Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

- 3.000 metres de banderins guarneixen els principals carrers de Sitges durant la 51a edició del Sitges- Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

 

- La gimcana infantil ‘Troba el Monòlit’ i la secció Fantastic Kids s’estrenen dins la programació paral•lela del Festival, que també inclou la tradicional Zombie Walk, exposicions i cinema a la fresca.


Els carrers de Sitges ja llueixen la decoració especial per escalfar l’ambient durant la 51a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 4 al 14 d’octubre. Enguany s’han guarnit 17 carrers de la vila amb prop de 3.000 metres de banderins, una xifra que triplica el nombre d’ornaments respecte l’any passat. Amb el mateix objectiu de decorar el municipi, la regidoria de Promoció Econòmica i la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tornen a convocar enguany el concurs d’aparadors entre tots els comerços locals. La temàtica pot estar relacionada  amb la pel·lícula clàssica 2001: Una odissea de l’espai dirigida per Stanley Kubrick, el cinema fantàstic, el cinema de ciència-ficció i el cinema de terror.

El Mercat Municipal és un dels espais on també arriba el Festival de Cinema. Al mateix vestíbul, s’exposaran els treballs amb temàtica fantàstica creats per alumnes de les escoles de Sitges des de la primera jornada del certamen. També es distribuirà entre els usuaris del Mercat 10.000 bosses de plàstic compostable. La iniciativa compta un any més amb la col•laboració de l’Associació de Paradistes del Mercat Municipal.

 

I amb la voluntat d’omplir i escampar l’esperit festivaler, el certamen i la regidoria de Promoció Econòmica instal·laran 3 photocalls, amb el mític monòlit del film 2001: Una odissea de l’espai, al Cap de la Vila, a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça Indústria. La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, també col•labora amb el Festival, i instal•larà photocalls amb el King Kong, l’emblema del festival, al Centre Cultural Miramar i a l’Oficina de Turisme (situada a la plaça Eduard Maristany).

Troba el Monòlit

Amb l’objectiu de promocionar el comerç, la regidoria de Promoció Econòmica idea una gimcana infantil amb el nom de Troba el Monòlit, una odissea comercial. Es tracta d’un joc pensat per dinamitzar les botigues de Sitges on els participants han de descobrir entre els aparadors de la vila l’element simbòlic i misteriós de la pel•lícula clàssica del cineasta Stanley Kubrick.  Es repartiran 5.000 butlletes als centres escolars de Sitges i també als principals punts d’informació: l’Oficina de Turisme, el Mercat Municipal i l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Amb aquestes butlletes els infants hauran de recórrer de l’1 al 12 d’octubre els comerços de la vila per aconseguir segellar les 20 caselles que acrediten haver descobert els monòlits a cada establiment. Un cop la butlleta estigui completada amb 20 segells, el nen o la nena la dipositarà en una urna instal•lada al Mercat Municipal. La gimcana finalitzarà el divendres dia 12 d’octubre, a les 11:00 h, en el moment que es farà el sorteig al Cap de la Vila per determinar els 5 guanyadors. Els premis inclouran marxandatge oficial del Festival, dues entrades per a la cloenda del certamen, un esmorzar a l’Hotel Melià seguit d’una visita guiada per les instal•lacions del Festival el dissabte dia 13 al matí i dues entrades als Museus de Sitges. Els participants poden omplir tantes butlletes com puguin però mai d’una sola vegada.

Fantàstic Kids, tallers de cinema

El Festival estrena enguany Fantàstic Kids, una nova secció amb la col•laboració i el patrocini de la Fundació Bancària “La Caixa” que inclou tallers de cinema, adreçats a famílies amb nens i docents, i una xerrada amb consells per guanyar la nova edició del concurs de vídeos Participa Mèliés www.participamelies.com, inspirat en la figura de George Méliès, un pioner del cinema fantàstic que mostra com a vegades la imaginació pot ajudar a superar les limitacions tècniques. Els tallers són pràctics i pretenen ensenyar el procés cinematogràfic (com per exemple: fer un story board, efectes especials i altres coneixements fonamentals per desenvolupar un projecte audiovisual).

Sitges Zombie Walk 2018

La  cèlebre Sitges Zombie Walk tindrà lloc aquest any el dissabte, el 6 d’octubre, i reunirà com és tradicional multitud de morts vivents que recorreran els carrers de la vila. Des de les 12 del migdia a la platja de Sant Sebastià hi haurà sessió de maquillatge gratuïta (limitat a 350 places). Els tiquets per poder maquillar-se es repartiran a partir de les 12 del migdia per ordre alfabètic. Posteriorment, a les vuit de la tarda, l’actor Ron Perlman, premi Màquina del Temps de l’edició d’enguany donarà el tret de sortida a la desfilada de morts vivents des de l’Ermita de Sant Sebastià.

El cinema a la fresca, instal·lat a l’Hort de Can Falç, i 6 exposicions conformen altres propostes de la programació d’activitats paral•leles en el marc del Festival. El Centre Cultural Miramar exhibirà la mostra titulada Mil gritos en la noche, una selecció de fotografies d’actors i actrius de cinema de gènere dels anys seixanta i setanta.


 

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

31.10.2018

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

08.10.2018

Últims dies per participar al concurs de la campanya ReSitges
Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema

04.10.2018

Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema
Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

03.10.2018

Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

AGENDA

L`Hora del Conte
16.11.2018
L`Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
L´Hora del Conte
23.11.2018
L´Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Taller: Calendari d
24.11.2018
Taller: Calendari d'Advent
Activitats infantils
Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

AGENDA

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

Nov 19