Top 10 coses a fer a Sitges

Durant les propers setmanes us recomanem que no us perdeu...

 

1. Concerts de Mitjanit (15 juliol al 15 d’agost)

 

Del 15 de juliol al 15 d’agost tindrà lloc al Port de Sitges  una  nova edició de Concerts de Mitjanit.

 

Els Concerts de Mitjanit ofereixen una proposta d’oci plural en la qual tinguin cabuda diferents repertoris, tant clàssics com moderns; donant al públic la possibilitat d’escoltar les grans peces de diferents estils musicals interpretades per artistes de gran qualitat.

Concerts de Mitjanit crea un espai íntim i inigualable, davant de la Torre de Capitania, on l’espectador podrà gaudir de la cultura i dels espectacles en viu en un entorn màgic.

 

La entrada és lliure i gratuïta. Més informació a: www.concertsdemitjanit.com

 

2.    Festival Jardins de Terramar Sitges (20 de juliol al 5 d’agost)

 

El Festival de música Jardins Terramar de Sitges neix amb la intenció d'oferir una experiència única d'oci, cultura, gastronomia i sentits. A més, vol erigir-se com a punt de referència en la intensa programació de Sitges, una de les destinacions turístiques més importants a nivell internacional, i vincular-se estretament amb la població.

 

La seva celebració durant alguns caps de setmana de juliol i la primera setmana d'agost, a partir de les 20:00 h. i fins a les 2:00 h. es durà a terme en l' ambient refrescant del paratge natural i patrimonial de Jardins Terramar de Sitges.

 

El Festival també vol posar en valor la flora i la fauna dels gairebé centenaris Jardins Terramar.

 

Més informació a: http://festivaljardinsterramar.com/

 

3.  Mare de Déu del Vinyet (5 d’agost)

 

El dia de la Mare de Déu del Vinyet és el 5 d’agost, a les 8:00 i a les11:00 del matí s’hi celebra la Missa en honor de la Mare de Déu i hi ha diferents actes durant el mateix dia com sardanes, una petita fira i quan es fa fosc un castell de foc simbòlic.


4.  69 Travessia de natació de Sitges (5 d’agost)

 

El 5 d’agost a les 09h30 tindrà lloc la 69 Travessia de Sitges. És la prova sitgetana de les més antigues de Catalunya i està inclosa dins del calendari oficial de la federació Catalana de Natació. Lloc: Platja de La Fragata - Passeig de la Ribera

 

Distàncies:

 

• Travessia petita: 200 mts.
• Travessia mitjana: 800 mts.
• Travessia gran: 2.200 mts.

 

Més informació al web http://www.cnsitges.com/travessia-sitges
Inscripcions a:  www.sportmaniacs.com


5.   Festa Major de Sitges (18 al 26 d’agost)

 

La Festa Major, festa declarada d’interès nacional, télloc del 18 al 26 d’agost.
L’entrada de grallers cada 23 d’agost a les 12.00 h és l’inici de les 36 hores més intenses de la festa. Seguidament, a les 14.00 h el cel s’omple de pólvora amb l’esclat dels 23 morterets i la repicada de campanes que anuncia l’inici de la Festa Major.

 

A partir d’aquest moment, la festa és intensa amb gegants, cap-grossos, drac, diables, àliga, bastons, cercolets, pastorets, panderetes, cintes, gitanes, moixiganga i castellers desfilant pels diferents carrers de la vila.

 

La nit del 23 a les 23:00 hores hi ha el Castell de Foc, declarat esdeveniment d’interès nacional. És l’acte més concorregut i seguit de tota la Festa Major.


6. Centenari conjunt Maricel

 

El 2018 es compleix el centenari del complex arquitectònic i artístic de Maricel. Iniciat el 1910 amb la conversió de l’antic Hospital de Sant Joan en la residència de l’industrial nord-americà, col•leccionista d’art i filantrop Charles Deering. L’enginyer i crític d’art, Miquel Utrillo, va tenir cura del disseny i direcció de les obres, que es van perllongar fins al 1918.

 

Maricel constitueix, des del seu inici, un dels exemples arquitectònics i artístics més característics del Noucentisme El Centenari de Maricel 1918-2018 ha estat declarat com a una de les commemoracions nacionals del 2018 per part de la Generalitat de Catalunya 2018.

 

Consulteu el web: http://museusdesitges.cat/es


7. Turisme familiar a Sitges

 

Passejar amb la  família per Sitges és compartir vivències i gaudir de la proximitat del mar, el passeig marítim, el comerç i els espais lúdics com els Jardins de Terramar, Parc de Can Robert, Hort de Can Falç i Can Ferratges, gronxadors davant del mar, mini-golf, skate-parc, patins de mar a la platja, espai d’escalada, passeig amb cavall i ponis, i pistes de bàsket i fútbol. Els museus ofereixen avantatges i propostes especials per a infants per donar a conèixer les tradicions i la cultura local.


8. Fes un dia de shopping a Sitges

 

El comerç és una peça fonamental en l’oferta turística de Sitges, ja que compta amb una gran varietat i una alta qualitat. La majoria de comerços són botigues petites, amb un tracte familiar i amb productes singulars, que fugen de l’oferta estàndard. Són establiments que busquen l’originalitat i modernitat. A més, la vila té llibertat d’horaris i molts establiments obren els diumenges i dies festius.

 

La principal zona de botigues, especialment dedicades a la moda i als complements,  es troba  als carrers del centre.

 

9.   Arriba el bon temps. Gaudiu de les platges de Sitges

 

Sitges té 26 platges entre cales petites i tranquil•les, platges més amples i d’ambient familiar i platges urbanes amb vistes al centre històric, situades a tocar del passeig. Ofereix més de 18 quilòmetres de costa amb serveis de guinguetes, ludoteques, gandules, tendals i para-sols, instal•lacions esportives, serveis de massatge, escoles de vela i activitats nàutiques i platges reconegudes amb les distincions ISO 14001, Emas, Biosphere i Banderes blaves.

 

10.    Sitges i els seus Ports

 

Sitges és la vila amb més ports esportius de l’estat espanyol, amb una àmplia oferta d’activitats nàutiques i marítimes, combinada amb serveis lúdics  que es duen a terme als seus 3 ports esportius amb més 2.600 amarratges.

 

Els tres ports esportius de Sitges (Port Ginesta, Garraf i Aiguadolç) i diversos clubs nàutics permeten disposar d'una ampla oferta d'activitats nàutiques: escoles de vela, lloguer de vaixells i creuers, xarters, piragües, submarinisme, etc.

- Port Ginesta: el port esportiu més gran de Catalunya.

- Port Nàutic de Garraf: situat al peu del Massís de Garraf.
- Port d’Aiguadolç: el més proper al nucli urbà de sitges, amb una extensa oferta lúdica amb hotels, escoles de vela, lloguer d’embarcacions, bars, restaurants i una discoteca.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

L

ÚLTIMES NOTÍCIES

L'Open Internacional d’Escacs Vila de Sitges reuneix més de 200 jugadors i jugadores d’arreu del món


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges

AGENDA

Sant Bartomeu, Festa Major de Sitges

Ago 18