La cuina de l'època de Ramon Casas arriba als restaurants de Sitges amb motiu de l’exposició

Dotze establiments elaboren plats, tapes i cerveses inspirades en l’artista.


Què menjaven Ramon Casas i la resta dels modernistes? I què bevien? Amb motiu de l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, Museus de Sitges i el Gremi d’Hostaleria han dissenyat la campanya Ramon Casas al paladar, que pretén vincular patrimoni i gastronomia, destacar-ne els vincles comuns i generar una oferta que té un doble eix cultural i turístic.
 

La campanya Ramon Casas es concreta en tres opcions diferents: plats, tapa i cervesa. Onze restaurants i una cerveseria s’han sumat a la iniciativa, que té com a finalitat principal gaudir de la cuina del tombant dels segles XIX i XX. La campanya comença demà dimecres, 23 de novembre, i estarà activa fins les portes de Nadal, el 18 de desembre.
 

Deu restaurants han inclòs en les seves cartes diferents propostes gastronòmiques, amb sabors de la terra, ideals per a la tardor i començament d’hivern. Es tracta de La Nansa (Calamars maître d’hôtel), La Salseta (dos plats: Escudella amb pilota trufada i Gyoza de carn d’olla amb trinxat de l’escudella), La Pícara (Bacallà a la llauna), Cafè bar Roy (Llomillo amb mongetes), La Dehesa Santa Maria (Petxina de marisc), Marenostrum (Carxofes amb salsa holandesa), Casa Hidalgo (Entrecot maître d’hôtel), Iris Gallery – Hotel Estela (Macarrons ala italiana aromatitzats amb tòfona) i la Punta de Sitges (Amanida de perdiu en escabetx).
 

A més d’aquests plats, un altre restaurant s’ha sumat a la iniciativa: la Incidència del Factor Vi, que ofereix la Tapa Ramon Casas, consistent en una cocotte de bacallà a la llauna amb mongetes de Sant Pau. La Cerveseria La Sitgetana rega totes aquestes propostes amb la Cervesa Ramon Casas, elaborada amb absenta i anís, tot i que de poca graduació (4,1º).
Els preus són variats, segons cada cas (els dels plats van dels 7 als 22 euros), la tapa té un cost de 9,50 euros i la cervesa val entre 2,80 (la petita) i 6 euros (l’ampolla). La campanya és una proposta de Museus de Sitges, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Sitges i l’Ajuntament de Sitges, amb el suport de Gastrotallers.

 





ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges acull la 2ª Fira de scrap més important d’Europa

16.03.2017

Sitges acull la 2ª Fira de scrap més important d’Europa
Comença el Festival Internacional de Patchwork

09.03.2017

Comença el Festival Internacional de Patchwork
El Carnaval de Sitges comptarà amb 44 colles i 2.200 participants

21.02.2017

El Carnaval de Sitges comptarà amb 44 colles i 2.200 participants
El Ral·li Barcelona-Sitges comença amb la tradicional exposició a L’illa Diagonal

21.02.2017

El Ral·li Barcelona-Sitges comença amb la tradicional exposició a L’illa Diagonal

AGENDA

L´Hora del Conte
24.03.2017
L´Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Audició - Ballada de Sardanes
26.03.2017
Audició - Ballada de Sardanes
Teatre i dansa • Activitats culturals
Exposició: ` Joan Claret. Del mosaic al laberint´
Fins a 07.05.2017
Exposició: ` Joan Claret. Del mosaic al laberint´
Activitats culturals
Sitges acull la 2ª Fira de scrap més important d’Europa

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges acull la 2ª Fira de scrap més important d’Europa


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Exposició: `Binomis´. Genís Hernández-Roby

AGENDA

Exposició: `Binomis´. Genís Hernández-Roby

Mar 24