Un Corpus amb més flors que mai

El Corpus 2015 presenta un programa enriquit amb múltiples propostes. Una de les principals novetats, és l’ampliació del recorregut de la Processó del Santíssim Sagrament i l’increment de catifes de flors.


El Corpus proposa tallers de manualitats amb flors per a grans i petits i donarà un protagonisme destacat al 50è aniversari dels Gegants Americanos, en un acte que servirà per presentar la seva restauració i que comptarà amb activitats infantils i amb la participació els Gegants de la Vila i els Gegants Moros, com a convidats especials.

 

La fotografia té un espai a la programació amb la mostra L’evolució en imatges de les catifes de Corpus, que repassa aquesta evolució en el primer tram del carrer Jesús, des del 1950 al 2014. Els infants i alumnat dels centres escolars i llars d’infants de Sitges s’han implicat també en la celebració posant color als dibuixos de clavells que han realitzat diferents artistes sitgetans. El resultat es podrà veure en una exposició al Mercat Municipal.  Imatge, art i també gastronomia. El Corpus arriba a la cuina dels restaurants amb la 4ª edició del Menú Floral, maridat amb Malvasia de Sitges. Una forma exclusiva de portar les flors al plat i gaudir-les, més enllà de la seva imatge i perfum, com a una degustació que desperta tots els sentits.  

 

El cap de setmana del 6 i 7 de juny, el Corpus condensa la major activitat. Dissabte s’inaugurarà tant la 76ª Exposició Nacional de Clavells, a El Retiro, com la 25ª Mostra de Bonsais i Suiseki, que aquesta any s’emplaça a l’Edifici Miramar. Sortiran també les tres parelles de gegants en un petit recorregut que sortirà a partir de les 18h des de la plaça de l’Ajuntament. Un dels actes més institucionals de tota la celebració arribarà a les 19 hores, als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, amb la lectura del tradicional Pregó del Clavell, a càrrec de l’actriu, Anna Barrachina. La Missa Vespertina i la visita guiada, Flors, tradició i festa, culminaran la jornada que, a la matinada de dissabte a diumenge, activarà la confecció de les catifes de flors en diversos carrers de Sitges. Durant hores, les persones participants dibuixaran als carrers els dissenys de les seves catifes, i els ompliran amb flors i altres productes com cafè, pellofa d’arròs o gespa, entre altres.

 

Després de la Missa Solemne Concelebrada, a les 19 hores, s’iniciarà la Processó amb el Santíssim Sagrament acompanyat pels infants que han fet la Primera Comunió, els feligresos, les pubilles, els Gegants, la Moixiganga, el Drac i l’Àliga. Una de les principals novetats aquest any, és que s’amplia el recorregut de la Processó i hi ha més catifes de flors que en edicions anteriors. També ha augmentat el número de flors que es faran servir que, segons càlculs de la Comissió, seran més de 300.000 clavells. Paral•lelament, la festivitat del Corpus manté els tradicionals actes litúrgics del Corpus Christi, i altres propostes com l’Ou com Balla que es podrà veure tant a l’Hospital de Sant Joan Baptista com al Palau Maricel.

 

Per acomiadar la festa, el programa proposta activitats com el taller Herbes i flors medicinals i comestibles, una passejada per un circuit d’arbres singulars del centre de la Vila, una subhasta solidària d’art a benefici dels menjadors escolars de Creu Roja i el Sopar Ball del Clavell.

 

La cloenda del Corpus 2015 serà el diumenge 14 de maig, amb l’acte oficial de repartiment de premis, que finalitzarà amb la tradicional ofrena col•lectiva de clavells a la Verge del Vinyet. 


 
PROGRAMA CORPUS 2015

 

DIMECRES 13 DE MAIG

 

Viatge a Girona / Corpus
Les persones participants visitaran Girona en temps de flors.

