Top 10 coses a fer a Sitges

Durant les propers setmanes us recomanem que no us perdeu...

 

1.  Sitges Reciclart 2018 (26 maig a 1 de juliol)

 

El Sitges ReciclArt 2018 és un festival de reciclatge i art responsable que se celebararà a Sitges del 26 de maig a l’1 de juliol per a creadors que han dirigit la seva obra cap a la sensibilització de la problemàtica del plàstic a la mar i la incidència dels hàbits de consum sobre el medi ambient en general.

L'exposició col•lectiva tindrà lloc al Centre Cultural Miramar de Sitges, que com a seu del festival serà l'escenari de tallers participatius d’art i reciclatge així com d’altres activitats gratuïtes i obertes, a més d'altres espais concertats a galeries d’art i altres establiments comercials també localitzats a Sitges.

 

Més informació a: http://www.sitgesreciclart.com/

 

2. Festa de la Poesia (6 al 8 de juliol)

Els propers dies 6, 7 i 8 de juliol de 2018, la Festa de la Poesia a Sitges arribarà a la 12a edició.
 

Els set poetes que participaran són: Josep Porcar, Samantha Barendson, Josep-Ramon Bach, Maria Cabrera, Ricard Garcia, Isabel Ortega i Quico Pi de la Serra.
 

Organitzada per l' Ajuntament de Sitges, la "Festa de la Poesia a Sitges" és ideada i dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, i compta, entre d'altres, amb la col•laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Més informació a: http://festapoesiasitges.cat/

 

3.    Mare de Déu del Carme (16 de juliol)

 

La Mare de Déu del Carme (Verge del Carme) és la patrona dels mariners i pescadors. És una festa originària del s. XVIII. Se celebra una missa en devoció de la Verge del Carme i una processó de vaixells que surt del Port d’ Aiguadolç i va cap a ponent. Encapçala la processó el vaixell que porta la imatge de la Verge del Carme. A l'altura del cementiri es llancen flors en record als mariners devots de la Verge per a la seva protecció.

 

20:00h: Processó Marítima + Havaneres + “Cremat de Rom” al Port d’Aiguadolç

 

4. Concerts de Mitjanit (15 juliol al 15 d’agost)

 

Del 15 de juliol al 15 d’agost tindrà lloc al Port de Sitges  una  nova edició de Concerts de Mitjanit.

 

L’objectiu dels Concerts de Mitjanit és oferir una proposta d’oci plural en la qual tinguin cabuda diferents repertoris, tant clàssics com moderns; donant al públic la possibilitat d’escoltar les grans peces de diferents estils musicals interpretades per artistes de gran qualitat.

Concerts de Mitjanit crea un espai íntim i inigualable, davant de la Torre de Capitania, on l’espectador podrà gaudir de la cultura i dels espectacles en viu en un entorn màgic.

 

La entrada és lliure i gratuita.

 

Més informació a: www.concertsdemitjanit.com

 

5.    Festival Jardins de Terramar Sitges (20 de juliol al 5 d’agost)

 

El Festival de música Jardins Terramar de Sitges neix amb la intenció d'oferir una experiència única d'oci, cultura, gastronomia i sentits. A més, vol erigir-se com a punt de referència en la intensa programació de Sitges, una de les destinacions turístiques més importants a nivell internacional, i vincular-se estretament amb la població.
 

La seva celebració durant alguns caps de setmana de juliol i la primera setmana d'agost, a partir de les 20:00 h. i fins a les 2:00 h. es durà a terme en l' ambient refrescant del paratge natural i patrimonial de Jardins Terramar de Sitges.
 

El Festival també vol posar en valor la flora i la fauna dels gairebé centenaris Jardins Terramar.
 

El Festival Jardins Terramar de Sitges es posiciona com l'opció més interessant per a aquelles persones que busquen espectacles musicals de gran qualitat, una àmplia oferta gastronòmica i un entorn natural magnífic, eminentment mediterrani.

 

Més informació a: http://festivaljardinsterramar.com/


6. Centenari conjunt Maricel

 

El 2018 es compleix el centenari del complex arquitectònic i artístic de Maricel. Iniciat el 1910 amb la conversió de l’antic Hospital de Sant Joan en la residència de l’industrial nord-americà, col•leccionista d’art i filantrop Charles Deering. L’enginyer i crític d’art, Miquel Utrillo, va tenir cura del disseny i direcció de les obres, que es van perllongar fins al 1918.

 

Maricel constitueix, des del seu inici, un dels exemples arquitectònics i artístics més característics del Noucentisme El Centenari de Maricel 1918-2018 ha estat declarat com a una de les commemoracions nacionals del 2018 per part de la Generalitat de Catalunya 2018.

 

Consulteu el web: http://museusdesitges.cat/es


7. Turisme familiar a Sitges

 

Passejar amb la  família per Sitges és compartir vivències i gaudir de la proximitat del mar, el passeig marítim, el comerç i els espais lúdics com els Jardins de Terramar, Parc de Can Robert, Hort de Can Falç i Can Ferratges, gronxadors davant del mar, mini-golf, skate-parc, patins de mar a la platja, espai d’escalada, passeig amb cavall i ponis, i pistes de bàsket i fútbol. Els museus ofereixen avantatges i propostes especials per a infants per donar a conèixer les tradicions i la cultura local.


8. Fes un dia de shopping a Sitges

 

El comerç és una peça fonamental en l’oferta turística de Sitges, ja que compta amb una gran varietat i una alta qualitat. La majoria de comerços són botigues petites, amb un tracte familiar i amb productes singulars, que fugen de l’oferta estàndard. Són establiments que busquen l’originalitat i modernitat. A més, la vila té llibertat d’horaris i molts establiments obren els diumenges i dies festius.

 

La principal zona de botigues, especialment dedicades a la moda i als complements,  es troba  als carrers del centre.

 

9.   Arriba el bon temps. Gaudiu de les platges de Sitges

 

Sitges té 26 platges entre cales petites i tranquil•les, platges més amples i d’ambient familiar i platges urbanes amb vistes al centre històric, situades a tocar del passeig. Ofereix més de 18 quilòmetres de costa amb serveis de guinguetes, ludoteques, gandules, tendals i para-sols, instal•lacions esportives, serveis de massatge, escoles de vela i activitats nàutiques i platges reconegudes amb les distincions ISO 14001, Emas, Biosphere i Banderes blaves.

 

10.    Sitges i els seus Ports

 

Sitges és la vila amb més ports esportius de l’estat espanyol, amb una àmplia oferta d’activitats nàutiques i marítimes, combinada amb serveis lúdics  que es duen a terme als seus 3 ports esportius amb més 2.600 amarratges.

 

Els tres ports esportius de Sitges (Port Ginesta, Garraf i Aiguadolç) i diversos clubs nàutics permeten disposar d'una ampla oferta d'activitats nàutiques: escoles de vela, lloguer de vaixells i creuers, xarters, piragües, submarinisme, etc.

- Port Ginesta: el port esportiu més gran de Catalunya.
- Port Nàutic de Garraf: situat al peu del Massís de Garraf.
- Port d’Aiguadolç: el més proper al nucli urbà de sitges, amb una extensa oferta lúdica amb hotels, escoles de vela, lloguer d’embarcacions, bars, restaurants i una discoteca.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festa de la Mare de Déu del Carme

AGENDA

Festa de la Mare de Déu del Carme

Jul 16