Posa't la gorra! a Sitges en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer

La Fragata acull la campanya de sensibilització  que porta a terme l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i que presentarà música, tallers i activitats, el 19 de juliol, de les 19 a les 22 hores.

 

Torna a Sitges la campanya Posa't la gorra!. La segona edició de la iniciativa, que serveix per recaptar fons en benefici de l’Associació de Nens amb Càncer AFANOC, tindrà lloc el 19 de juliol, a La Fragata, a partir de les 18.30 hores. Es tracta d’un acte lúdic i festiu, que serveix per donar a conèixer el càncer infantil i per pal•liar, en la mesura del que sigui possible, totes les necessitats que es generen a partir del diagnòstic tant per als malalts com a les seves famílies. L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha destacat que “el fet que puguem realitzar l’activitat en plena temporada turística fa que aquesta causa solidària s’asseguri un trànsit notable tant de sitgetans com de visitants”.

 

Per participar a la festa cal adquirir la gorra, dissenyada per Custo, a un preu de 6€ a l’Oficina de Turisme, a les oficines o a la pàgina web d’AFANOC, i el mateix dia de l’activitat a La Fragata. En la primera edició del Posa’t la gorra! a Sitges es van vendre més de 3.000 unitats. Manel Richart, un dels principals impulsors de l’activitat a la vila, ha explicat que “vam quedar al·lucinats del que va passar a Sitges l’estiu passat, per l’alta implicació tant de la ciutadania com de les institucions i entitats”.

 

Els diners recollits de la venda de les gorres es destinen a la millora de la qualitat de vida dels infants afectats per aquesta malaltia, amb suport psicosocial i amb el manteniment de La Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a les famílies que s’han de desplaçar de les seves localitats per rebre tractament als hospitals de referència. El president de l’AFANOC, Josep Pla, ha destacat la necessitat que tenen les associacions solidàries per “reinventar-se en temps de crisi i trobar finançament per poder garantir els serveis bàsics i indispensables”. Segons Pla les subvencions cobreixen al voltant del 13% de les despeses derivades dels diferents serveis que ofereix l’Associació i assegura que “actualment a la malaltia se li suma un problema social, resultat de l’actual situació econòmica”. No obstant i les dificultats de finançament “aquestes iniciatives fan sortir el millor de l’espècie humana i tenim un país solidari i extraordinari”, assegura Pla. El president de l’AFANOC ha explicat també que anualment es diagnostiquen 200 infants amb càncer a Catalunya.


Per a aquesta celebració solidària, l’organització ha previst tallers, a partir de les 18.30 hores, i les actuacions de Justo y los Pecadores, del grup de rock David Carrussel, els televisius Vakombà participants del programa Oh! Happy Day, i d’Alejandro Abad, que repeteix experiència després d’haver actuat a Sitges en el marc de la mateixa campanya l’any passat. L’actriu sitgetana Anna Barrachina conduirà l’acte  acompanyada per Dafnis Balduf, en una proposta que comptarà també amb altres intervencions com la lectura del manifest per part d’un infant que ha patit la malaltia. En aquest sentit, l’Alcalde ha recordat “el testimoni de la noia que va llegir el manifest l’edició anterior. Una lectura que ens va emocionar i que ens apropa a la realitat que viuen els infants i adolescents afectats pel càncer”. 

 

La segona edició a Sitges del Posa’t la Gorra finalitzarà amb una llençada de fanalets que iniciarà de forma simbòlica l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns.

 

Posa't la gorra! està organitzat per AFANOC i Dentprive, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges.


Totes les imatges a Flickr


Posa't la Gorra!
19 de Juliol de 2015

La Fragata, de les 18.30 a les 22 hores

 

• Tallers i actuacions, a partir de les 18.30 hores
• Swing Garraf, a les 18.30 hores
• Benvinguda a càrrec d’Anna Barrachina, a les 19 hores
• Grup de rock David Carrussel, a les 19.10 hores
• Vakombà, participants del programa de TV3 Oh! Happy Day, a les 19.45 hores
• Dafnis Balduf i Anna Barrachina, a les 20.15 hores
• Lectura del manifest de l’AFANOC, a les 20.30 hores
• Justo y los pecadores, a les 20.45 hores
• Alejandro Abad, a les 21.30 hores
• Llançada de fanalets amb ball de swing final, a les 22 hores

ÚLTIMES NOTÍCIES

60è Ral·li Internacional de Cotxes d

23.02.2018

60√® Ral¬∑li Internacional de Cotxes d'√ąpoca Barcelona-Sitges: una nova fita
Els Museus de Sitges presenten la seva programació per a les festes nadalenques

18.12.2017

Els Museus de Sitges presenten la seva programació per a les festes nadalenques
Arriba la tercera edició del Winter Market Sitges amb més expositors

12.12.2017

Arriba la tercera edició del Winter Market Sitges amb més expositors
Sitges continua la seva aposta pel mercat britànic

09.11.2017

Sitges continua la seva aposta pel mercat britànic

AGENDA

L`Hora del Conte
23.02.2018
L`Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Mercat de la Terra Slow Food
03.03.2018
Mercat de la Terra Slow Food
Gastronomia • Mercats • Activitats infantils • Activitats solid√†ries i sostenibles
60√® Ral.li Internacional de Cotxes d¬í√ąpoca
Fins a 04.03.2018
60√® Ral.li Internacional de Cotxes d¬í√ąpoca
Festes i activitats
60è Ral·li Internacional de Cotxes d

ÚLTIMES NOTÍCIES

60√® Ral¬∑li Internacional de Cotxes d'√ąpoca Barcelona-Sitges: una nova fita


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

60√® Ral.li Internacional de Cotxes d¬í√ąpoca

AGENDA

60√® Ral.li Internacional de Cotxes d¬í√ąpoca

Feb 23