Parc del Garraf

Amb una extensió de més de 12.000 hectàrees i un radi que abasta fins a nou municipis de la comarca, el Parc del Garraf és una de les reserves biològiques més importants de Catalunya. Amb una orografia peculiar que combina el blanc de la pedra calcària amb espais enclotats de vinya i parets de pedra seca, el parc ofereix una variada mostra de fauna i flora mediterrànies.

De la flora, fonamentalment constituïda per grans conjunts de matolls, cal destacar-ne el margalló (espècie gairebé autòctona i abundant a la zona), el càrritx (una planta difícil de trobar fora del parc) i espècies d’origen africà. També hi trobem arbustos menys exòtics, com el llentiscle o el garric. Com més ens endinsem al parc, els matolls deixen pas a les arbredes. I d’aquestes en sobresurten, per quantitat i vistositat, els alzinars i les pinedes de pi blanc.

Pel que fa a la fauna, no hi ha gaires espècies que hagin aconseguit fer seu aquest espai, Hi podem trobar aus com la merla i altres de menys conegudes com el còlit, l’hortolà o la cogullada. Fins i tot l’àliga o el falcó.
També hi trobem espècies que han adaptat el seu origen africà a les condicions de la zona: serps de ferradura, escurçons o salamandres. La peculiaritat geològica del parc també ha propiciat l’existència d’espècies habituades als entorns cavernosos, com el ratpenat de ferradura gran.

 

L’activitat esportiva que més s’hi practica és l’espeologia, però també s’hi pot fer escalada, senderisme i bicicleta de muntanya. Amb les rutes, que tenen diferents nivells de dificultat, es poden conèixer amb detall els racons del parc. La del Fondo de Vallgrassa permet gaudir de molt bones vistes del massís i entorns, i la de les Masies del Garraf recorre les masies que hi ha repartides pel territori. Al mig del Parc hi trobem també el singular conjunt de la Plana Novella (Monestir Budista).

 

També hi ha un itinerari sensorial per a invidents, on es potencia el contacte amb el parc treballant els estímuls que ofereixen sentits com l’oïda o l’olfacte.

Serveis:Accessible per a persones amb diversitat funcional, allotjament, aparcament i àrea de pícnic
Temps del viatge en cotxe: 15 minuts
Pots anar-hi amb: cotxe, a peu


La Pleta, Centre d'Informació del Parc
http://parcs.diba.cat/web/garraf
Tel: + 34 935 971 819
p.garraf@diba.cat
Coordenades GPS X: 1.898861, Y: 41.338669

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 24