Del 7 al 9 de juliol Sitges serà l’epicentre de la poesia catalana amb el tradicional homenatge als poetes. Una cita anual que després d'acomplir una dècada d'història, s'ha consolidat com una de les propostes més singulars del panorama de festivals literaris del país.

 

Arriba a Sitges una nova edició de la Festa de la Poesia que, de la mà de la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes i dirigida pels poetes sitgetans Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich, homenatja a set poetes de llarga trajectòria com són Laura López Granell, Marc Romera, Maria Antònia Massanet, Josep Checa, Begonya Pozo, Tomàs Àrias i Concha García.

 

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, anima a tothom a participar de les propostes del programa que presenta la 11a edició Festa de la Poesia “amb la que es reafirma l'aposta de Sitges per reivindicar la poesia i els poetes, i que permet retre un petit i íntim homenatge a un gènere literari que pensem que cal continuar posant en valor i expressar-nos de forma estètica i exigent”.

 

La Festa de la Poesia començarà divendres amb la tradicional rebuda dels poetes a la plaça de l’estació —seguint la tradició que va instaurar Santiago Rusiñol en les Festes Modernistes— i, a continuació, tindrà lloc la balconada. Un cercavila en el que es llegiran poemes des de diferents balcons dels carrers de Sitges que enguany protagonitzaran, entre d'altres, la directora de cinema Isona Passola i la coneguda actriu Marta Bayarri.

 

El mateix dia a la nit se celebrarà al Racó de la Calma el concert i recital Amistat poètica entre generacions, un format original que comptarà amb l’actuació del grup XY format per Laura Cruells i Marçal Ayats (veu i violoncel) i amb els joves poetes Adrià Targa, Iris Hinojosa i Gonzalo Hermo. El punt àlgid de la Festa tindrà lloc dissabte 8 de juliol a la nit, amb el Recital de Cloenda als Jardins del Retiro i l’actuació d’una de les artistes catalanes més conegudes i estimades. Allà, els set poetes convidats llegiran els seus poemes, i s’anirà desgranant el ja clàssic “concert personalitzat”, enguany pensat i ofert per l’actriu i cantant Àngels Gonyalons, i amb la pianista Elsa Perches.


Programa

 

Divendres 7 de juliol, 18.00 h
Festa de la Poesia a Sitges. Plaça d'Eduard Maristany. Rebuda dels poetes i cercavila, amb la banda de música Suburband i balconades poètiques amb la directora de cinema Isona Passola i l’actriu Marta Bayarri.


Divendres 7 de juliol, 22.30 h
Festa de la Poesia a Sitges. Racó de la Calma. Concert i recital "Amistat poètica entre generacions", amb el duet XY i els poetes Adrià Targa, Gonzalo Hermo i Iris Hinojosa.


Dissabte 8 de juliol, 19 h
Festa de la Poesia a Sitges. Saló d'Or del Palau de Maricel. Espectacle Captura d'ànimes:"Set poetes, set maletes" amb la companyia de titelles i ombres xineses La Tija, basat en "l'ànima" dels set poetes convidats: Marc Romera, Laura López Granell, Begonya Pozo, Josep Checa, Tomàs Àrias, Concha García i Maria Antònia Massanet.


Dissabte 8 de juliol, 22.30 h
Festa de la Poesia a Sitges. Jardins del Retiro (Àngel Vidal, 17). Recital de
Cloenda, amb la interpretació del "concert personalitzat" a càrrec d'Àngels Gonyalons i la pianista Elsa Perches, les microintervencions sonores d'Eli Gras, i la lectura dels poetes convidats Marc Romera, Laura López Granell, Begonya Pozo, Josep Checa, Tomàs Àrias, Concha García i Maria Antònia Massanet.

 

Programa complert a: www.festapoesiasitges.cat

 

ACTUALITÉS RÉCENTES

L

28.09.2017

L' acteur Peter Vives sera le « pregonero » (crieur public) de la 56e Fête des vendanges de Sitges

26.09.2017

La Fura dels Baus, en vedette de la clôture de Sitges 2017
La Fête du Carmen et les meilleures versions des Beatles inaugurent les « Concerts de Minuit »

12.07.2017

La Fête du Carmen et les meilleures versions des Beatles inaugurent les « Concerts de Minuit »
La classique revient au Racó de la Calma

03.07.2017

La classique revient au Racó de la Calma

AGENDA

 CineClub Sitges: `Rigoletto´
16.01.2018
CineClub Sitges: `Rigoletto´
Cinema • Musique
`L`Utrillo bombeja la vida´
18.01.2018
`L`Utrillo bombeja la vida´
Solidarité et activités durables
LÂ’Heure du conte
19.01.2018
LÂ’Heure du conte
Activités culturelles • Activités pour enfants
L

ACTUALITÉS RÉCENTES

L' acteur Peter Vives sera le « pregonero » (crieur public) de la 56e Fête des vendanges de Sitges


RÉSERVEZ!

Meilleur prix garantí

Fête de l` Ermitage de Sant Sebastià

AGENDA

Fête de l` Ermitage de Sant Sebastià

Ene 16