Top 10 coses a fer a Sitges

 

Durant les propers setmanes us recomanem que no us perdeu...

 

1.   Sitges Reciclart (8 de juny al 15 de juliol)

 

El Festival Sitges ReciclArt tindrà lloc a partir del 8 de juny.

 

Sitges ReciclArt és un esdeveniment dedicat a la sensibilització mediambiental des de la perspectiva de l’art, que posa l’atenció en el problema dels residus d’una manera lúdica i festiva. Promou els artistes locals i fomenta una economia creativa i sostenible.

 

La programació del Festival es basa en el reciclatge artístic i inclou exposicions, tallers, música, conferències, etc.

 

El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Sitges i l’Oficina d’Educació i Promoció
Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des del Centre d’Estudis del Mar (CEM) i compta amb la col•laboració de Drap-Art, Posidonia
Green Festival i artAmore Sitges.

 

Més informació a: www.sitgesreciclart.com


2.   Festa de la Poesia Sitges (7 al 9 de juliol)

 

Els propers dies 7, 8 i 9 de juliol de 2017, la Festa de la Poesia a Sitges arriba a l'11a edició.
Enguany els set poetes  que participaran són: Laura López Granell, Marc Romera, Maria Antònia Massanet, Josep Checa, Begonya Pozo, Tomàs Arias i Concha García (en llengua castellana).
 

Organitzada per l' Ajuntament de Sitges, la "Festa de la Poesia a Sitges" és ideada i dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, i compta, entre d'altres, amb la col•laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Per a més informació: www.festapoesiasitges.cat

 

3. Nits blaves d’estiu als museus (12 de juliol al 22 d’agost)

 

L'encant i el misteri de la nit tornaran a impregnar tots els racons del Cau Ferrat i el Museu de Maricel. Les visites guiades nocturnes se sumen a les propostes culturals de Museus de Sitges per als mesos d’estiu. Seran cada dimecres entre el 12 de juliol i el 22 d’agost, entre les 22 i les 24 hores.

La nova proposta ha estat batejada amb el nom de Nits blaves d’estiu als museus: un passeig per les arts i el patrimoni. L’itinerari s’oferirà en català, castellà i anglès. Els tres grups iniciaran les visites de manera simultània però des de diferents llocs del Cau Ferrat i el Museus de Maricel i, a partir d’aquí, seguiran circuits paral•lels per finalitzar tots junts al Racó de la Calma, on els assistents brindaran amb una copa de cava.

L'aforament es limitarà a grups reduïts d’un màxim de vint persones. Les entrades per accedir a les Nits blaves d’estiu als museus costaran 12 euros i es podran adquirir tant a la recepció dels Museus de Sitges com per Internet a través de la seva pàgina web.

 

Més informació a: www.museusdesitges.cat

 

4. Concerts de Mitjanit (15 juliol al 14 d’agost)
 

Del 15 de juliol al 14 d’agost tindrà lloc a l’auditori Port de Sitges  una  nova edició de Concerts de Mitjanit. Es tracta d’un festival fresc i dinàmic amb diferents repertoris que van des de concerts de música en viu a projeccions d’òpera o cinema.
 

La entrada és lliure i gratuita.
 

Hora: a les 23:30h

 

PROGRAMA:
 

1 - Dissabte 15 de juliol - 23:30h
SCARBEATS. Beatles en viu

 

2 - Diumenge 16 de juliol - 20:00h
Verge del Carme amb Ultramar. Processó Marítima + Havaneres + “Cremat de Rom”

 

3 - Divendres 21 de juliol - 22:00h
Il trovatore. Iniciativa promoguda pel Gran Teatre del Liceu.                       

 

4 - Dissabte 22 de juliol - 23:30h
Gemma Genazzano. Smooth Soul

 

5 - Divendres 28 de juliol - 23:30h
WOM.  Jazz - Pop

 

6 - Dissabte 29 de juiol - 23:30h
Gran Nit Lírica. Maria del Mar Humanes (soprano) - Xavier Aguilar (baríton) -  Máxim Shamo (piano)

 

7 - Divendres 4 d’agost - 23:30h
Barbara Perez. Soul - Oldiest

 

8 - Dissabte 5 d’agost - 23:30h
Sitges Big Band. Bossanova - Jazz - Swing

 

9 - Divendres 11 d’agost - 23:30h
Anita Zengeza. Soul - Folk

 

10 - Dissabte 12 d’agost - 23:30h
Mariana Amaral. Bossanova - Samba

 

11 - Diumenge 13 d’agost - 23:00h
Sitges Film Festival. Projecció de Curts Fantàstics

 

12 - Dilluns 14 d’agost - 23:30h
Loka Linda. Soul - Pop

 

Per a més informació: www.concertsdemitjanit.com

 

5.   Mare de Déu del Carme (16 de juliol)

 

La Mare de Déu del Carme (Verge del Carme) és la patrona dels mariners i pescadors. És una festa originària del s. XVIII. Se celebra una missa en devoció de la Verge del Carme i una processó de vaixells que surt del Port d’ Aiguadolç i va cap a ponent. Encapçala la processó el vaixell que porta la imatge de la Verge del Carme. A l'altura del cementiri es llancen flors en record als mariners devots de la Verge per a la seva protecció.

