La prova compleix aquest 2018 sis dècades de celebració ininterrompuda, en les que s'ha convertit en un dels referents internacionals pel seu itinerari incomparable -on destaquen sobre manera les Costes del Garraf-, la implicació dels seus participants i la complicitat de les ciutats que li donen nom.

 

La 60a edició del Ral·li Barcelona-Sitges és una de les més esperades dels últims temps. Una edició tan assenyalada com aquesta ha permès que la seva reconeguda capacitat de convocatòria s'hagi vist reforçada, motiu pel qual molts aficionats i col•leccionistes de cotxes d'època no han volgut deixar escapar l'ocasió de tornar a participar en la prova.

 

Més d'un centenar de vehicles prendran la sortida de la Plaça Sant Jaume de Barcelona, amb els seus ocupants vestits amb robes pròpies de l'època en què van ser construïts, i afrontaran la "carretera de les Costes" per arribar a Sitges, on s'espera que una multitud els rebi tant al Port de Sitges-Aiguadolç, tradicional parada de refresc, com a la Plaça de la Fragata, al peu de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

L'exposició de L'illa Diagonal, un clàssic

 

El centre comercial L'illa Diagonal de Barcelona és un dels punts de referència de l'esdeveniment. Des del 12 de febrer i fins el dissabte 3 de març, dia de les verificacions del Ral•li, s'exposen sis models d'època representatius de la caravana que es podrà veure rodar l'endemà.

 

En aquesta ocasió, la mostra la componen un Essex Super Six Doctor Coupé de 1929, un Le Zebre Type C - Cabriolet de 1915, un Flanders "20" Twenty Roadster, un Ford Model T de 1926, un Rolls-Royce Phantom I Mayfair i un Rolls-Royce Phantom I de 1927 "ex William Deering", cedits pel Retro Auto-Moto Museu (RAMM) de Barcelona i l'empresa Grup Limousines. El mateix dissabte, a partir de les 10.00, els vehicles inscrits acudiran a l'Av. Diagonal, sobre la vorera davant de L'illa Diagonal, on romandran exposats fins a les 17.00 hores.

 

El diumenge 4, a partir de les 8.30 hores, la Plaça Sant Jaume estarà habilitada per rebre els participants, que prendran la sortida des d'allà mateix a les 10.30, després de la baixada de bandera de les autoritats de Barcelona i de Sitges.

 

El Ral·li, al cupó de l'ONCE
 

Una altra de les raons que fan especial aquesta 60a edició del Ral•li és que és el motiu triat per l'ONCE per il·lustrar el cupó del sorteig del 4 de març. Ni més ni menys que cinc milions i mig de cupons surten a la venda avui 22 de febrer, i estaran disponibles tant a través dels 20.000 agents venedors de la reconeguda organització sense ànim de lucre, com de la pàgina web oficial del joc (www.juegosonce.es) i establiments col•laboradors autoritzats.

 

Més de cent vehicles i un repte
 

La popularitat del Ral·li i la seva vocació internacional s'han posat en relleu una vegada més, amb una inscripció oficial que arriba als 110 vehicles: 90 cotxes fabricats fins 1928 (d'ells, 13 francesos, 4 italians, 1 austríac i 1 britànic) i 20 motos fins a 1938. A ells cal afegir un Fiat 509 de 1929 i un Hispano Suiza de 1930, que participen fora de concurs.

 

El més antic de tots els participants serà un Vauxhall Tourreu de 1904, mentre que la marca amb major nombre de representants serà Ford, que comptarà amb 14 unitats lluint en les seves graelles el popular oval blaus, sumant d'aquesta manera 529 participacions durant tota la història del Ral•li.

 

Tots els participants competiran per ser un dels tres que mostrin el millor estat de conservació i respecte pel model original en cadascuna de les quatre categories: Grup I (automòbils fins a 1908); Grup II (de 1909 a 1914); Grup III (de 1915 a 1920); i Grup IV (de 1921 a 1928).

Entre les motos, cridarà l'atenció la Machless Model H de 1920, escortada per, entre altres, el nombrós grup de incombustibles BMW, que miraran igualment per fer-se amb un dels tres premis a la millor conservada.

           
Segueix el Ral·li Barcelona-Sitges a les Xarxes Socials i als webs:
 

www.rallybarcelonasitges.comwww.jas.es
Instagram: https://www.instagram.com/rallibarcelonasitges/
Twitter: https://twitter.com/rallisitges
Facebook: https://www.facebook.com/rallibarcelonasitges/

WHAT'S NEW

The Generalitat awards Cau Ferrat and Maricel the recognition of museums of national interest

17.01.2019

The Generalitat awards Cau Ferrat and Maricel the recognition of museums of national interest

30.11.2018

The show Towelettes DonÂ’t Disappear by Magic arrives in Sitges to raise awareness towards respect for the environment
The XatĂł Route kicks off its 22nd edition in Sitges

20.11.2018

The XatĂł Route kicks off its 22nd edition in Sitges
Sitgestiu schedules more than 60 cultural proposals for the months of July and August

10.07.2018

Sitgestiu schedules more than 60 cultural proposals for the months of July and August

EVENTS CALENDAR

Scrap + Sitges
To 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festivities & activities
Book  Presentation: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Book Presentation: `Juegos salvajes´
Cultural activities
Story Time
29.03.2019
Story Time
Cultural activities • Children's activities
The Generalitat awards Cau Ferrat and Maricel the recognition of museums of national interest

WHAT'S NEW

The Generalitat awards Cau Ferrat and Maricel the recognition of museums of national interest


RESERVATIONS NOW!

We guarantee the best price

Scrap + Sitges

EVENTS CALENDAR

Scrap + Sitges

Mar 26