La Ruta Gastronòmica DO Penedès se celebra a Sitges del 6 al 28 de novembre
Els amants de la gastronomia i del bon vi tenen una cita del 6 al 28 de novembre amb la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges. 8 restaurants de la vila participen en aquesta iniciativa, que vol promocionar la cuina local amb menús especialment ideats per maridar amb vins de 21 cellers del territori. Aquesta cinquena edició és especial, ja que és la primera després de conèixer que la DO Penedès s’ha situat com a referent mundial per haver-se convertit, amb la verema d’enguany, en la primera Denominació d’Origen del món amb raïm cent per cent ecològic.
Els restaurants participants són: Eurostars Sitges 5*, Casa Hidalgo, La Fragata, Costa Dorada, Cal Pinxo, Hotel Casa Vilella, La Nansa i Tarantana. Les places són limitades i requereixen reserva prèvia trucant a cada establiment amb suficient temps d’antel·lació, ja que s’esgoten ràpid. Una de les singularitats de la ruta és que els cellers participen en els sopars per donar a conèixer cada vi dirigint el tast i el maridatge amb cada plat del menú corresponent. D’aquesta manera es crea una forma molt directa de conèixer les particularitats i la personalitat de cada vi.
La Ruta Gastronòmica de la DO Penedès a Sitges compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i del Gremi d’Hostaleria de Sitges, amb l’objectiu d’incentivar el sector i donar a conèixer els vins de qualitat maridats amb la cuina marinera i mediterrània.
Comparteix
Temes relacionats
-
- Novembre 2025
-


