Milers de persones surten al carrer per presenciar el Ral·i Internacional de Cotxes d'Època Barcelona

El públic es volca amb la 57ª edició de la prova de cotxes d'època per seguir de prop un esdeveniment ple d'història – Sitges

 

El 57è Ral•li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges ha celebrat avui la seva segona jornada, tenint com a protagonista absolut la prova de clàssics. L'esdeveniment ha estat tot un èxit, i ha omplert d'espectadors els carrers pels quals passava el recorregut a la ciutat comtal i a les carreteres del Garraf i la vila de Sitges.

 

A partir de les 8.30 hores han començat a arribar els 60 cotxes i 13 motocicletes a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Els cotxes, provinents de diferents punts del territori espanyol i d'Europa, s'han anat concentrant a la cèntrica plaça, davant l'expectació creixent d'un gran públic que omplia la plaça i els carrers del voltant, i que no es volia perdre aquestes joies de museu. A les 10.30 hores l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; l'alcalde de Sitges, Miquel Forns; la presidenta de Foment de Sitges, Maria Marín; i la Pubilla i l'Hereu de Sitges, Nadia Viana i Josep Van Gorkom; han donat el tret de sortida un per un a tots els participants de la prova de cotxes d'època més important del país, davant d'una afluència de públic cada cop més important.

 

El recorregut ha continuat pels carrers més importants de la ciutat, Ferran, Les Rambles, Plaça de Catalunya, Ronda Universitat, Ronda Sant Antoni, carrer Sepúlveda, Paral•lel, Plaça Espanya i Gran Via, fins a prendre l'autovia C-31. A Castelldefels, els vehicles han continuat per la carretera de les costes del Garraf, i han arribat al Port d'Aiguadolç de Sitges a les 12.00 hores. En aquest punt de la localitat de Sitges, els cotxes s'han reagrupat per emprendre el recorregut pel centre de la ciutat de camí cap a La Fragata, on s'ha dut a terme el concurs de l'elegància. Els cotxes i motocicletes han quedat exposats al Passeig de la Ribera, on s'hi han apropat milers de persones per admirar aquestes peces de museu.

 

A les 16.30 hores, l'Hotel Calipolis ha acollit l'entrega de premis. El premi al millor cotxe dins de la categoria I, que inclou els automòbils fins a 1908, ha estat per al Peugeot 1907 de Serge Rinero. El Garatge Terramar, amb un Hispano Suiza de 1914, ha estat el guanyador del premi al millor cotxe dins de la categoria II, amb cotxes entre 1909 i 1914. El premi de la categoria III, cotxes de 1915 al 1920, ha estat per a l'España de 1917 de Mercè Freixa. I finalment, el Rolls Royce Phantom I de 1917 de Robert Ricardo s'ha endut el premi de la categoria IV, que engloba els cotxes fabricats fins a 1928. A l'edició d'enguany s'ha incorporat una nova categoria de premis, centrada en les motocicletes participants al Ral•li. El primer premi ha estat per a Eulogi Garcia amb la seva Zundapp K500.

 

El premi a l'elegància, que avalua la qualitat dels vestits d'època dels participants d'acord amb el vehicle que condueixen, ha estat per als ocupants del Hispano Suiza de 1907 d'Albert i Ramon Buxeda; i el premi infantil per als més joves del vehicle Citroën Torpedo de 1924 de José Mª Ferraz. S'ha entregat un premi especial en memòria de Gemma Toscas a Jordi Ferrer, amb un Rochet Schneider de 1908.

 

Ignasi Garrigó, regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament de Sitges, ha afirmat que "la prova ha estat un èxit rotund. Milers de persones s'han aplegat a Sitges i a la plaça Sant Jaume per veure de prop la bellesa dels cotxes i motocicletes d'època. Des de l'Ajuntament de Sitges i Turisme de Sitges treballarem des de demà mateix per fer més gran una de les proves de clàssics més importants del país i impulsar el cap de setmana del motor".

 

www.sitgestur.cat
www.sitges.cat
www.rallybarcelonasitges.com

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
Activitats culturals
LÂ’Hora del Conte
29.03.2019
LÂ’Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 25