssica torna al Racó de la Calma

16.06.2017

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel obriran les nits dels dimecres dÂ’estiu

AGENDA

Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges
Fins a 26.08.2017
Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges
Festes i activitats
Jornada de Portes Obertes
25.08.2017
Jornada de Portes Obertes
Activitats culturals • Festes i activitats
Sopar Ball de Casats
26.08.2017
Sopar Ball de Casats
Gastronomia • Festes i activitats
La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit

ÚLTIMES NOTÍCIES

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges

AGENDA

Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges

Ago 24