Festes i tradicions

Sitges viu les festes tradicionals amb gran intensitat i una gran participació popular, visitants i turistes es barregen amb els habitants de la vila per viure les festes amb autenticitat. Amb més de 50 esdeveniments al llarg de l’any, algunes de les celebracions més destacades són el Carnaval, el Ral•li internacional de cotxes d’època Barcelona - Sitges, Corpus, la Festa Major, Santa Tecla, la Verema, la Mostra de Vins i el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una altra de les tradicions recuperades és la castellera, amb actuacions d’abril a octubre.

 

  • Corpus Christi (catifes de flors): 22 de juny de 2014, declarada Festa d’Interès Turístic i Artístic Nacional

El diumenge de Corpus els carrers principals de Sitges es lleven coberts de catifes de flors dissenyades pels veïns dels carrers després de treballar-hi durant tota la nit. A la tarda la processó religiosa encapçalada pels infants que han fet la comunió, trepitja les catifes.

  • Festa Major: 20-25 d’agost de 2014, declarada Festa d’Interès Nacional

El 24 d’agost se celebra Sant Bartomeu, patró de la vila, i en el seu honor durant els dies 23 i 24 surten als carrers gegants, diables i la resta dels balls populars iniciant l’activitat amb l’entrada de grallers el dia 23 a les 12 i amb el castell de foc el mateix 23 a les 23h de la nit des de la platja de la Fragata.

Consulta aquí el programa de Festa Major 2014

  • Santa Tecla: 22-23 de setembre 2014

La Festa Major petita de Sitges celebrada en honor de la patrona, Santa Tecla. Tot i ser una trobada més familiar que la Festa Major, acull grans moments com el cercavila infantil celebrat el 23 de setembre a les 7 del matí, on els infants surten amb gegants i feres fetes per ells mateixos.

Aquí podeu consultar el programa de Santa Tecla 2014

  • Festa de la Verema i Mostra de Vins: 4-5 d’octubre 2014

Recordant les arrels vitivinícoles de Sitges cada any se celebra aquest esdeveniment, coincidint amb el Sitges; Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La festa compta amb una  Mostra de vins, que es duu a terme al Passeig de la Ribera, i on hi tenen una especial rellevància els productes de la D.O. Penedès. 

  • Sitges; Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya: 3-12 octubre 2014

El Sitges; Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és un dels certàmens de cinema més destacats a tot Espanya junt amb el Festival de Sant Sebastià. El de Sitges, arriba ja a la seva 47ª edició i s’ha especialitzat en el gènere fantàstic i de terror. Al llarg de la seva trajectòria ha aplegat a Sitges a directors i actors tan aclamats com Quentin Tarantino, Elijah Wood, Anthony Hopkins, Jodie Foster, Daniel Brühl, Santiago Segura i Luís Tosar entre d’altres. Destaca també la celebració de la multitudinària Zombie Walk.

  • Carnaval: Febrer 2015

Sitges té un dels carnavals amb més tradició i multitudinaris de Catalunya. Des de dijous gras fins dimecres de cendra els moments àlgids són les rues de diumenge i dimarts. Al migdia surten les carrosses infantils i a la nit les dels adults, omplint els carrers de disbauxa i alegria. En la darrera edició hi van participar més de 50 carrosses, 2.500 persones disfressades i 300.00 espectadors

  • Ral·li internacional de cotxes d’Època Barcelona - Sitges: 22 març 2015, declarada Festa d’Interès Turístic Nacional

El Ral·li internacional de cotxes d’Època s’organitza des de 1959 i aplega cotxes clàssics i motos anteriors al 1924, la majoria d’ells pertanyents a col·leccions privades. Arriben a Sitges des de Barcelona passant per les Costes de Garraf, amb tots els participants vestits d’època. En la darrera edició hi ha participat més de 60 cotxes i 15 motos antigues. La cita es complementa amb una exhibició de cotxes súper esportius de luxe i música al carrer.

 

Per conèixer altres esdeveniments, consultar a l’Agenda.

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

Sitges sedueix amb la major cita de l

ÚLTIMES NOTÍCIES

Sitges sedueix amb la major cita de l'art tèxtil


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

AGENDA

Festival Internacional de Patchwork. Sitges 2019

Mar 25