El Sitges Convention Bureau celebra l' Assemblea anual amb xifres a l’alça

El Sitges Convention Bureau ha celebrat, a l’Hotel Antemare, l’assemblea anual dels associats. L’acte ha servit per resumir les accions del Sitges Convention Bureau (Sitges CB) el 2014, així com el Pla d’Accions previst per al 2015.


El Sitges Convention Bureau ha celebrat, a l’Hotel Antemare, l’assemblea anual dels associats. L’acte ha servit perquè l’Agència de Promoció Turisme de Sitges (APTS) presenti els seus objectius genèrics i per resumir les accions del Sitges Convention Bureau (Sitges CB) el 2014, així com el Pla d’Accions previst per al 2015. El Sitges Convention Bureau és el programa de l’APTS adreçat al turisme de negocis.


L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha presidit l’assemblea, acompanyat de Joan Anton Matas, president del Gremi d’Hostaleria de Sitges (GHS) i vicepresident de l’APTS, i de l’amfitrió, el director de l’Hotel Antemare, Alejandro Eguia. L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que després del sanejament de l’APTS a partir d’ara “ens hem de marcar com a objectiu consolidar-nos en aquest sector, continuar sent referent i mantenir la posició líder de Sitges, després de Barcelona”.  Entre el treball pendent hi ha també, segons Forns, ser més empreses les que formin part del Sitges CB, perquè això voldrà dir que tenim més i millor oferta”. Joan Anton Matas, per la seva part, ha destacat l’important creixement de les accions del Sitges CB. El president del GHS ha manifestat que “és important que aquest creixement s’hagi fet mantenint un bon preu mig dels hotels i ens ofereix perspectives positives per aquest any, tenint en compte també les reserves actuals”. Matas creu fonamental la col•laboració públic - privada i l’aprofitament de la marca Barcelona.

 

Dades 2014

 

El Sitges Convention Bureau ha presentat una comparativa de les accions del 2014 en relació al 2013. En aquest sentit, el Sitges CB ha augmentat el número de reunions i d’ingressos als mercats emissors principals. L’any passat es va ampliar el pressupost de promoció que va passar de 35.000€ el 2013, a 90.000€ del 2014 provinents de la suma de les quotes dels associats i de la recaptació de la taxa turística. També ha augmentat el número de contactes aconseguits a través de fires, workshops i famtrips que han superat els 850 i les accions comercials han passat de 10 a 16. Al llarg del darrer any, el Sitges CB ha realitzat 450 entrevistes i presentacions, i ha actualitzat les seves eines promocionals com el web www.sitgescb.cat.

 

El dos grans esdeveniments del Sitges CB el 2014 han estat la celebració dels seu 10è aniversari i l’organització, per primera vegada a Sitges, del Meeting&Incentive Forum. La trobada, una de les més prestigioses del sector, va reunir 600 professionals del sector a més de prop de 600 compradors i proveïdors de mercats europeus i internacionals. EL M&I s’ha celebrat també a Jakarta, Dublín, Istambul, Miami i Berlín.


Pla d’accions 2015

 

Entre les dades més destacades d’aquest 2015, al primer trimestre, el Sitges CB ja ha participat en sis accions comercials, i té previst, entre maig i desembre, la seva presència a set fires i workshops, la col•laboració amb framtrips i presstrips de mercats europeus, nacionals, internacionals i emergents impulsats pels associats, a més de visites comercials a capitals com Madrid, París i Barcelona. En l’apartat de les eines promocionals es preveu realitzar la renovació total del web www.sitgescb.cat, la creació d’un audiovisual promocional de Sitges per al turisme de negocis, l’actualització del mapa i llistat d’associats, i la presentació de noves aplicacions mòbils.

 

Entre els objectius de l’APTS 2015, es busca millorar aspectes que incideixen en l’experiència del turista com les platges, la neteja o la seguretat. En aquest àmbit, es continua treballant per aconseguir la certificació de Turisme Sostenible Biosphere i en l’elaboració del Pla de Qualitat de Turisme de Sitges 2015 – 2020. Se cerquen noves vies de finançament i es treballa en nous projectes per augmentar la captació de turistes i visitants, com la col•laboració amb Enoturisme Penedès, la participació en La carretera del vi o la creació de tres rutes de vies braves.

 

Des de Turisme de Sitges aposten també per augmentar les accions promocionals en els mercats vacacionals prioritaris com el nacional, el britànic, l’alemany, el francès i els països escandinaus. A nivell d’imatge, les prioritats passen per l’organització i catalogació del producte turístic del municipi, així com per millorar el màrqueting digital i la promoció on-line com a eines més efectives per comunicar la promoció turística de Sitges. Un altre dels objectius que es persegueix és augmentar en nombre i qualitat els esdeveniments fora de la temporada turística d’estiu. Més enllà d’aquestes accions, la finalitat principal és mantenir i millorar el posicionament de Sitges com a destinació de referència per al turisme tant vacacional com de reunions.

 

L’Assemblea la va tancar el regidor de Turisme, Ignasi Garrigó, agraint el treball conjunt que s’ha realitzat durant aquests anys entre el sector privat i el sector públic.


Totes les imatges de l’Assemblea del Sitges CB a Flickr.

ÚLTIMES NOTÍCIES

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de mĂ gia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient
El Sitges Christmas Festival dona el tret de sortida a les activitats nadalenques

28.11.2018

El Sitges Christmas Festival dona el tret de sortida a les activitats nadalenques
La Ruta del XatĂł dona el tret de sortida a la seva 22a ediciĂł a Sitges

20.11.2018

La Ruta del XatĂł dona el tret de sortida a la seva 22a ediciĂł a Sitges
Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

31.10.2018

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

AGENDA

 ExposiciĂł: `Centenari Maricel (1918-2018)ÂŽ
Fins a 24.02.2019
ExposiciĂł: `Centenari Maricel (1918-2018)ÂŽ
Activitats culturals • Visites guiades
Un poema per Nadal
21.12.2018
Un poema per Nadal
Activitats culturals
29ÂȘ ExposiciĂł de diorames de Nadal
Fins a 06.01.2019
29ÂȘ ExposiciĂł de diorames de Nadal
Activitats culturals

ÚLTIMES NOTÍCIES

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de mĂ gia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

`Els PastoretsÂŽ

AGENDA

`Els PastoretsÂŽ

Dic 17