Posa't la gorra! a Sitges en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer

La Fragata acull la campanya de sensibilització  que porta a terme l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i que presentarà música, tallers i activitats, el 19 de juliol, de les 19 a les 22 hores.

 

Torna a Sitges la campanya Posa't la gorra!. La segona edició de la iniciativa, que serveix per recaptar fons en benefici de l’Associació de Nens amb Càncer AFANOC, tindrà lloc el 19 de juliol, a La Fragata, a partir de les 18.30 hores. Es tracta d’un acte lúdic i festiu, que serveix per donar a conèixer el càncer infantil i per pal•liar, en la mesura del que sigui possible, totes les necessitats que es generen a partir del diagnòstic tant per als malalts com a les seves famílies. L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha destacat que “el fet que puguem realitzar l’activitat en plena temporada turística fa que aquesta causa solidària s’asseguri un trànsit notable tant de sitgetans com de visitants”.

 

Per participar a la festa cal adquirir la gorra, dissenyada per Custo, a un preu de 6€ a l’Oficina de Turisme, a les oficines o a la pàgina web d’AFANOC, i el mateix dia de l’activitat a La Fragata. En la primera edició del Posa’t la gorra! a Sitges es van vendre més de 3.000 unitats. Manel Richart, un dels principals impulsors de l’activitat a la vila, ha explicat que “vam quedar al·lucinats del que va passar a Sitges l’estiu passat, per l’alta implicació tant de la ciutadania com de les institucions i entitats”.

 

Els diners recollits de la venda de les gorres es destinen a la millora de la qualitat de vida dels infants afectats per aquesta malaltia, amb suport psicosocial i amb el manteniment de La Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a les famílies que s’han de desplaçar de les seves localitats per rebre tractament als hospitals de referència. El president de l’AFANOC, Josep Pla, ha destacat la necessitat que tenen les associacions solidàries per “reinventar-se en temps de crisi i trobar finançament per poder garantir els serveis bàsics i indispensables”. Segons Pla les subvencions cobreixen al voltant del 13% de les despeses derivades dels diferents serveis que ofereix l’Associació i assegura que “actualment a la malaltia se li suma un problema social, resultat de l’actual situació econòmica”. No obstant i les dificultats de finançament “aquestes iniciatives fan sortir el millor de l’espècie humana i tenim un país solidari i extraordinari”, assegura Pla. El president de l’AFANOC ha explicat també que anualment es diagnostiquen 200 infants amb càncer a Catalunya.


Per a aquesta celebració solidària, l’organització ha previst tallers, a partir de les 18.30 hores, i les actuacions de Justo y los Pecadores, del grup de rock David Carrussel, els televisius Vakombà participants del programa Oh! Happy Day, i d’Alejandro Abad, que repeteix experiència després d’haver actuat a Sitges en el marc de la mateixa campanya l’any passat. L’actriu sitgetana Anna Barrachina conduirà l’acte  acompanyada per Dafnis Balduf, en una proposta que comptarà també amb altres intervencions com la lectura del manifest per part d’un infant que ha patit la malaltia. En aquest sentit, l’Alcalde ha recordat “el testimoni de la noia que va llegir el manifest l’edició anterior. Una lectura que ens va emocionar i que ens apropa a la realitat que viuen els infants i adolescents afectats pel càncer”. 

 

La segona edició a Sitges del Posa’t la Gorra finalitzarà amb una llençada de fanalets que iniciarà de forma simbòlica l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns.

 

Posa't la gorra! està organitzat per AFANOC i Dentprive, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges.


Totes les imatges a Flickr


Posa't la Gorra!
19 de Juliol de 2015

La Fragata, de les 18.30 a les 22 hores

 

• Tallers i actuacions, a partir de les 18.30 hores
• Swing Garraf, a les 18.30 hores
• Benvinguda a càrrec d’Anna Barrachina, a les 19 hores
• Grup de rock David Carrussel, a les 19.10 hores
• Vakombà, participants del programa de TV3 Oh! Happy Day, a les 19.45 hores
• Dafnis Balduf i Anna Barrachina, a les 20.15 hores
• Lectura del manifest de l’AFANOC, a les 20.30 hores
• Justo y los pecadores, a les 20.45 hores
• Alejandro Abad, a les 21.30 hores
• Llançada de fanalets amb ball de swing final, a les 22 hores

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Presentaci√≥ de llibre: `Juegos salvajes¬ī
28.03.2019
Presentaci√≥ de llibre: `Juegos salvajes¬ī
Activitats culturals
L’Hora del Conte
29.03.2019
L’Hora del Conte
Activitats culturals • Activitats infantils
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 25