Sitges presenta el programa d'actes per Setmana Santa

La Benedicció de les palmes i els palmons d’aquest diumenge donarà el tret de sortida a les diferents celebracions religioses i culturals programades per aquesta Setmana Santa a Sitges.


Del 25 de març al 2 d’abril Sitges acollirà múltiples celebracions litúrgiques i culturals amb motiu de la Setmana Santa. Des de Diumenge de Rams (25 de març) fins Dilluns de Pasqua (2 d’abril) s’han previst processons, caramelles i exposicions que  conformen l’ampli ventall d’activitats tradicionals de Setmana Santa.

 

La programació d’actes arrenca aquest diumenge amb la Benedicció de Palmes, palmons i rams a la plaça de l'Ajuntament a partir de les 12 del migdia. Aquest acte religiós, oficiat per mossèn Pausas, també se celebrarà en altres indrets com a la plaça de l’església de Sant Joan Baptista, al barri del Poble Sec, a l’Hospital Sant Joan Baptista o a l’Escola Pia.

 

Un dels moments culminants de la programació serà Divendres Sant amb la tradicional Processó de Setmana Santa, que recorrerà diferents carrers de la Vila per rememorar els últims moments de la vida de Jesús. Les cantades de Caramelles, tant Dissabte de Glòria a la nit com Dilluns de Pasqua, seran també els principals reclams de la celebració de Setmana Santa.

 

En el marc d’aquesta programació s’inclou la commemoració de l’Any dedicat a la Mare de Déu dels Dolors amb motiu dels 325 anys de la Fundació de la Congregació dels Dolors. Els actes de celebració d’aquesta efemèride arrencaran aquest Divendres amb l’exposició de la imatge de la Mare de Déu dels Dolors de les onze del matí fins a les vuit del vespre. A les sis de la tarda tindrà lloc el Res de la Corona a la Mare de Déu dels Dolors i després es presentarà el cartell representatiu d’aquest aniversari i els actes programats durant tot aquest any 2018-2019.
 

17a exposició de calvaris a Sitges (Diorames)

L'exposició de Calvaris està formada per 10 diorames en què es representen diferents moments de la passió, mort i resurrecció de Jesús. Han estat construïts pels pessebristes del Grup Francesc Sales, Josep Aleacar, Arcadi Amorós Rosell, Sílvia Sentís, Maria Amorós, Francesc Amorós, Arcadi Amorós Camps, Miquel Marzal i Llorenç Baqués. S’hi poden veure figures de Muns i Mayo. La mostra es podrà visitar al Palau del Rei Moro (carrer d’en Bosc, 10-12)  del Dilluns Sant (26 de març) al Dimecres Sant (28 de març) de 18 a 21 h, Dijous Sant (29 de març) de 10 a 20 h i Divendres Sant (30 de març) de 10 a 20 hores. Conjuntament amb l’exposició de diorames també la Confraria del Sant Sepulcre també exhibirà la imatge del Sant Sepulcre. 
 

CELEBRACIONS RELIGIOSES PRINCIPALS
SETMANA SANTA 2018


DIUMENGE DE RAMS, 25 DE MARÇ

 

Benedicció de Palmes i Rams, Processó i Missa / Diumenge de Rams
Plaça de l’Ajuntament, a les 12 hores
A les 10.00 h a l’Hospital de Sant Joan, Benedicció i Missa
A les 11.00 h Benedicció, Processó i Missa a la plaça de l’Església de Sant Joan
A les 11.30 h Benedicció i Missa a l’Escola Pia de Sitges


DIJOUS SANT, 29 DE MARÇ

 

Exposició dels Passos de Setmana Santa
Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, d’11 a 13 hores, i a la tarda, acabada la celebració de litúrgica fins les 22 hores
També es pot visitar el Pas dels Mariners a l’antiga Confraria de Pescadors (C/ Carreta) i la imatge del Sant Sepulcre al Palau del Rei Moro.


DIVENDRES SANT,  30 DE MARÇ

 

Processó de Setmana Santa
Església Parroquial, a les 22 h
Recorregut: Baluard, Plaça de l’Ajuntament, Major, Cap de la Vila, Angel Vidal, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Major, Plaça de l’Ajuntament, Plaça Baluard.

 

DISSABTE SANT,  31 DE MARÇ

 

Vetlla Pasqual / Setmana Santa
Església Parroquial, a les 22.30 hores
Al final de la vetlla, a l’interior de l’Església, cant de les caramelles, a càrrec de les colles del Retiro, Prado i Caramelles Sitgetanes.

 

Cantada de les tres colles de Caramelles de Sitges
Plaça de l’Ajuntament, a les 23 hores
A càrrec de les colles del Retiro, Prado i Caramelles Sitgetanes.


DIUMENGE DE PASQUA, 1 D’ABRIL

 

Missa de Pasqua
Església Parroquial, a les 9 i a les 11 hores (castellà), i a les 12 i 19.30 h (català)
La missa es tornarà a celebrar a l’Església de Sant Joan, a les 11 h; a l’Escola Pia, a les 11.30 h; i a l’Hospital, a les 10 hores.

 

DILLUNS DE PASQUA, 2 D’ABRIL

 

Missa, Cant dels Goigs i Caramelles
Santuari de la Mare de Déu dels Vinyet, a les 11 hores
Aquest dia no hi haurà Missa vespertina a la Parròquia.

 

Cantada de Caramelles
Carrers de la vila, durant tota la jornada
Les tres colles de Caramelles de Sitges faran una cantada conjunta a l’Hospital de Sant Joan Baptista, a partir de les 16.30 hores.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
Activitats culturals
LÂ’Hora del Conte
29.03.2019
LÂ’Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Scrap + Sitges

AGENDA

Scrap + Sitges

Mar 26