El Festival presenta el seu cartell i avança alguns títols de la 48a edició.


Una capsa de cartró sanguinolent és el símbol de l’impactant final de l’emblemàtica pel•lícula Seven, de David Fincher, recordat per tots els fans del gènere, que el setembre celebrarà el 20è aniversari de la seva estrena. El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya commemora aquesta fita dedicant-li el cartell de la seva 48a edició, que se celebrarà entre el 9 i el 18 d’octubre. Sitges 2015 homenatjarà també el director Nicolas Winding Refn i estrenarà el darrer treball d’Eli Roth: Knock Knock.


Seven, estrenada el 1995, va suposar un punt d d’inflexió en el gènere del thriller policíac, modernitzant-lo i fusionant-se amb el cinema de terror, creant el que és probablement el millor psycho-thriller de les últimes dècades. L’expressió de terror, ràbia i dolor de Brad Pitt a les últimes escenesno s’esborrarà mai de les retines dels espectadors, que enguany podran recordar el film de Fincher a Sitges. Ho faran en un Festival que, tot i que en falten set mesos, ja pot avançar els seus primers títols confirmats. Un d’ells és Knock Knock, la pel•lícula que han dirigit i produït un tàndem de bons amics del Festival: Eli Roth i Nicolás López. Knock Knock té a Keanu Reeves, Ana de Armas i Lorenza Izzo com a protagonistes en un thriller on dues noies joves irrompen a casa d’un home casat per convertir la seva vida perfecta en un infern. Després d’Aftershock i The Green Inferno, Roth i López repetiran la seva presència a Sitges. En la darrera edició del Festival, The Stranger, film dirigit per Nicolás López, va resultar el primer guanyador del segell de cinema iberoamericà Blood Window.
 

Sitges tornarà a posar el focus al cinema produït a Catalunya, amb la polèmica i inquietant The Corpse of Anna Fritz, d’Hèctor Hernández Vicens, que ha participat al prestigiós certamen nord-americà SXSW d’Austin (Texas, EUA) i que estarà present també a la Secció Oficial Fantàstic de Sitges 2015. Una actriu jove i famosa apareix morta a la seva habitació d’hotel. Tres nois aconsegueixen colar-se al dipòsit de cadàvers per a veure-la nua i, fascinats per la seva bellesa, fantasiegen amb la idea de fer-li l’amor per última vegada. Una història interpretada per Alba Ribas, Cristian Valencia, Bernat Saumell i Albert Carbó.
 

Màquina del Temps per a Nicolas Winding Refn
 

La 48a edició del Festival reconeixerà amb el premi Màquina del Temps la trajectòria del director, guionista i productor danès Nicolas Winding Refn. El director d’Only God Forgives, Drive o Valhalla Rising –títols projectats al Festival en les edicions 2013, 2011 i 2009, respectivament–és un dels principals innovadors del cinema europeu i internacional, creador d’històries pertorbadores plenes de violència amb un estil visual molt personal i unes bandes sonores que no passen desapercebudes. Winding Refn visitarà Sitges 2015 per rebre aquest reconeixement i per presentar el llibre sobre la seva carrera, The Act of Seeing, escrit per ell mateix i pel prestigiós crític cinematogràfic britànic Alan Jones.
 

Sitges 2015 ja té el seu esquelet a punt, en el qual reforça, un cop més, la seva condició de festival de gènere obert a totes les dimensions que es manifesten en el fantàstic. La Secció Oficial Fantàstic queda delimitada en: Competició, Fora de competició i Sessions especials. D’aquesta manera, Panorama i Òrbita esdevenen seccions independents i la segona reforça la seva programació de thrillers d’alt voltatge. Per la seva banda, la secció Anima’t també enfortirà la seva oferta de films d’animació. Les seccions Focus Àsia (cinema asiàtic) i Blood Window (cinema iberoamericà de gènere) esdevenen segells transversals, ja que els seus títols es trobaran distribuïts en diferents seccions. La resta de seccions del Festival són: Noves Visions, Seven Chances, Midnight X-Treme, Brigadoon, Serial Sitge s i Phonetastic.
 

El cartell de Sitges 2015 ha estat elaborat, un cop més, per l’agència CHINA en un homenatge a Seven i on apareix la petjada de Mark Rothko i Antoni Tàpìes.
 

L’equip de Rafa Antón, director executiu de l’agència –i que treballa la imatge del Festival des del 2002–, ha explicat que “el cartell d’aquest any és, en el fons, una pista. Un element en el que intueixes moltes coses, però que obre encara més interrogants. Una petita ajuda per a entendre com encaixen les peces del puzzle. Perquè l’únic que fem és agafar un element central de Seven, com és la caixa, i descontextualitzar-lo. Només quan imagines aquest tros de cartró ensangonat com a part d’un tot és quan entens de quina pel•lícula estem parlant. És una invitació als nostres fans a sentir-se part d’un petit thriller. I aquesta és la nostra manera d’homenatjar el gran clàssic de Fincher”. El director creatiu de la peça ha estat Miguel Ángel Duo i el fotògraf, Biel Capllonch.
 

Suport a la 48a edició
 

El Festival agraeix el compromís de les entitats i empreses que ja han confirmat la seva col•laboració: Gas Natural Fenosa (Patrocinador principal), Moritz i Torres (Patrocinadors), Meliá Sitges (Patrocinador i seu oficial), Movistar TV (Soci multimèdia), Deluxe (Col•laborador), TV3 (Televisió Oficial), Autolica - Mercedes Benz (Vehicle oficial), Bacardí (Còctel oficial) i Montibello (Perruqueria i cosmètica oficial).
 

Sitges 2015 s'organitza gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Sitges i de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i compta amb el suport de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, de la Diputació de Barcelona i del Carnet Jove - Departament de Benestar i Família.
 

WAS IST NEU?

Cau Ferrat und Maricel erhalten die Auszeichnung „Museum von nationalem Interesse“ der Generalitat

17.01.2019

Cau Ferrat und Maricel erhalten die Auszeichnung „Museum von nationalem Interesse“ der Generalitat

30.11.2018

Die Show Las toallitas no desaparecen por arte de magia kommt nach Sitges, um das Bewusstsein f├╝r Umweltschutz zu wecken
Startschuss für die 22. Ausgabe der „Ruta del Xató“ in Sitges

20.11.2018

Startschuss für die 22. Ausgabe der „Ruta del Xató“ in Sitges
F├╝r den Sitgestiu sind mehr als 60 kulturelle Veranstaltungen in den Monaten Juli und August geplant

10.07.2018

F├╝r den Sitgestiu sind mehr als 60 kulturelle Veranstaltungen in den Monaten Juli und August geplant

EVENT-KALENDER

bis 31.03.2019

bis 28.04.2019

28.03.2019

Cau Ferrat und Maricel erhalten die Auszeichnung „Museum von nationalem Interesse“ der Generalitat

WAS IST NEU?

Cau Ferrat und Maricel erhalten die Auszeichnung „Museum von nationalem Interesse“ der Generalitat


RESERVIEREN SIE JETZT!

Wir garantieren den besten Preis

EVENT-KALENDER

Mar 23