Top 10 coses a fer a Sitges

Durant les propers setmanes us recomanem que no us perdeu...

 

1- Sitgestiu (juliol i agost)

 

L’estiu dels Museus de Sitges omple l’agenda de diferents propostes musicals i rutes pel patrimoni, algunes de nou format. L’òpera, la clàssica i el jazz protagonitzen les propostes musicals, mentre que les rutes nocturnes pel Cau Ferrat i el Museu de Maricel, les visites guiades pel Palau de Maricel i les tres exposicions obertes actualment configuren el programa per apropar el patrimoni als visitants. El Sitgestiu es completa amb sis tallers infantils vinculats també a les propostes patrimonials de Sitges en una iniciativa conjunta de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i de Museus de Sitges.

 

2. Nits blaves d’estiu als museus (12 de juliol al 22 d’agost)

 

L'encant i el misteri de la nit tornaran a impregnar tots els racons del Cau Ferrat i el Museu de Maricel. Les visites guiades nocturnes se sumen a les propostes culturals de Museus de Sitges per als mesos d’estiu. Seran cada dimecres entre el 12 de juliol i el 22 d’agost, entre les 22 i les 24 hores.

La nova proposta ha estat batejada amb el nom de Nits blaves d’estiu als museus: un passeig per les arts i el patrimoni. L’itinerari s’oferirà en català, castellà i anglès. Els tres grups iniciaran les visites de manera simultània però des de diferents llocs del Cau Ferrat i el Museus de Maricel i, a partir d’aquí, seguiran circuits paral•lels per finalitzar tots junts al Racó de la Calma, on els assistents brindaran amb una copa de cava.

L'aforament es limitarà a grups reduïts d’un màxim de vint persones. Les entrades per accedir a les Nits blaves d’estiu als museus costaran 12 euros i es podran adquirir tant a la recepció dels Museus de Sitges com per Internet a través de la seva pàgina web.

 

Més informació a: www.museusdesitges.cat

 

3. Concerts de Mitjanit (15 juliol al 14 d’agost)

 

Del 15 de juliol al 14 d’agost tindrà lloc a l’auditori Port de Sitges  una  nova edició de Concerts de Mitjanit. Es tracta d’un festival fresc i dinàmic amb diferents repertoris que van des de concerts de música en viu a projeccions d’òpera o cinema.
La entrada és lliure i gratuita.
Hora: a les 23:30h

 

PROGRAMA:

 

1 - Dissabte 15 de juliol - 23:30h
SCARBEATS. Beatles en viu

 

2 - Diumenge 16 de juliol - 20:00h
Verge del Carme amb Ultramar. Processó Marítima + Havaneres + “Cremat de Rom”

 

3 - Divendres 21 de juliol - 22:00h
Il trovatore. Iniciativa promoguda pel Gran Teatre del Liceu.                       

 

4 - Dissabte 22 de juliol - 23:30h
Gemma Genazzano. Smooth Soul

 

5 - Divendres 28 de juliol - 23:30h
WOM.  Jazz - Pop

 

6 - Dissabte 29 de juiol - 23:30h
Gran Nit Lírica. Maria del Mar Humanes (soprano) - Xavier Aguilar (baríton) -  Máxim Shamo (piano)

 

7 - Divendres 4 d’agost - 23:30h
Barbara Perez. Soul - Oldiest

 

8 - Dissabte 5 d’agost - 23:30h
Sitges Big Band. Bossanova - Jazz - Swing

 

9 - Divendres 11 d’agost - 23:30h
Anita Zengeza. Soul - Folk

 

10 - Dissabte 12 d’agost - 23:30h
Mariana Amaral. Bossanova - Samba

 

11 - Diumenge 13 d’agost - 23:00h
Sitges Film Festival. Projecció de Curts Fantàstics

 

12 - Dilluns 14 d’agost - 23:30h
Loka Linda. Soul - Pop

 

Per a més informació: www.concertsdemitjanit.com


4. Festival Jardins Terramar (28 de juliol al 5 d’agost)

 

La simbiosi entre cultura i festivals és un dels eixos del Sitges actual. El Festival Jardins Terramar neix amb la vocació i el compromís de reforçar aquesta condició i, al mateix temps, d'erigir-se com a punt de referència de la intensa programació cultural que acull durant els mesos d'estiu en un lloc únic i emblemàtic, com són els Jardins Terramar.