 

20:00h: Processó Marítima + Havaneres + “Cremat de Rom” al Port d’Aiguadolç


6. Festival Jardins Terramar (28 de juliol al 5 d’agost)

 

La simbiosi entre cultura i festivals és un dels eixos del Sitges actual. El Festival Jardins Terramar neix amb la vocació i el compromís de reforçar aquesta condició i, al mateix temps, d'erigir-se com a punt de referència de la intensa programació cultural que acull durant els mesos d'estiu en un lloc únic i emblemàtic, com són els Jardins Terramar.

 

Programació:

 

- 28 Julio – LA LA LAND IN CONCERT
- 1 Agosto - FANGORIA
- 3 Agosto – ARA MALIKIAN
- 4 Agosto – MAYUMANA
- 5 Agosto – MIGUEL POVEDA

 

LA LA LAND in Concert serà l'encarregada d'inaugurar el prestigiós Festival Jardins Terramar de Sitges. L'estrena de la Gira oficial tindrà lloc a Los Angeles el proper 26 de maig i la vila de Sitges serà la primera i única ciutat catalana on es podrà gaudir d'aquesta gran producció internacional amb una orquestra simfònica en directe i més de 50 músics mentre es projecta la pel•lícula en pantalla gran.
També actuaran en aquest Festival, Fangoria, el mític grup espanyol de música electrònica liderat per Alaska. Ara Makilian, violinista libanès, amb una inesgotable inquietud musical que li han portat a aconseguir gran prestigi internacional. Mayumana, interpretat per un extraordinari elenc d'artistes que canten, ballen i toquen tots els instruments per a generar el miracle rítmic i visual que els distingeix. Miguel Poveda, cantaor de flamenc espanyol, serà l'encarregat de tancar aquesta 1º edició del Festival.

 

Les es poden adquirir a través de www.festivaljardinsterramar.com i els preus oscilen entre els 25€ i els 70€.


7.   Arriba el bon temps. Gaudiu de les platges de Sitges


Sitges té 26 platges entre cales petites i tranquil•les, platges més amples i d’ambient familiar i platges urbanes amb vistes al centre històric, situades a tocar del passeig. Ofereix més de 18 quilòmetres de costa amb serveis de guinguetes, ludoteques, gandules, tendals i para-sols, instal•lacions esportives, serveis de massatge, escoles de vela i activitats nàutiques i platges reconegudes amb les distincions ISO 14001, Emas i Sicted.


8.    Vies Braves

 

Les Vies Braves són un conjunt d’itineraris marins públics destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. Aquests itineraris, que transcorren paral·lels als camins de ronda, estan senyalitzats i abalisats i permeten gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura i gratuïta.

 

A Sitges tenim una Via Brava que uneix la platja de les Anquines i de l’Home Mort, una via de 2 km de longitud que ressegueix l’espai dels Colls Miralpeix, de gran interès natural.

 

Als que us agradi descobrir la natura, a la via brava podreu fer snorkel i explorar un fons marí de gran riquesa natural.

 

Als que us agradi fer esport, podreu nedar mentre gaudiu d’un entorn natural privilegiat.

 

Als triatletes i nedadors, a les vies braves trobareu l’espai ideal per entrenar en aigües obertes.

 

Per a més informació i veure el calendari d’activitats gratuïtes programades consulteu el següent enllaç

https://viesbraves.com/es/vias-costa-barcelona/via-brava-anquines-home-mort/

 

9.    Sitges i els seus Ports

 

Sitges és la vila amb més ports esportius de l’estat espanyol, amb una àmplia oferta d’activitats nàutiques i marítimes, combinada amb serveis lúdics  que es duen a terme als seus 3 ports esportius amb més 2.600 amarratges.

 

Els tres ports esportius de Sitges (Port Ginesta, Garraf i Aiguadolç) i diversos clubs nàutics permeten disposar d'una ampla oferta d'activitats nàutiques: escoles de vela, lloguer de vaixells i creuers, xarters, piragües, submarinisme, etc.

- Port Ginesta: el port esportiu més gran de Catalunya.
- Port Nàutic de Garraf: situat al peu del Massís de Garraf.
- Port d’Aiguadolç: el més proper al nucli urbà de sitges, amb una extensa oferta lúdica amb hotels, escoles de vela, lloguer d’embarcacions, bars, restaurants i una discoteca.


10. Fes un dia de shopping a Sitges

 

El comerç és una peça fonamental en l’oferta turística de Sitges, ja que compta amb una gran varietat i una alta qualitat. La majoria de comerços són botigues petites, amb un tracte familiar i amb productes singulars, que fugen de l’oferta estàndard. Són establiments que busquen l’originalitat i modernitat. A més, la vila té llibertat d’horaris i molts establiments obren els diumenges i dies festius.

 

La principal zona de botigues, especialment dedicades a la moda i als complements,  es troba  als carrers del centre.


 

 *Aquesta secció canvia periòdicament en funció de l’època de l’any i les festes del nostre calendari, us recomanem que ens visiteu periòdicament o us doneu d’alta a la nostra newsletter per estar informats de totes les novetats.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit

ÚLTIMES NOTÍCIES

La Festa del Carme i les millors versions dels Beatles inauguren els Concerts de Mitjanit


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Jardins Terramar

AGENDA

Festival Jardins Terramar

Jul 26