Posa't la gorra! a Sitges en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer

La Fragata acull la campanya de sensibilització  que porta a terme l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i que presentarà música, tallers i activitats, el 19 de juliol, de les 19 a les 22 hores.

 

Torna a Sitges la campanya Posa't la gorra!. La segona edició de la iniciativa, que serveix per recaptar fons en benefici de l’Associació de Nens amb Càncer AFANOC, tindrà lloc el 19 de juliol, a La Fragata, a partir de les 18.30 hores. Es tracta d’un acte lúdic i festiu, que serveix per donar a conèixer el càncer infantil i per pal•liar, en la mesura del que sigui possible, totes les necessitats que es generen a partir del diagnòstic tant per als malalts com a les seves famílies. L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha destacat que “el fet que puguem realitzar l’activitat en plena temporada turística fa que aquesta causa solidària s’asseguri un trànsit notable tant de sitgetans com de visitants”.

 

Per participar a la festa cal adquirir la gorra, dissenyada per Custo, a un preu de 6€ a l’Oficina de Turisme, a les oficines o a la pàgina web d’AFANOC, i el mateix dia de l’activitat a La Fragata. En la primera edició del Posa’t la gorra! a Sitges es van vendre més de 3.000 unitats. Manel Richart, un dels principals impulsors de l’activitat a la vila, ha explicat que “vam quedar al·lucinats del que va passar a Sitges l’estiu passat, per l’alta implicació tant de la ciutadania com de les institucions i entitats”.

 

Els diners recollits de la venda de les gorres es destinen a la millora de la qualitat de vida dels infants afectats per aquesta malaltia, amb suport psicosocial i amb el manteniment de La Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a les famílies que s’han de desplaçar de les seves localitats per rebre tractament als hospitals de referència. El president de l’AFANOC, Josep Pla, ha destacat la necessitat que tenen les associacions solidàries per “reinventar-se en temps de crisi i trobar finançament per poder garantir els serveis bàsics i indispensables”. Segons Pla les subvencions cobreixen al voltant del 13% de les despeses derivades dels diferents serveis que ofereix l’Associació i assegura que “actualment a la malaltia se li suma un problema social, resultat de l’actual situació econòmica”. No obstant i les dificultats de finançament “aquestes iniciatives fan sortir el millor de l’espècie humana i tenim un país solidari i extraordinari”, assegura Pla. El president de l’AFANOC ha explicat també que anualment es diagnostiquen 200 infants amb càncer a Catalunya.


Per a aquesta celebració solidària, l’organització ha previst tallers, a partir de les 18.30 hores, i les actuacions de Justo y los Pecadores, del grup de rock David Carrussel, els televisius Vakombà participants del programa Oh! Happy Day, i d’Alejandro Abad, que repeteix experiència després d’haver actuat a Sitges en el marc de la mateixa campanya l’any passat. L’actriu sitgetana Anna Barrachina conduirà l’acte  acompanyada per Dafnis Balduf, en una proposta que comptarà també amb altres intervencions com la lectura del manifest per part d’un infant que ha patit la malaltia. En aquest sentit, l’Alcalde ha recordat “el testimoni de la noia que va llegir el manifest l’edició anterior. Una lectura que ens va emocionar i que ens apropa a la realitat que viuen els infants i adolescents afectats pel càncer”. 

 

La segona edició a Sitges del Posa’t la Gorra finalitzarà amb una llençada de fanalets que iniciarà de forma simbòlica l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns.

 

Posa't la gorra! està organitzat per AFANOC i Dentprive, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges.


Totes les imatges a Flickr


Posa't la Gorra!
19 de Juliol de 2015

La Fragata, de les 18.30 a les 22 hores

 

• Tallers i actuacions, a partir de les 18.30 hores
• Swing Garraf, a les 18.30 hores
• Benvinguda a càrrec d’Anna Barrachina, a les 19 hores
• Grup de rock David Carrussel, a les 19.10 hores
• Vakombà, participants del programa de TV3 Oh! Happy Day, a les 19.45 hores
• Dafnis Balduf i Anna Barrachina, a les 20.15 hores
• Lectura del manifest de l’AFANOC, a les 20.30 hores
• Justo y los pecadores, a les 20.45 hores
• Alejandro Abad, a les 21.30 hores
• Llançada de fanalets amb ball de swing final, a les 22 hores

ÚLTIMES NOTÍCIES

L

25.07.2018

L'Open Internacional d’Escacs Vila de Sitges reuneix més de 200 jugadors i jugadores d’arreu del món
El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost

10.07.2018

El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost
Tot a punt per a les festes del Corpus 2018

25.05.2018

Tot a punt per a les festes del Corpus 2018
6ª Setmana de la Malvasia de Sitges

11.05.2018

6ª Setmana de la Malvasia de Sitges

AGENDA

Exposici√≥: `Freedom¬ī
Fins a 07.10.2018
Exposici√≥: `Freedom¬ī
Activitats culturals
Exposici√≥: `Un Parell Disp Art¬ī
Fins a 15.09.2018
Exposici√≥: `Un Parell Disp Art¬ī
Activitats culturals
Exposició: Yoichi Tanabe
Fins a 30.09.2018
Exposició: Yoichi Tanabe
Activitats culturals
L

ÚLTIMES NOTÍCIES

L'Open Internacional d’Escacs Vila de Sitges reuneix més de 200 jugadors i jugadores d’arreu del món


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

AGENDA

Santa Tecla. Festa Major Petita de Sitges

Sep 22