 

Programació:

 

- 28 Julio – LA LA LAND IN CONCERT
- 1 Agosto - FANGORIA
- 3 Agosto – ARA MALIKIAN
- 4 Agosto – MAYUMANA
- 5 Agosto – MIGUEL POVEDA

 

LA LA LAND in Concert serà l'encarregada d'inaugurar el prestigiós Festival Jardins Terramar de Sitges. L'estrena de la Gira oficial tindrà lloc a Los Angeles el proper 26 de maig i la vila de Sitges serà la primera i única ciutat catalana on es podrà gaudir d'aquesta gran producció internacional amb una orquestra simfònica en directe i més de 50 músics mentre es projecta la pel·lícula en pantalla gran.
També actuaran en aquest Festival, Fangoria, el mític grup espanyol de música electrònica liderat per Alaska. Ara Makilian, violinista libanès, amb una inesgotable inquietud musical que li han portat a aconseguir gran prestigi internacional. Mayumana, interpretat per un extraordinari elenc d'artistes que canten, ballen i toquen tots els instruments per a generar el miracle rítmic i visual que els distingeix. Miguel Poveda, cantaor de flamenc espanyol, serà l'encarregat de tancar aquesta 1º edició del Festival.

 

Les es poden adquirir a través de www.festivaljardinsterramar.com i els preus oscilen entre els 25€ i els 70€.


5.  Mare de Déu del Vinyet (5 d’agost)

 

El dia de la Mare de Déu del Vinyet és el 5 d’agost, a les 8:00 i a les11:00 del matí s’hi celebra la Missa en honor de la Mare de Déu i hi ha diferents actes durant el mateix dia com sardanes, una petita fira i quan es fa fosc un castell de foc simbòlic.


6.  68 Travessia de natació de Sitges (6 d’agost)

 

El 6 d’agost a les 09h30 tindrà lloc la 68 Travessia de Sitges. És la prova sitgetana de les més antigues de Catalunya i està inclosa dins del calendari oficial de la federació Catalana de Natació. Lloc: Platja de La Fragata - Passeig de la Ribera

 

Distàncies:

 

• Travessia petita: 200 mts.
• Travessia mitjana: 800 mts.
• Travessia gran: 2.200 mts.

 

Més informació al web http://www.cnsitges.com/travessia-sitges
Inscripcions a:  www.sportmaniacs.com


7.   Festa Major de Sitges (18 al 26 d’agost)

 

La Festa Major, festa declarada d’interès nacional, te lloc del 18 al 26 d’agost.
El pregoner dóna el tret de sortida de la festa quan pronuncia el Pregó de la Festa Major; l’entrada de grallers cada 23 d’agost a les 12.00 h, és l’inici de les 36 hores més intenses de la festa. Seguidament, a les 14.00 h el cel s’omple de pólvora amb l’esclat dels 23 morterets i la repicada de campanes que anuncia l’inici de la Festa Major.

 

A partir d’aquest moment, la festa és intensa amb gegants, cap-grossos, drac, diables, àliga, bastons, cercolets, pastorets, panderetes, cintes, gitanes, moixiganga i castellers desfilant pels diferents carrers de la vila.

 

La nit del 23 a les 23:00 hores hi ha el Castell de Foc, declarat esdeveniment d’interès nacional. És l’acte més concorregut i seguit de tota la Festa Major.

 

8.   Arriba el bon temps. Gaudiu de les platges de Sitges


Sitges té 26 platges entre cales petites i tranquil•les, platges més amples i d’ambient familiar i platges urbanes amb vistes al centre històric, situades a tocar del passeig. Ofereix més de 18 quilòmetres de costa amb serveis de guinguetes, ludoteques, gandules, tendals i para-sols, instal•lacions esportives, serveis de massatge, escoles de vela i activitats nàutiques i platges reconegudes amb les distincions ISO 14001, Emas i Sicted.


9.    Vies Braves

 

Les Vies Braves són un conjunt d’itineraris marins públics destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. Aquests itineraris, que transcorren paral•lels als camins de ronda, estan senyalitzats i abalisats i permeten gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura i gratuïta.

 

A Sitges tenim una Via Brava que uneix la platja de les Anquines i de l’Home Mort, una via de 2 km de longitud que ressegueix l’espai dels Colls Miralpeix, de gran interès natural.

 

Als que us agradi descobrir la natura, a la via brava podreu fer snorkel i explorar un fons marí de gran riquesa natural.

 

Als que us agradi fer esport, podreu nedar mentre gaudiu d’un entorn natural privilegiat.

 

Als triatletes i nedadors, a les vies braves trobareu l’espai ideal per entrenar en aigües obertes.

 

Per a més informació i veure el calendari d’activitats gratuïtes programades consulteu el següent enllaç

https://viesbraves.com/es/vias-costa-barcelona/via-brava-anquines-home-mort/

 

10.    Sitges i els seus Ports

 

Sitges és la vila amb més ports esportius de l’estat espanyol, amb una àmplia oferta d’activitats nàutiques i marítimes, combinada amb serveis lúdi

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit

ÚLTIMES NOTÍCIES

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges

AGENDA

Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges

Ago 23