Top 10 coses a fer a Sitges

Durant les propers setmanes us recomanem que no us perdeu...

 

1. Tasta el Xató de Sitges (novembre 2018 a abril 2019)

 

Des del mes de novembre fins al mes d’abril trobareu Xató en molts restaurants de Sitges. Si el voleu menjar al més pur estil sitgetà, acompanyeu-lo amb una selecció de truites variades.

 

Consulteu el web: www.rutadelxato.com


2. Parc de Nadal  (del 27 de desembre  al 5 de gener)

 

Torna el parc infantil, adreçat a infants de 3 a 14 anys, amb múltiples activitats lúdic-recreatives durant les dates de Nadal.

 

• Lloc: Poliesportiu de Pins Vens
• Adreça: c/Cardenal Vidal i Barraquer s/n (Poliesportiu de Pins Vens).

• Data (inici-fi): Del 27 de desembre de 2018 al dia 5 de gener de 2019. El 27, 28, 29, 30 tot el dia i 31 (només pel matí). El  2, 3, 4 tot el dia, i 5 ( només matí )

• Hora: Mati (d’11 a 14 hores ) i tardes (de 17 a 20 hores).

• Preu i lloc on comprar l'entrada: matí 4€ , tarda 4€ i tot el dia 6€. Venda a l’entrada de la instal•lació.

La inauguració serà el 27 de desembre a les 18 hores de la tarda amb la presència del Batlle i del regidor d’Ensenyament, Joventut i Esports.

•Més informació: www.sitges.cat

 

3. Patges Reials  (4 de gener de 2019) i Cavalcada dels Reis Mags (5 de gener de 2019)

 

Patges Reials  (4 de gener de 2019)

Horari: De 17.00 a 20.00h
Lloc: plaça de l’Ajuntament

La Nit de Reis és una nit especial arreu, i a Sitges no pot ser menys! el dia 5 arriba la gran Cavalcada dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar i les seves comitives pels carrers de la vila.

La Cavalcada de Reis començarà a les sis de la tarda des del Centre Cultural Miramar. Melcior, Gaspar i Baltasar i les seves comitives continuaran el recorregut pel Baluard, Vidal Quadres, Port de N’alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Santiago Rusiñol, Jesús, Illa de Cuba, Sant Gaudenci, Sant Josep, Parellades, Cap de la Vila, Major i Plaça Ajuntament.

 

Cavalcada de Reis  (5 de gener de 2019)

Inici: De 18.00h
Punt de sortida: Centre Cultural Miramar
Punt d’arribada: Plaça Ajuntament

 

4.  Travessia Aquatló (Port Aiguadolç) (5 de gener)

 

El Club Natació Sitges (CNS), organitza aquesta prova de caràcter popular i festiu que té la finalitat de fomentar l’esport durant les “Festes Nadalenques” per a donar a conèixer la tradició esportiva de Sitges i les activitats que durant tot l’any es practiquen al CNS.
Es disputaran dos proves diferenciades, una Travessia de Natació i un Aquatló (Natació + Atletisme). Aquesta prova compta amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sitges i del Port d’Aiguadolç de Sitges.

 

5.  Mitja Marató de Sitges (13 de gener)

 

El diumenge 13 de gener se celebra la 36 ª Mitja i el 8è Quart de Marató de Sitges

 

Mitja Marató

 

La sortida es donarà a les 10:00 hores, el temps límit és de 2 hores i 30 minuts des de l’ inici de la cursa.

 

Quart de Marató

 

La sortida es donarà a les 9:00 hores, el temps límit es de 1 hora i 15 minuts des de l'hora d’inici de la cursa.

 

El dissabte 12 de gener, tindran lloc les curses escolars per categories. Les inscripcions són gratuïtes.

 

Més informació a: http://www.mitjasitges.cat/

 

6.  Exposició: `Centenari Maricel (1918-2018) (15 de novembre al 24 de febrer 2019)

La mostra està dedicada a explicar la història i evolució del complex artístic de Maricel des de l’adquisició de l’antic hospital de Sant Joan per part de Charles Deering, la gran transformació realitzada per Miquel Utrillo, el creixement del conjunt de Maricel i les seves etapes i la seva evolució fins el moment actual.

 

Museu de Maricel
C/ Fonollar, s/n
Inauguració: 15/11, 18:00h. Palau de Maricel. C/ Fonollar, s/n
16/11: entrada gratuïta a l’exposició.

De dimarts a diumenge:
10:00h-17:00h
Preu: 10€ (Museu del Cau Ferrat + Museu de Maricel)

Visita guiada el dimarts:
14:30h: anglès
15:00h: castellà
15:30h: català
Preu només visita guiada exposició: 5€

Més informació: www.museusdesitges.cat


7. Turisme familiar a Sitges

 

Passejar amb la  família per Sitges és compartir vivències i gaudir de la proximitat del mar, el passeig marítim, el comerç i els espais lúdics com els Jardins de Terramar, Parc de Can Robert, Hort de Can Falç i Can Ferratges, gronxadors davant del mar, mini-golf, skate-parc, patins de mar a la platja, espai d’escalada, passeig amb cavall i ponis, i pistes de bàsket i fútbol. Els museus ofereixen avantatges i propostes especials per a infants per donar a conèixer les tradicions i la cultura local.

 

8.  Activitats als museus per a grans i petits

 

El mes de gener i, continuant amb les activitats de Nadal dels Museus de Sitges es durà a terme  el taller infantil Carta als Reis. Un clàssic d’aquestes dates en què els més petits podran crear i decorar el seu propi llistat de regals i bons desitjos per a ses majestats. La cita està prevista pel dia 3 i, com que es tracta del primer dimecres de l’any, també inclourà, com cada primer dimecres de mes, entrada lliure a tots els museus sitgetans.
L’arribada del 2019 també suposarà la represa de les visites guiades mensuals a la parròquia de Sitges, amb pujada inclosa al seu campanar.

 

9.   Sitges i la seva cultura

 

Sitges és una vila costanera que ha sabut guardar els seus valor culturals i artístics. Les restes de l’antiga vila medieval es barregen amb el llegat dels americanos, aquells que tornaren amb fortuna de l’aventura americana i es van fer construir grans mansions. A Sitges encara s’hi respira l’ambient bohemi heretat del polifacètic artista Santiago Rusiñol que va convertir la població en la meca del Modernisme.

Per descobrir la riquesa cultural de la vila només cal fer un tomb pels carrers del centre, pel nucli antic i pel passeig, però si voleu aprofundir podeu fer una visita guiada pels temps dels americanos o del modernisme. Una altra bona opció és una visita als museus Cau Ferrat, Maricel, Palau de Maricel i Fundació Pere Stämpfli. 


10. Fes un dia de shopping a Sitges

 

El comerç és una peça fonamental en l’oferta turística de Sitges, ja que compta amb una gran varietat i una alta qualitat. La majoria de comerços són botigues petites, amb un tracte familiar i amb productes singulars, que fugen de l’oferta estàndard. Són establiments que busquen l’originalitat i modernitat. A més, la vila té llibertat d’horaris i molts establiments obren els diumenges i dies festius.

 

La principal zona de botigues, especialment dedicades a la moda i als complements,  es troba  als carrers del centre.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

AGENDA

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional

ÚLTIMES NOTÍCIES

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i a Maricel el reconeixement de museus d’interès nacional


RESERVA ARA!

Et garantim el millor preu

 Exposició: `Centenari Maricel (1918-2018)´

AGENDA

Exposició: `Centenari Maricel (1918-2018)´

Feb 16