Els hotels, la restauració i les platges es mostren optimistes amb les previsions d’ocupació, tot i que serà el temps el que acabarà condicionant els resultats.


El sector hoteler de Sitges espera assolir un índex d’ocupació per Setmana Santa, similar al de l’any passat quan es va situar entorn al 90% de mitjana. Els hotels de 3 estrelles podrien arribar al 80%, mentre que els establiments de 4 i 5 estrelles obtindrien el 70%. L’ocupació més alta es preveu entre divendres i diumenge de Setmana Santa, quan els hotels més cèntrics podrien obtenir els màxims nivells d'ocupació.  Segons el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas,  “l'ocupació hotelera pot variar molt en funció de la ubicació de l'hotel però en tots els casos estem pendents de les reserves d'última hora i de la previsió meteorològica, una tendència que acostuma a passar per Setmana Santa”. El principal mercat emissor continua sent el català, seguit de l'espanyol.

 

La previsions climatològiques, amb un temps més càlid respecte altres anys, fan preveure una bona Setmana Santa en nombre de visitants, fet que s’espera que això beneficiï també a les platges i al sector de la restauració. El president del Club de Tast, Antoni Alemany, ha explicat que “l’objectiu és millorar els resultats de l’any passat, una fita que podrem assolir sempre que el temps ens acompanyi”. En els últims mesos la restauració ha viscut a Sitges una lleugera recuperació propiciada pel calendari d’esdeveniments programats i “esperem que aquesta tendència a l’alça continuï de cara la Setmana Santa”, ha afegit Alemany.

 

La temporada de Platges començarà el proper 29 de març amb un 30% dels serveis oberts. El president de l’Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges (ASPS), Manel Martínez, afirma que “aquest any ha arribat molt tard la resolució de la Generalitat del Pla d’Usos fet que ha provocat que moltes de les concessions no puguin obrir per Setmana Santa i no s’hagin incorporat al mercat de treball unes 60 persones”. Des de l’Associació asseguren que pel Pont de Maig hi haurà el 100% dels serveis ja en funcionament. Actualment, 52 concessionaris formen part de l’ASPS i 26 platges, de les quals 14 ofereixen serveis. Una de les novetats per aquesta temporada és que la Platja de Garraf comptarà amb 1 nova guingueta.

 

El regidor de Turisme, Ignasi Garrigó, assegura que “des de la regidoria s’ha fet la feina que havíem de fer i esperem que per properes ocasions la resta d’administracions siguin més àgils en la seva resposta. D’altra banda, espero que el temps acompanyi i tinguem un bon inici de temporada ja que la tasca prèvia de promoció s’ha treballat, i ara hem de recollir els fruits”.

 

Els comerços, en canvi, preveuen que el punt d’inflexió comenci en el Pont de Maig quan l’estiu ja és més a tocar. El president de la Federació de Comerciants de Sitges, Enrique Fuertes, assegura que “actualment l’activitat comercial per Setmana Santa obté les mateixes quotes que les dels caps de setmana i, fins i tot, es mantenen els mateixos empleats de tot l’any”.

ACTUALITÉS RÉCENTES

Sitgestiu programme plus de 60 propositions culturelles pour juillet et août

10.07.2018

Sitgestiu programme plus de 60 propositions culturelles pour juillet et août
Tout est prĂȘt pour la FĂȘte-Dieu 2018

25.05.2018

Tout est prĂȘt pour la FĂȘte-Dieu 2018
L

28.09.2017

L' acteur Peter Vives sera le « pregonero » (crieur public) de la 56e FĂȘte des vendanges de Sitges

26.09.2017

La Fura dels Baus, en vedette de la clĂŽture de Sitges 2017

AGENDA

 L`Heure du conte
16.11.2018
L`Heure du conte
ActivitĂ©s culturelles • ActivitĂ©s pour enfants
L’Heure du conte
23.11.2018
L’Heure du conte
ActivitĂ©s culturelles • ActivitĂ©s pour enfants
Atelier: Calendrier de l
24.11.2018
Atelier: Calendrier de l'Avent
Activités pour enfants
Sitgestiu programme plus de 60 propositions culturelles pour juillet et août

ACTUALITÉS RÉCENTES

Sitgestiu programme plus de 60 propositions culturelles pour juillet et août


RÉSERVEZ!

Meilleur prix garantí

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

AGENDA

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

Nov 18