El turisme de negocis genera 5.000 pernoctacions la primera quinzena de setembre

El turisme de reunions comença amb força després de la temporada vacacional. Sitges preveu des de finals d’agost fins a la primera quinzena de setembre 35 convencions, jornades i trainings que portaran a Sitges 2.200 delegats.

 

El turisme de reunions reprèn amb força la seva activitat en el darrer quadrimestre de l'any. Des de finals d'agost i fins la primera quinzena de setembre en els hotels Dolce, Melià, Calípolis, Antemare, Av. Sofia, Terramar, Estela i BW Subur Marítim estan confirmades 35 convencions, jornades i trainings. A aquestes reunions assisteixen prop de 2.200 delegats que generaran aproximadament 5.000 pernoctacions. Segons la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, “el turisme de negocis permet desestacionalitzar la tempo¬rada i que el sector turístic de Sitges es pugui beneficiar durant tot l'any d'una bona ocupació”. La vila és la segona destinació receptora de turisme de negocis més important a Catalunya, després de Barcelona. La proximitat de Sitges amb la ciutat comtal afavoreix també l'ocupació, ja que grans esdeveniments com el Mobile World Congress deriven als hotels de Sitges molts dels professionals que assisteixen a aquesta trobada.
 

De les reunions de congressos celebrades a Sitges el 76% són internacionals. “Això és també una eina promocional del municipi molt important, perquè quan els assistents tornen als seus països d'origen comparteixen amb el seu entorn la seva estada a la vila”, ha assegurat Aurora Carbonell. El 10% de les reunions són catalanes i el 14% procedeix de la resta de l'Estat Espanyol. Entre els sectors generadors de les trobades d'empresa destaquen el farmacèutic, el mèdic, el tecnològic, la consultoria i la banca.
 

Estudi del Mercat de Reunions a Sitges 2014
 

Durant el 2014 va augmentar, respecte el 2013, l'activitat del sector de turisme de negocis pel que fa a les convencions, congressos, jornades i incentius a la nostra vila. Així ho constata un estudi realitzat per l'empresa Madison Market Research, per encàrrec del programa de turisme de negocis, Sitges Convention Bureau (Sitges CB).
 

A més dels hotels que concentren la major activitat de turisme de reunions - Antemare, Av. Sofia, BW Subur Marítim, Calípolis, Dolce Sitges, Estela Barcelona, Melià Sitges, San Sebastián Playa, Medium Sitges Park, Sunway Playa Golf i Terramar- l'estudi inclou també altres espais singulars com la Finca Mas Solers i el Palau Maricel, associats al Sitges CB.
Segons les dades recollides, es van organitzar a Sitges unes 610 reunions en les que van participar més de 60.000 assistents, que van generar més de 61.000 pernoctacions. Gairebé el 67% de les reunions ha comptat amb una participació internacional.

 

Les temporades de més activitat són la primavera i la tardor, amb els mesos de maig i setembre com els més destacats, seguits de l'abril, el juny i l'octubre. Segons Aurora Carbonell, “detectem que cada vegada la tempo¬rada de turisme de reunions és més àmplia i s'està diversificant també durant els mesos d'estiu”.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l

21.03.2019

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil
Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel

15.03.2019

Fortuny, Rodin, Klee, Matisse, Picabia, Picasso, Dalí i Miró entren al Museu de Maricel
La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

17.01.2019

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

30.11.2018

L' espectacle Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia arriba a Sitges per conscienciar sobre el respecte al medi ambient

AGENDA

Scrap + Sitges
Fins a 31.03.2019
Scrap + Sitges
Festes i activitats
Palau de Maricel
Fins a 28.04.2019
Palau de Maricel
Activitats culturals • Visites guiades
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
28.03.2019
Presentació de llibre: `Juegos salvajes´
Activitats culturals
Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 23