Sitges, a la Carretera del Vi

Inspirada en les Wine Roads internacionals, la Carretera del Vi és la primera proposta enoturística de tot l’estat en oferir un recorregut lineal des de les vinyes fins al mar, amb un alt valor històric i cultural.
 

Sitges serà un dels paisatges que recorrerà la nova Carretera del Vi que dotze cellers del Penedès i set municipis de les comarques del Penedès i el Garraf han presentat avui a Vilafranca del Penedès. La iniciativa enoturística recupera l’antic traçat comercial que en l’època dels romans unia l’interior del Penedès amb la costa i s’utilitzava per transportar els vins elaborats en aquest territori.

La Carretera del Vi, que es posarà en marxa el proper mes de juny, es convertirà en la primera Wine Road de tot l’estat, entesa com a ruta lineal, que ressegueix un traçat flanquejat per cellers i altres punts d’interès turístic. El recorregut d’uns 40 km parteix de Sant Martí Sarroca i arriba a Sitges, passant per les poblacions de Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes.

Els cellers que l’integren són Mas Bertran Viticultors, Rovellats, Parés Baltà, Colet, Cellers Torres, Heretat Mas Tinell, Pinord, Torreblanca, Finca Viladellops, Clos Lentiscus, Torre del Veguer i Puig Batet, i neix amb la voluntat de posicionar-se com a ruta vinícola de referència del Penedès i del Garraf, impulsant activitats de manera conjunta i articulada. L’objectiu és contribuir al creixement del turisme i alhora protegir el territori per preservar-ne la bellesa paisatgística i valor històric.

Com les més famoses i conegudes Wine Roads del panorama mundial, entre les quals destaca la de Califòrnia o la de Nova Zelanda, la Carretera del Vi contempla una oferta conjunta a nivell enoturístic de la mà dels dotze cellers de mides i estils diferents, però també integra nombrosos recursos turístics d’especial interès històric i arquitectònic, ja siguin vestigis dels ibers, castells o cases modernistes, tot això completat amb una variada oferta gastronòmica de qualitat.

 

La Carretera del Vi comptarà amb una programació anual de caps de setmana tematitzats en els que els visitants podran gaudir d’activitats relacionades amb la mateixa temàtica en els diferents cellers, o la possibilitat de disposar d’avantatges en la visita dels cellers.

 

L’acte de presentació ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i ha anat a càrrec del president de l’associació la Carretera del Vi, Marcelo Desvalls; el president de l’associació la Carretera del Vi, Miquel Torres; i de l’arqueòleg Xavier Esteve, de l’Institut d’Estudis Penedesencs. També ha intervingut l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, en nom dels municipis que integren la ruta. L’acte ha comptat amb l’assistència de la directora general de Turisme Marian Muro; el director general de l’INCAVI, Jordi Bort; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; el regidor de Competitivitat i Ocupació, Jordi Mas, i representants municipals i d’entitats vinícoles, així com dels cellers que conformen de La Carretera del Vi.


Una ruta amb passaport digital

La Carretera del Vi està ubicada sobre el traçat de les antigues vies que uneixen Sant Martí Sarroca amb Vilafranca del Penedès, i aquesta població amb Sitges. Està concebuda inicialment per fer amb vehicle motoritzat, tot i que en un futur proper estarà disponible també per fer a peu o en bicicleta a través d’un recorregut alternatiu i apte per aquest tipus de desplaçament.

Entre les eines de què disposaran els enoturistes per recórrer La Carretera del Vi, cal destacar una aplicació amb geolocalització per a mòbils i tauletes, on es podran seleccionar diferents trams del recorregut i s’indicarà quins cellers, punts d’interès i restaurants queden a la vora per tal que cadascú es pugui confeccionar la seva pròpia escapada enoturística. En la seva versió de pagament, l’aplicació disposarà d’un sistema de passaport amb el llistat dels cellers, que seran segellats electrònicament un cop s’hagin visitat, i que oferiran a l’enoturista degustacions premium i altres avantatges. 

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

31.10.2018

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

08.10.2018

Últims dies per participar al concurs de la campanya ReSitges
Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema

04.10.2018

Sitges celebra aquest cap de setmana la 57a Festa de la Verema
Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

03.10.2018

Sitges triplica els carrers guarnits i augmenta les activitats infantils en el marc del Festival de Cinema

AGENDA

L`Hora del Conte
16.11.2018
L`Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
L´Hora del Conte
23.11.2018
L´Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Taller: Calendari d
24.11.2018
Taller: Calendari d'Advent
Activitats infantils
Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

AGENDA

Cheese Fest-Sitges Tapa a Tapa

Nov 18