El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost

Òpera, clàssica, jazz, rutes pel patrimoni, capvespres al Maricel, exposicions i tallers infantils centren el programa

 

La proposta cultural de Museus de Sitges i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges per als mesos de juliol i agost presenta més de 60 activitats agrupades en la doble iniciativa del Sitgestiu: el Cultural (que inclou exposicions, tallers infantils, visites guiades i capvespres de lluna a Maricel) i el Musical (que presenta òpera, jazz i clàssica). El programa comença aquest proper cap de setmana i omplirà l’agenda cultural de Sitges fins a finals d’agost.
 

El Sitgestiu és un clàssic dels estius de Sitges com a aglutinador d’activitats culturals adreçades tant als turistes com els visitants i el públic local i comarcal. L’any passat, el Sitgestiu es va estructurar en dos àmbits: el Cultural i el Musical, que es va dotar del nou cicle de música al Racó de la Calma programat per Cultura a partir dels guanyadors i primers classificats de les modalitats de cant i cambra del Concurs Mirabent Magrans.
 

Maricel protagonista. El Sitgestiu del 2018 segueix la mateixa línia iniciada l’any passat, amb l’objectiu d’oferir un complet ventall de propostes per a públics plurals. Enguany, incorpora una nova i esperada activitat: Els capvespres de lluna a Maricel, que convida a redescobrir el conjunt de Maricel (tant el de Mar com el de Terra) les dues nits de lluna plena de juliol (dissabte 28) i agost (dissabte 25), amb una visita a espais visitats ocasionalment. Aquesta activitat està emmarcada en la celebració del centenari de Maricel. Paral•lelament, el Sitgestiu també programa visites al Palau de Maricel, cada dimecres, dijous i divendres de juliol i agost.
 

Òpera al paradís. La lírica torna a ser protagonista al Sitgestiu. I ho fa amb diverses novetats. D’una banda, l’estrena d’espai per a les sessions setmanals dels divendres, que seran al Cau Ferrat, ja que la planta baixa del Museu de Maricel –on s’han fet els darrers anys– està cedida a l’exposició de Gustau Violet. Els diumenges al vespre també hi ha òpera, en aquest cas al Palau de Maricel, amb dues funcions que tindran quatre representacions cadascuna: Madama Butterfly (15 i 22 de juliol i 12 i 19 d’agost) i Carmen (8 i 29 de juliol i 5 i 26 d’agost).
 

Clàssica al Racó de la Calma. Els recitals de cant i cambra al Racó de la Calma van ser una de les grans novetats al programa del Sitgestiu de l’any passat. Enguany, tornen a escena i també tenen com a protagonistes als excel•lents músics que van obtenir les primeres posicions al Concurs Mirabent Magrans, celebrat el juny passat al Prado. El baríton Hao Tian i la soprano Yeajin Jeon inauguren el cicle dijous 12 de juliol, que tindrà també com a protagonistes al Quarteto Ophir (26 de juliol), el Duo Piccotti – Puig (2 d’agost), el Trio Doyenne (9 d’agost) i el tenor Antoni Lliteres (16 d’agost).
 

El jazz dels dimarts. Igual que les sessions d’òpera dels divendres, els recitals de jazz, enguany seran al cau ferrat.- cada dimarts, el grup Retrio 2/3 oferirà composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sutges i de Catalunya a ritme de jazz i swing.
 

Tallers infantils. Els més petits tenen el seu temps al Sitgestiu. Els dimecres entre l’11 de juliol i el 15 d’agost, tenim programats dos tallers educatius: Toca terrissa (11, 18 i 25 de juliol), on els nens i nenes faran d’escultors, inspirant-se en Gustau Violet, i Festa Major en Dansa (1, 8 i 15 d’agost). Tots dos tallers estan adreçats a canalla d’entre 5 i 12 anys i es complementen amb visites opcionals als museus.
 

Exposicions. Les mostres organitzades per Museus de Sitges i la Regidoria de Cultura aquest estiu també integhren el programa del Sitgestiu. L’escultor Gustau Violet: art, pensament i territori (Museu de Maricel), Col·lecció permanent (Fundació Stämpfli), Sitges il•lustrat(Centre Cultural Miramar) i Pierre Tchetverikoff (Centre Cultural Miramar) són les quatre propostes d’art d’aquest estiu.
 

Les entrades per a totes les activitats es poden adquirir a la recepció dels museus i a través del web www.museusdesitges.cat.

ÚLTIMES NOTÍCIES

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient
El Sitges Christmas Festival dona el tret de sortida a les activitats nadalenques

28.11.2018

El Sitges Christmas Festival dona el tret de sortida a les activitats nadalenques
La Ruta del Xató dona el tret de sortida a la seva 22a edició a Sitges

20.11.2018

La Ruta del Xató dona el tret de sortida a la seva 22a edició a Sitges
Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

31.10.2018

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

AGENDA

 Exposició: `Centenari Maricel (1918-2018)´
Fins a 24.02.2019
Exposició: `Centenari Maricel (1918-2018)´
Activitats culturals • Visites guiades
Un poema per Nadal
21.12.2018
Un poema per Nadal
Activitats culturals
Concert de Nadal
22.12.2018
Concert de Nadal
Música

ÚLTIMES NOTÍCIES

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Winter Market Sitges

AGENDA

Winter Market Sitges

Dic 17