Top 10 coses a fer a Sitges

Durant les propers setmanes us recomanem que no us perdeu...

 

1. Dia Internacional de la Dansa (27,28,29 abril i 3 de maig)

 

Un any més i amb l’objectiu d’impulsar la dansa els dies 27, 28, 29 d’abril i 3 de maig de celebraran  un seguit d’activitats i exhibicions al voltant del Dia Internacional de la Dansa amb exhibicions dels alumnes dels diversos centres de formació de Sitges  de diferents disciplines de dansa.

 

La programació serveix per acostar la dansa al gran públic amb classes obertes, demostracions i cinema.

 

Més informació: www.sitges.cat


2. Sitges Next. Festival d’Innovació en Comunicació i New Media ( 4 i 5 de maig)

 

Sota el lema What’s Next?, Sitges acollirà els dies 4 i 5 de maig el Sitges Next, festival dedicat a impulsar la innovació en comunicació de marques, agències, start-ups i creadors tecnològics.

 

Dos dies per establir noves connexions i rebre inspiració en forma de visions, experiències, provocacions i fins i tot idees que es reafirmen en un món canviant en el qual tots som exploradors.  Els Premis Next tanquen el Festival reconeixent el treball que  ha trepitjat terreny nou al llarg de l’últim any.

 

Més informació: www.sitgesnext.com

 

3.  Dia Internacional del Museus  (18 de maig)

 

Els museus de Sitges s’uneixen al Dia Internacional dels Museus que se celebra a tot el món el 18 de maig per sensibilitzar el gran públic sobre el paper d’aquests espais culturals en la societat.

 

• Museu del Cau Ferrat. Edifici modernista que reuneix una important col•lecció artística creada pel seu fundador Santiago Rusiñol. Horari de 10h a 19h.
• Museu de Maricel. Mostra un complet itinerari artístic d’obres d’art, des del segle X al realisme de la primera meitat del segle XX. Horari de 10h a 19h.
• Palau de Maricel. Aquest edifici emblemàtic, invita a recórrer les seves sales, conèixer la seva història i admirar les seves col•leccions. Visites guiades. Horari 11h (anglès), 12h (català), 13h (castellà).
• Fundació Stämpfli. Reuneix una de les col•leccions d’art contemporani més rellevants de Catalunya. Horari de 16h a 19h.

 

Informació i reserves al telèfon 938940364 i al web http://museusdesitges.cat/es

 

4. Cursa solidària per la PKU/ATM ( 20 de maig)

 

Sitges acollirà la 5a cursa per la PKU el proper 20 de maig. La prova esportiva, de cinc quilòmetres, començarà a les 10h del matí i tindrà lloc al Passeig Marítim de Sitges.

 

L’objectiu de la ja coneguda com “Marea Taronja”, color que identifica la cursa, és la recaptació de fons per a l’Obra Social de Sant Joan de Déu i al banc d’aliments de l’Associació Catalana de Trastorns Metabòlics Hereditaris.

 

La inscripció té un preu de 12 € i es pot realitzar a través del web www.correperells.org, o presencialment a les botigues d’esports Base Ferran Sports i Outrun Running Store.

 

5. Centenari conjunt Maricel

 

El 2018 es compleix el centenari del complex arquitectònic i artístic de Maricel. Iniciat el 1910 amb la conversió de l’antic Hospital de Sant Joan en la residència de l’industrial nord-americà, col•leccionista d’art i filantrop Charles Deering. L’enginyer i crític d’art, Miquel Utrillo, va tenir cura del disseny i direcció de les obres, que es van perllongar fins al 1918.

 

Maricel constitueix, des del seu inici, un dels exemples arquitectònics i artístics més característics del Noucentisme El Centenari de Maricel 1918-2018 ha estat declarat com a una de les commemoracions nacionals del 2018 per part de la Generalitat de Catalunya 2018.

 

Consulteu el web: http://museusdesitges.cat/es

 

6.  Activitats als museus

 

Al 2018 s’han reprès les visites guiades mensuals a la parròquia de Sitges, amb pujada inclosa al seu campanar.

 

Consulteu el web: http://museusdesitges.cat/es/activitats

7. Turisme familiar a Sitges

 

Passejar amb la  família per Sitges és compartir vivències i gaudir de la proximitat del mar, el passeig marítim, el comerç i els espais lúdics com els Jardins de Terramar, Parc de Can Robert, Hort de Can Falç i Can Ferratges, gronxadors davant del mar, mini-golf, skate-parc, patins de mar a la platja, espai d’escalada, passeig amb cavall i ponis, i pistes de bàsket i fútbol. Els museus ofereixen avantatges i propostes especials per a infants per donar a conèixer les tradicions i la cultura local.


8. Fes un dia de shopping a Sitges

 

El comerç és una peça fonamental en l’oferta turística de Sitges, ja que compta amb una gran varietat i una alta qualitat. La majoria de comerços són botigues petites, amb un tracte familiar i amb productes singulars, que fugen de l’oferta estàndard. Són establiments que busquen l’originalitat i modernitat. A més, la vila té llibertat d’horaris i molts establiments obren els diumenges i dies festius.

 

La principal zona de botigues, especialment dedicades a la moda i als complements,  es troba  als carrers del centre.

 

9.   Arriba el bon temps. Gaudiu de les platges de Sitges

 

Sitges té 26 platges entre cales petites i tranquil•les, platges més amples i d’ambient familiar i platges urbanes amb vistes al centre històric, situades a tocar del passeig. Ofereix més de 18 quilòmetres de costa amb serveis de guinguetes, ludoteques, gandules, tendals i para-sols, instal•lacions esportives, serveis de massatge, escoles de vela i activitats nàutiques i platges reconegudes amb les distincions ISO 14001, Emas i Sicted.

 

10.    Sitges i els seus Ports

 

Sitges és la vila amb més ports esportius de l’estat espanyol, amb una àmplia oferta d’activitats nàutiques i marítimes, combinada amb serveis lúdics  que es duen a terme als seus 3 ports esportius amb més 2.600 amarratges.

 

Els tres ports esportius de Sitges (Port Ginesta, Garraf i Aiguadolç) i diversos clubs nàutics permeten disposar d'una ampla oferta d'activitats nàutiques: escoles de vela, lloguer de vaixells i creuers, xarters, piragües, submarinisme, etc.

- Port Ginesta: el port esportiu més gran de Catalunya.
- Port Nàutic de Garraf: situat al peu del Massís de Garraf.
- Port d’Aiguadolç: el més proper al nucli urbà de sitges, amb una extensa oferta lúdica amb hotels, escoles de vela, lloguer d’embarcacions, bars, restaurants i una discoteca.

 


 

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

Tot a punt per a les festes del Corpus 2018

ÚLTIMES NOTÍCIES

Tot a punt per a les festes del Corpus 2018


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festa del Corpus

AGENDA

Festa del Corpus

May 26