La Festa de la Poesia de Sitges, un referent dels festivals literaris del país

Del 7 al 9 de juliol Sitges serà l’epicentre de la poesia catalana amb el tradicional homenatge als poetes. Una cita anual que després d'acomplir una dècada d'història, s'ha consolidat com una de les propostes més singulars del panorama de festivals literaris del país.

 

Arriba a Sitges una nova edició de la Festa de la Poesia que, de la mà de la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes i dirigida pels poetes sitgetans Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich, homenatja a set poetes de llarga trajectòria com són Laura López Granell, Marc Romera, Maria Antònia Massanet, Josep Checa, Begonya Pozo, Tomàs Àrias i Concha García.

 

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, anima a tothom a participar de les propostes del programa que presenta la 11a edició Festa de la Poesia “amb la que es reafirma l'aposta de Sitges per reivindicar la poesia i els poetes, i que permet retre un petit i íntim homenatge a un gènere literari que pensem que cal continuar posant en valor i expressar-nos de forma estètica i exigent”.

 

La Festa de la Poesia començarà divendres amb la tradicional rebuda dels poetes a la plaça de l’estació —seguint la tradició que va instaurar Santiago Rusiñol en les Festes Modernistes— i, a continuació, tindrà lloc la balconada. Un cercavila en el que es llegiran poemes des de diferents balcons dels carrers de Sitges que enguany protagonitzaran, entre d'altres, la directora de cinema Isona Passola i la coneguda actriu Marta Bayarri.

 

El mateix dia a la nit se celebrarà al Racó de la Calma el concert i recital Amistat poètica entre generacions, un format original que comptarà amb l’actuació del grup XY format per Laura Cruells i Marçal Ayats (veu i violoncel) i amb els joves poetes Adrià Targa, Iris Hinojosa i Gonzalo Hermo. El punt àlgid de la Festa tindrà lloc dissabte 8 de juliol a la nit, amb el Recital de Cloenda als Jardins del Retiro i l’actuació d’una de les artistes catalanes més conegudes i estimades. Allà, els set poetes convidats llegiran els seus poemes, i s’anirà desgranant el ja clàssic “concert personalitzat”, enguany pensat i ofert per l’actriu i cantant Àngels Gonyalons, i amb la pianista Elsa Perches.


Programa

 

Divendres 7 de juliol, 18.00 h
Festa de la Poesia a Sitges. Plaça d'Eduard Maristany. Rebuda dels poetes i cercavila, amb la banda de música Suburband i balconades poètiques amb la directora de cinema Isona Passola i l’actriu Marta Bayarri.


Divendres 7 de juliol, 22.30 h
Festa de la Poesia a Sitges. Racó de la Calma. Concert i recital "Amistat poètica entre generacions", amb el duet XY i els poetes Adrià Targa, Gonzalo Hermo i Iris Hinojosa.


Dissabte 8 de juliol, 19 h
Festa de la Poesia a Sitges. Saló d'Or del Palau de Maricel. Espectacle Captura d'ànimes:"Set poetes, set maletes" amb la companyia de titelles i ombres xineses La Tija, basat en "l'ànima" dels set poetes convidats: Marc Romera, Laura López Granell, Begonya Pozo, Josep Checa, Tomàs Àrias, Concha García i Maria Antònia Massanet.


Dissabte 8 de juliol, 22.30 h
Festa de la Poesia a Sitges. Jardins del Retiro (Àngel Vidal, 17). Recital de
Cloenda, amb la interpretació del "concert personalitzat" a càrrec d'Àngels Gonyalons i la pianista Elsa Perches, les microintervencions sonores d'Eli Gras, i la lectura dels poetes convidats Marc Romera, Laura López Granell, Begonya Pozo, Josep Checa, Tomàs Àrias, Concha García i Maria Antònia Massanet.

 

Programa complert a: www.festapoesiasitges.cat

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

La relació entre art i natura protagonitza les Jornades Europees de Patrimoni

06.10.2017

La relació entre art i natura protagonitza les Jornades Europees de Patrimoni
L

28.09.2017

L' actor Peter Vives serà el pregoner de la 56a Festa de la Verema de Sitges

26.09.2017

La Fura dels Baus protagonitzarà la cloenda de Sitges 2017

20.09.2017

Un tast d’Història de Sitges: visites a la muralla i al casc antic

AGENDA

6¬™ Jornada: Mecat de l¬íArt, Col¬ēleccionisme i Museus
20.10.2017
6¬™ Jornada: Mecat de l¬íArt, Col¬ēleccionisme i Museus
Activitats culturals
CineClub Sitges: `Las Aventuras de Alicia en el Pa√≠s de las Maravillas¬ī
23.10.2017
CineClub Sitges: `Las Aventuras de Alicia en el Pa√≠s de las Maravillas¬ī
Teatre i dansa • Activitats culturals • Cinema
6è Festival Tradicional Irlanda Catalunya - Creative Connexions
Fins a 29.10.2017
6è Festival Tradicional Irlanda Catalunya - Creative Connexions
Festes i activitats

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’actor Peter Vives serà el pregoner de la 56a Festa de la Verema de Sitges


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

6è Festival Tradicional Irlanda Catalunya - Creative Connexions

AGENDA

6è Festival Tradicional Irlanda Catalunya - Creative Connexions

Oct 21