 

DIMARTS 26 DE MAIG

 

Presentació del programa de Corpus 2015
Saló Blau del Palau Maricel, a les 19.30 hores
Exposició del procés de realització de les fotografies del Programa de Corpus 2015. Amb la Coral Talcomsona, dirigida per Meritxell Tarragó.

 

DIMECRES 27 DE MAIG

 

Taller de Centres de Taula / Corpus
Terrassa de l’Edifici Miramar, de les 18 a les 20 hores.
Serà impartit per Pilar Llopis, florista d’Art Natura. En aquest taller cada participant realitzarà el seu propi ram seguint les explicacions de la Pilar. Les places seran restringides a unes 25 persones, es podrà formalitzar la inscripció de l’11 al 25 de maig, a l’Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) C. Nou  12, telèfon 010.

 

DISSABTE 30 DE MAIG

 

Taller Fes flors de tots colors / Corpus
Hort de Can Falç, de les 11 a les 13 hores
Taller organitzat conjuntament amb la Comissió de Corpus i realitzat per Liana Tallers, per a infants de 6 a 12 anys. Amb material reciclat i altres complements, els participants podran elaborar una margarida, una rosa, un clavell o una tulipa, entre altres. Durant tot el mes de maig, a la biblioteca Josep Roig i Raventós recullen el següent material per a realitzar el taller: xarxes de bosses, capses buides de galetes o cereals, envasos de iogurts, i rotlles de cartró de paper de W.C. 

 

50è aniversari del Gegants Americanos (1965-2015) / Corpus
Hort de Can Falç, a partir de les 17.30 hores
Presentació de la seva restauració. Xocolatada infantil i activitats per a infants de totes les edats. Hi assistiran com a convidats especials els Gegants de la Vila i els Gegants Moros.

 

Inauguració de l’exposició L’evolució en imatges de les catifes de Corpus / Corpus
Espai Cultural Pere Stämpfli, a les 18.30 hores
Es presentaran imatges del primer tram del carrer Jesús (1950-2014).

 

DIJOUS 4 DE JUNY

 

Exposició de dibuixos de clavells / Corpus
Mercat Municipal, del 4 al 14 de juny
Els dibuixos han estat realitzats per Artistes Sitgetans i pintats per infants de les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Agnès de Sitges, Maria Ossó, Pia Sitges, i les llars d’infants El Cercolet, La Moixiganga i La Formigueta.

 

La festa de Corpus des de la cuina dels restaurants / Corpus
Del 5 al 14 de juny
4ª edició del Menú Floral maridat amb Malvasia de Sitges en diversos restaurants de la vila.

 

DISSABTE 6 DE JUNY

 

Taller Nodrir-nos a l’estiu
Aula Gastronòmica del Mercat Municipal de les 10.30 a les 13.30 hores
En l’època de més calor de l’any és important ingerir una alimentació refrescant i en la que predominin els sabors amargs per tonificar i eliminar toxines. La sessió servirà per conèixer quins són aquests aliments, així com a elaborar dietes amb aliments propis de l’estiu. Preu de 30€. Les inscripcions es poden realitzar a la parada 2 del Mercat Municipal, a l’Herboristeria Dharani.

 

Obertura de la 76ª exposició nacional de Clavells / Corpus
Jardins del Retiro, a les 10.30 hores

 

Obertura de la 25ª Mostra de Bonsais i suiseki
Auditori de l’Edifici Miramar a les 10.30 hores

 

Taller Ajuntament amb flors / Corpus
Plaça de l’Ajuntament, a les 11.30 hores
Decorem les reixes de l’Ajuntament amb flors i pintures. Amb la col•laboració de Museus de Sitges.

 

Sortida de les tres parelles de gegants de Sitges / Corpus
Des de la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 18 hores
Amb el següent recorregut: Plaça de l’Ajuntament, Major, Parellades, Sant Josep, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Àngel Vidal fins els Jardins de El Retiro.

