Milers de persones surten al carrer per presenciar el Ral·i Internacional de Cotxes d'Època Barcelona

El públic es volca amb la 57ª edició de la prova de cotxes d'època per seguir de prop un esdeveniment ple d'història – Sitges

 

El 57è Ral•li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges ha celebrat avui la seva segona jornada, tenint com a protagonista absolut la prova de clàssics. L'esdeveniment ha estat tot un èxit, i ha omplert d'espectadors els carrers pels quals passava el recorregut a la ciutat comtal i a les carreteres del Garraf i la vila de Sitges.

 

A partir de les 8.30 hores han començat a arribar els 60 cotxes i 13 motocicletes a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Els cotxes, provinents de diferents punts del territori espanyol i d'Europa, s'han anat concentrant a la cèntrica plaça, davant l'expectació creixent d'un gran públic que omplia la plaça i els carrers del voltant, i que no es volia perdre aquestes joies de museu. A les 10.30 hores l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; l'alcalde de Sitges, Miquel Forns; la presidenta de Foment de Sitges, Maria Marín; i la Pubilla i l'Hereu de Sitges, Nadia Viana i Josep Van Gorkom; han donat el tret de sortida un per un a tots els participants de la prova de cotxes d'època més important del país, davant d'una afluència de públic cada cop més important.

 

El recorregut ha continuat pels carrers més importants de la ciutat, Ferran, Les Rambles, Plaça de Catalunya, Ronda Universitat, Ronda Sant Antoni, carrer Sepúlveda, Paral•lel, Plaça Espanya i Gran Via, fins a prendre l'autovia C-31. A Castelldefels, els vehicles han continuat per la carretera de les costes del Garraf, i han arribat al Port d'Aiguadolç de Sitges a les 12.00 hores. En aquest punt de la localitat de Sitges, els cotxes s'han reagrupat per emprendre el recorregut pel centre de la ciutat de camí cap a La Fragata, on s'ha dut a terme el concurs de l'elegància. Els cotxes i motocicletes han quedat exposats al Passeig de la Ribera, on s'hi han apropat milers de persones per admirar aquestes peces de museu.

 

A les 16.30 hores, l'Hotel Calipolis ha acollit l'entrega de premis. El premi al millor cotxe dins de la categoria I, que inclou els automòbils fins a 1908, ha estat per al Peugeot 1907 de Serge Rinero. El Garatge Terramar, amb un Hispano Suiza de 1914, ha estat el guanyador del premi al millor cotxe dins de la categoria II, amb cotxes entre 1909 i 1914. El premi de la categoria III, cotxes de 1915 al 1920, ha estat per a l'España de 1917 de Mercè Freixa. I finalment, el Rolls Royce Phantom I de 1917 de Robert Ricardo s'ha endut el premi de la categoria IV, que engloba els cotxes fabricats fins a 1928. A l'edició d'enguany s'ha incorporat una nova categoria de premis, centrada en les motocicletes participants al Ral•li. El primer premi ha estat per a Eulogi Garcia amb la seva Zundapp K500.

 

El premi a l'elegància, que avalua la qualitat dels vestits d'època dels participants d'acord amb el vehicle que condueixen, ha estat per als ocupants del Hispano Suiza de 1907 d'Albert i Ramon Buxeda; i el premi infantil per als més joves del vehicle Citroën Torpedo de 1924 de José Mª Ferraz. S'ha entregat un premi especial en memòria de Gemma Toscas a Jordi Ferrer, amb un Rochet Schneider de 1908.

 

Ignasi Garrigó, regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament de Sitges, ha afirmat que "la prova ha estat un èxit rotund. Milers de persones s'han aplegat a Sitges i a la plaça Sant Jaume per veure de prop la bellesa dels cotxes i motocicletes d'època. Des de l'Ajuntament de Sitges i Turisme de Sitges treballarem des de demà mateix per fer més gran una de les proves de clàssics més importants del país i impulsar el cap de setmana del motor".

 

www.sitgestur.cat
www.sitges.cat
www.rallybarcelonasitges.com

ÚLTIMES NOTÍCIES

L

25.07.2018

L'Open Internacional d’Escacs Vila de Sitges reuneix més de 200 jugadors i jugadores d’arreu del món
El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost

10.07.2018

El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost
Tot a punt per a les festes del Corpus 2018

25.05.2018

Tot a punt per a les festes del Corpus 2018
6ª Setmana de la Malvasia de Sitges

11.05.2018

6ª Setmana de la Malvasia de Sitges

AGENDA

Exposició: `Freedom´
Fins a 07.10.2018
Exposició: `Freedom´
Activitats culturals
Exposició: `Un Parell Disp Art´
Fins a 15.09.2018
Exposició: `Un Parell Disp Art´
Activitats culturals
Exposició: Yoichi Tanabe
Fins a 30.09.2018
Exposició: Yoichi Tanabe
Activitats culturals
L

ÚLTIMES NOTÍCIES

L'Open Internacional d’Escacs Vila de Sitges reuneix més de 200 jugadors i jugadores d’arreu del món


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

AGENDA

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

Sep 24