Turisme Sitges

El Port de Sitges celebra un any més la Festivitat de la Mare de Déu del Carme

Dimecres 16 de juliol tindrà lloc al Port de Sitges la tradicional processó de vaixells de la Verge del Carme, així com la cantada d’havaneres i el cremat de rom

La Verge del Carme, patrona dels mariners i marineres, torna a protagonitzar l’agenda del proper dimecres 16 de juliol a Sitges. Concretament, el Port de Sitges, juntament amb la Confraria de Pescadors de Sitges i el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (CIM), organitza de nou la tradicional processó de vaixells en honor de la Verge i un vespre festiu en el qual no faltaran el rom cremat i les havaneres.

 

Un any més, i de forma ininterrompuda des del 1996, el Port de Sitges celebrarà una emotiva jornada en honor a totes les marineres, mariners, pescadores i pescadors en ocasió de la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu del Carme. Dimecres 16 de juliol, a les 19h, sortiran en processó des del Port nombrosos vaixells encapçalats per l’embarcació de la Confraria de Pescadors de Sitges que portarà la imatge de la Verge del Carme. La processó es dirigirà cap a ponent per a fer una ofrena floral a l’alçada del cementiri de Sitges,  com a símbol de la devoció per la Verge i per a demanar-li protecció per a totes les persones que treballen al mar. 

 

A la tornada, tindrà lloc la tradicional cantada d’havaneres i el rom cremat completant un capvespre lúdic únic en un entorn inigualable. Aquest any, les havaneres correran a càrrec del Grup Sons d’Altamar i l’encarregat de cremar el Rom Pujol serà el Pedro Castilla. Així mateix, tothom que s’apropi al Port de Sitges podrà gaudir d’un tast de fideuà marinera elaborada pel pescador Oriol Serra, maridada amb el vi Blanc Subur Malvasia de Sitges del Celler de l’Hospital per un preu de 5€ el tastet i 2,5€ el vi. 

 

El CIM completa el programa de la festivitat de la Mare de Déu del Carme amb una activitat el dissabte 19 de juliol

En ocasió de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (CIM) oferirà el dissabte 19 de juliol un ‘Capvespre mariner amb Malvasia de Sitges’ que consistirà en un tast guiat de quatre vins mariners acompanyat d’un tastet de cuina marinera de la mà de la Confraria de Pescadors de Sitges.

  • Cartell

Comparteix

Temes relacionats

BLOG

Comentaris

No hi ha comentaris.

BENVINGUDA ALS PROCESSOS PARTICIPATIUS