 

Lectura del tradicional Pregó del Clavell / Corpus
Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, a les 19 hores
A càrrec d’Anna Barrachina i Sala. Tot seguit, s’inaugurarà oficialment la 76ª Exposició Nacional de Clavells i la 25ª Mostra de Bonsais i Suiseki. Els assistents seran convidats a un refrigeri, a càrrec de l’Associació de Paradistes del Mercat Municipal i caves Valldosera d’Olèrdola.

 

Missa Vespertina de la vigília / Corpus
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 19.30 hores
Acabada la celebració, trasllat i exposició solemne del Santíssim Sagrament a la seva capella. Vetlla de pregària a l’Eucaristia.

 

Visita guiada Flors, tradició i festa / Corpus
Sortida des de la Societat Recreativa El Retiro, a les 22 hores
A càrrec d’AGIS Guies de Sitges. Després de la visita, confecció d’una catifa de flors al carrer Fonollar.

 

DIUMENGE 7 DE JUNY

 

Confecció de les catifes de flors en diversos carrers de Sitges / Corpus
Des de la matinada

L’ou com balla / Corpus
Hospital de Sant Joan Baptista i Palau Maricel

 

Solemnitat del cos i la sang de Crist. Corpus Christi
Misses del dia de Corpus a les 9, 11 i 12 hores
Acabada la Missa de les nou del matí, exposició del Santíssim Sagrament i trasllat a la seva capella on romandrà exposat per a l’adoració personal fins després de la Missa del migdia. 

 

Missa Solemne Concelebrada / Corpus
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 19 hores

 

Processó amb el Santíssim Sagrament / Corpus
Des del Baluard, a les 20 hores
Acompanyat pels infants que enguany han fet la Primera Comunió, els feligresos, les pubilles, els Gegants, la Moixiganga, el Drac i l’Àliga. Recorregut: Baluard, Mirador Miquel Utrillo, Racó de la Calma, Fonollar, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, Sant Pau, Cap de la Vila, Major, Plaça de l'Ajuntament i Baluard.

 

DILLUNS 8 DE JUNY

 

Herbes i flors medicinals i comestibles / Corpus
Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, a les 19.30 hores
Xerrada a càrrec de Josep Pàmies, pagès i promotor de l’Associació Dolça Revolució (plantes medicinals). Presentació de la mà de Montserrat Esquerda, membre d’ Slow Food, Terres de Lleida i Dolça Revolució.

 

DISSABTE 13 DE JUNY

 

Passejada  per un circuit d’arbres singulars del centre de  la Vila / Corpus
Des dels Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, a les 10 hores
Acompanyats  per  Santi Sauc, membre dels Amics dels Jardins de Barcelona i jurat botànic.

 

Subhasta solidària d’art / Corpus
La Vall (Bar La Guineu), a les 12 hores
Se subhastaran els 13 dibuixos originals de clavells realitzats pels Artistes Sitgetans, Francesc Sillué, José Luis Fuentetaja, Yolanda Mirabent, Pilar Mena, Manuel Blesa, Horacio Elena, Adolfo Rua, Ramon Manzañido, Roby, Joan Roca, Modesto Caballero, Artur Duch i Juan M. Reyes. Amb la col•laboració de La Creu Roja i a benefici dels menjadors escolars. Presenta Modesto Caballero amb música de Sergi Ramírez.

 

Sopar – Ball del Clavell
Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, a les 22 hores
Sopar i sorteig d’un lot de productes.

 

DIUMENGE 14 DE JUNY

 

Acte oficial de repartiment de premis i cloenda del Corpus 2015
Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, a les 19 hores
En finalitzar l’acte de cloenda, concentració al Santuari de Nostra Senyora del Vinyet, per fer-li la tradicional ofrena col•lectiva de clavells a la Verge. La Barqueta, guarnida de flors ens traslladarà al Santuari del Vinyet.

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
Activitats culturals
LÂ’Hora del Conte
29.03.2019
LÂ’Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Scrap + Sitges

AGENDA

Scrap + Sitges

Mar 26